Luleå HF

115858 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2515939

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Bryr mig inte i semifinalerna nu med dessa fyra blahalag kvar. Men noterar att Fiskrenset kvitterade i Scandal-i-Analium till 1-1 i matcher mot Plastläjkers.

Kanske var Fiskrensarna tillåtna att köra loss hur som helst eftersom de hade två zebror från Göteborgstrakten. Båda dessutom efter att ha favoriserat Plastläjkers mot Luleå på skandalöst sätt i match 3 och match 7 inför plastpubliken i Vida. Marcus Linde och Mikael Holm. Två personer som inte borde tillåtas närma sig en visselpipa på livstid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DOMARESKANDALEN I VIDA, avsnitt 4

Den här utvisningen är så matchavgörande att vi kollar den från ytterligare en vinkel. Och det bekräftar bara vad vi redan vet.

Och vi undrar: kommer Växjö att få en eller två utvisningar?

Se bilden på Mikael Holm från matchen. Nu är han nervös. Vågar han ta dessa korrekta utvisningar? Även om han inser att det kan avgöra matchen och kvartsfinalen?

Han åker upp mot halva planen utan att tala med någon. Ställer sig upp mot publiken. Det är åtta sekunder sedan han stod bakom målet och markerade för utvisning på en (eller två) Växjöspelare.

Nu markerar han utvisning för…..SLASHING! PÅ SHINNIMIN!

Och se på den ”erfarna och kunniga” publiken i Vida applåderar och hurrar för Mikael Holm efter det beslutet!

Ingen kan betvivla vad vi sett. Domare Mikael Holm törs inte döma korrekt eftersom han inte vågar ta emot reaktionen från den ”erfarna och kunniga” plastpubliken i Vida.

Under de 8 sekunder det tar honom att åka från situationen till dess att han ska meddela domslutet väljer han medvetet att fuska.

DET HÄR ÄR EN FÖRBANNAD DOMARESKANDAL!

Och man blir så oerhört ledsen.

Visst kan man tänka sig att en domare gör ett misstag som direkt avgör match, även om möjligheten till repriskontroll i målområdet kan rädda en del sådant. I början av Elitserien tycks t.o.m. SM-glud ha tilldelats i avgörande match som avgjorts på det sättet.

Men i vilket fall är vi beredda att acceptera det. Ingen domare är ofelbar och misstag händer, har hänt och kommer att hända. Det vet vi.

Men att en game seven-match och en kvartsfinal avgörs efter ett felaktigt domslut som inte kan förklaras på annat sätt än genom medvetet fusk ska inte kunna ske. Bedömningen blir då den att troligen har domaren så dåligt omdöme och/eller stark karaktär att den inte vågar ta ett korrekt beslut eftersom han är rädd för publikens reaktioner - även om en alternativ förklaring; att han är köpt och korrupt, inte kan uteslutas.

Ska det inte vara möjligt att introduceras "coach challenge" för sådant? Så länge som vi får dras med domare som inte håller måttet.

Om det nu vore så att matchen - och kvartsfinalen - avgjordes under dessa tre minuter: hur många miljoner förlorade Luleå Hockey på detta och hur många miljoner vann Plastsjö på detta? Åtminstone motsvarande publikintäkter från två ytterligare hemmamatcher och kanske mer ändå.

Kan vi acceptera så svåra ekonomiska konsekvenser av en feg domare som medvetet tar ett helt felaktigt beslut?
Kommentera