Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2492654

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Tack för din värdefulla hjälp - kan du predikat fortsatta framgångar för oss?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det var ett tag sedan men jag tänkte göra ett inlägg nu.
Idag såg vi många positiva saker som vi saknat under säsongen. Efter en trevande inledning så kom slutspelshockeyn igång efter ungefär halva matchen. Fart, aggressivitet och hårdhet var där, men många dåliga saker som vi levt med hela säsongen märktes tydligt även idag. Extremt taskigt PP, mycket kladd i egen zon, svagt spel runt egen kasse, passningsspelet saknar den kvalitet som vi vet krävs. Vi kommer efter halva matchen offensivt mer in på kassen och då kommer också målen men vi är väldigt ofta ute i hörnen och hamnar efter sargerna. Backsidan är ett bekymmer som märks ännu tydligare nu när spelet hårdnar. Andersson har tyvärr inte det som behövs för denna nivå, Själin tveksamt spel runt egen kasse även i år, Pyrochta håller inte heller på denna nivå, Engsund hade en riktigt dålig dag, Berglund märktes att han inte egentligen är back och EG var av förklarliga skäl idag bara en skugga av sig självt. Det var 5 av 6 backar … ett bekymmer som nog kan bli vår akilleshäl. Det problemet har varit synligt hela säsongen även om det var ännu större idag än vanligt.

Jag är ändå optimistisk för jag tror att vi har en bredare kvalitet i vår trupp än Oskars men deras första lina är respektingivande och inget känns självklart men får vi ovan grejar att klaffa bättre så vinner vi även på måndag.

En tanke kring Brynäs till sist. Som jag minns det så gjorde laget ett minus på 25 miljoner (eller nåt sånt) för två år sedan och löste det genom att skriva upp värdet på arenan. Om man nu ramlar ner till HA så borde det knappast finnas motiv för att behålla den uppskrivningen. Den borde därför reversernas och då är väl Brynäs sannolikt i konkurs. Mina tankar bara men jag kanske minns fel. Kanske kommunen köper tillbaks den gavligaste av rinkar för skattebetalarnas pengar. Det lär ju knappast finnas någon annan som kan vara intresserad av ett sånt bygge.
Over and out!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ni tar er till kvarten, sen får jag återkomma
Kommentera