Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2541651

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Elliot12: Ja, verkligen! Kommer väl att ta sin tid innan Bulan och de övriga fått de nya spelarna att förstå och medverka i Luleås starka försvar utan puck. Och då kommer våra i år bättre kompetens i anfall och i PP att bli j-t kul att se!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, det så kallade ”VM” rullar på och i detta nu möter ”Sverige” i Tammefors ”Finland” som förklarat att de ska vinna för att hämnas för att Sverige i lördags vann ESC före Finland, trots att finnarna taktikröstat genom att nolla Sveriges bidrag.

Lejonen sägs komma med ett bra lag, trots att de för ovanlighets skull saknar spelare från Luleå Hockey. Luleå-utbildade spelare finns det dock en hel del av i andra lag:

CEHLARIK Peter - Slovakien
GALLO Vilmos - Ungern
EVERBERG Dennis - Sverige
KUKAN Dean - Schweiz
LOCMELIS Dans - Lettland
RAFFL Thomas - Österrike
WALLSTEDT Jesper - Sverige

Speciellt Dennis Everberg kan bedömas ha lärt sig mycket under den långa tid han tillhörde Luleå Hockey.

Wallstedt, som kom till Luleå som 15-åring, har ju fått utomordentlig utveckling som målvakt i Luleå och kanske blir han kommande säsong andramålvakt i NHL-laget Minnesota, som lär få förstemålvakten Filip Gustafsson, som också han kom till Luleå som 15-åring och fick del av samma målvaktsutveckling.

Känns ju lite sisådär att se Dans Locmelis som stark forward för Lettland i ”VM” när vi vet att vi i Luleå utvecklat honom, men inte kunnat spela honom i A-laget eftersom han då förbjuds spela hockey för den skola i US of D han ska till efter sommaren. Jävla idiotiska regler men inte oväntat i ett land där de under mer än ett sekel skurit förhuden av de flesta pojkar under påståendet att det är infektionspreventivt. Fast det bara är komplett ljug och berodde på att en knäpp barnläkare ville hindra pojkar att ha händerna under täcket. Fy fan!
Kommentera