Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2482771

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
När det gäller matchen idag är jag tacksam och stolt för den kamp som Luleå bjöd upp till och både Brännis och Tyrre jobbade hårdare och var giftigare än på länge.

Och underbart att se Olle - som ansågs för gammal för nästan två år sedan kommer in och kämpar hårt men också visar hur viktigt det är med skickliga hockeyspelare. Härligt.

Och att Lassi nu spelar på Lassinivå - den där plocken på mållinjen eller om det var innanför mållinjen var otroligt viktig och kanske avgörande.

Överlag var det en jämn match och med lite oflyt för oss hade Pölsan vunnit den. Större var inte skillnaden, även om vi övergiripande var bättre. Men sådana matcher har vi förlorat många, fast nu satt målen för oss - vilket de ofta inte gjort - och dessutom undvek vi väsentligen misstag i försvaret.

Trots det fick Pölsan en del chanser men hade oflyt. Större skillnaden dock att deras spel i egen zon inte var tillräckligt starkt och dessutom gjorde de en del misstag där. Tänker att de har inte fått ihop det där spelet ännu eftersom de inte är vana vid att ha en så säker vakt som de nu har med spaden. Man kan tro att de tjänat mer på att inte så många spelare skulle vara extravakter framför mål - de kan lugnt lita på sin nye vakt och sluta skymma honom: bättre att de spelar större femmannabox och inte tillåter distansskott och att de pressar ut motståndare med puck mot sarg varifrån de ej målar.

Nåja. Den här gången hade vi flyt att våra bra chanser gick in - mer vanligt under denna säsong hade varit att inget av mål 1, 2, 3 skulle blivit mål och då hade det blivit en helt annan match.

Men att vi gjorde det bästa vi kunde och gjorde det när det behövdes som mest...underbart.

Visst. Det här blir en mellansäsong för Luleå och vi ser nog fram mot nästa säsong redan nu. Men har vi nu slagit oss fria från Huvaligan kan vi kanske lyckas ta en plats i åttondelen och möjligen flyta oss ända till en kvart mot Apan.

Ja vi får se.

Nu är man bara lycklig.

Så gott man ska sova i natt:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Brynäs är bårt boogieteam. Åtminstone i slutspel. Vad det gäller ångestmatcher i bottenregionen under 2000 talet har LHF avgått med segern. Åtminstone är min känsla den
Kommentera