Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2493010

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Tycker att du beskriver Luleå helt rätt som du brukar.

Backar som inte håller måttet, följt av att spelet utan puck blir sårbart och att Lassi tappade suget under ett tag. Samt att anfallsspelet inte kunde utvecklas utan fastnade i att vara mer i motståndarzon än andra lag, men väl där väsentligen efter sargerna (där våra spelare visserligen blivit imponerande starka att pressa och vinna man mot man) och utan att få till spel och målskott från slottet; som regel ersatt av alibiskott från kanter väsentligen utan vinkel med en gröt spelare täckande den minimala målyta man haft.

Igår lyckades man under andra perioden stänga av Oskars i mittzon och pressade dem att börja servera misstag i egen zon. Hur mycket som berodde på oss och hur mycket som förklarades av att Oskars undermedvetet fick känslan att det här fixar vi väl lätt" vet jag inte. Men när Luleå plötsligt kämpade sig till situationer lossnade plötsligt allt och lägen där vi missat att måla under säsongen igenom blev målskott som hade effektiviteten hittat hem.

Snacket om att årets Luleå är starka på att stänga matcher är bara skitsnack som okunniga och ointresserade kommentatorer a la travexperter från Västerbotten slött pladdrar om.

Sanningen är ju tvärtom. Mi har misslyckats att stänga matcher och även igår var det riktigt nära att Oskars kvitterat och nått förlängning.

Vi vann. Och vi ägde fullständigt Delfinen under 15 magiska minuter. Men vi hade flyt.

Kan det fortsätta nere i Oskarshamn?

Tveksamt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Huvet på spiken men jag tror att Oskars oxå har svårt att nå sin bästa nivå. Minst dålig vinner och där är vi snäppet vassare vill jag tro. Backsidan är ett av våra största bekymmer. Där behövs förändring till nästa år.
Kommentera