Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2492691

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det var ett tag sedan men jag tänkte göra ett inlägg nu.
Idag såg vi många positiva saker som vi saknat under säsongen. Efter en trevande inledning så kom slutspelshockeyn igång efter ungefär halva matchen. Fart, aggressivitet och hårdhet var där, men många dåliga saker som vi levt med hela säsongen märktes tydligt även idag. Extremt taskigt PP, mycket kladd i egen zon, svagt spel runt egen kasse, passningsspelet saknar den kvalitet som vi vet krävs. Vi kommer efter halva matchen offensivt mer in på kassen och då kommer också målen men vi är väldigt ofta ute i hörnen och hamnar efter sargerna. Backsidan är ett bekymmer som märks ännu tydligare nu när spelet hårdnar. Andersson har tyvärr inte det som behövs för denna nivå, Själin tveksamt spel runt egen kasse även i år, Pyrochta håller inte heller på denna nivå, Engsund hade en riktigt dålig dag, Berglund märktes att han inte egentligen är back och EG var av förklarliga skäl idag bara en skugga av sig självt. Det var 5 av 6 backar … ett bekymmer som nog kan bli vår akilleshäl. Det problemet har varit synligt hela säsongen även om det var ännu större idag än vanligt.

Jag är ändå optimistisk för jag tror att vi har en bredare kvalitet i vår trupp än Oskars men deras första lina är respektingivande och inget känns självklart men får vi ovan grejar att klaffa bättre så vinner vi även på måndag.

En tanke kring Brynäs till sist. Som jag minns det så gjorde laget ett minus på 25 miljoner (eller nåt sånt) för två år sedan och löste det genom att skriva upp värdet på arenan. Om man nu ramlar ner till HA så borde det knappast finnas motiv för att behålla den uppskrivningen. Den borde därför reversernas och då är väl Brynäs sannolikt i konkurs. Mina tankar bara men jag kanske minns fel. Kanske kommunen köper tillbaks den gavligaste av rinkar för skattebetalarnas pengar. Det lär ju knappast finnas någon annan som kan vara intresserad av ett sånt bygge.
Over and out!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Tycker att du beskriver Luleå helt rätt som du brukar.

Backar som inte håller måttet, följt av att spelet utan puck blir sårbart och att Lassi tappade suget under ett tag. Samt att anfallsspelet inte kunde utvecklas utan fastnade i att vara mer i motståndarzon än andra lag, men väl där väsentligen efter sargerna (där våra spelare visserligen blivit imponerande starka att pressa och vinna man mot man) och utan att få till spel och målskott från slottet; som regel ersatt av alibiskott från kanter väsentligen utan vinkel med en gröt spelare täckande den minimala målyta man haft.

Igår lyckades man under andra perioden stänga av Oskars i mittzon och pressade dem att börja servera misstag i egen zon. Hur mycket som berodde på oss och hur mycket som förklarades av att Oskars undermedvetet fick känslan att det här fixar vi väl lätt" vet jag inte. Men när Luleå plötsligt kämpade sig till situationer lossnade plötsligt allt och lägen där vi missat att måla under säsongen igenom blev målskott som hade effektiviteten hittat hem.

Snacket om att årets Luleå är starka på att stänga matcher är bara skitsnack som okunniga och ointresserade kommentatorer a la travexperter från Västerbotten slött pladdrar om.

Sanningen är ju tvärtom. Mi har misslyckats att stänga matcher och även igår var det riktigt nära att Oskars kvitterat och nått förlängning.

Vi vann. Och vi ägde fullständigt Delfinen under 15 magiska minuter. Men vi hade flyt.

Kan det fortsätta nere i Oskarshamn?

Tveksamt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Om det tekniskt kan funka för Brynäs så som du skriver har jag ingen aning om, men känns ändå tveksamt att ett värde på arenan skulle sänkas för att man byter division. Menar inte att kaxa mot dig för jag fattar nada av sånt där och kanhända missförstod jag ovanpå det :)
Såg inte hela matchen men noterade några klockrena brytningar och ett rejält rapp över vaderna på en oik:are från Kapten så jag log lite och tänkte att han är tillbaka. Tyckte framför allt av detj ag såg att #44 såg bedrövlig ut när han flera ggr spelade fast oss i egen zon när han hur enkelt som helst kunnat få ut pucken tom på ett konstruktivt sätt till bladet på en lagkamrat. Ett sorgebarn är han har man insett. Själin och Ogge lär rycka upp sig och tar vi OIK kanske EG är tillbaka i nästan EG-form? Kändes skönt det jag såg av andra och tredje för precis som du så helt plötsligt kände man igen laget. Lite sjabbligt i slutet nån gång och man ska inte förakta OIK:s förstalina för dom är j-a vass.
Åter till Brynäs. Man vet aldrig med BIF. Dom är som en orm som slingrar sig ur ett grepp när man tror dom är utslagna. Men nog luktar det AS så det skriker nu?
Kommentera