Luleå HF

112305 inlägg · 881 ämnen

Inlägg #2541991

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Tack för länken och en sagolikt underbar läsning att ta del av Seard Åbergs arkiv. Vilken härlig och täckande berättelse om hur Luleå Hockey växte fram.

Kryddat med lokalbladens berättelse t ex om första mötet mellan Luleå och Boden då glåporden haglar från Bodenklacken när "Luleåraggare" passerar dem på läktaren, följd av att raggarna överfaller bodensarna och råkurr utbryter med järnrör och flaskor mellan de båda grupperna som är rejält beskänkte;-) Vilka tider!

Intressant också om att Blomman var deltog i startupträning med Detroit och hade fått fortsätta, när truppen reducerades, om han inte behövt åka hem; men hade med sig inbjudan säkrare deltagande nästa år. Undrar vad som blev av det.

Tänk att Sveriges första NHL-målvakt var Hardy Åström från Svartöstan och att Blomman från Skurholmen var på G till Detroit. Känns "nära" från en målvaktsälskare som jag från Lövskatan.

Och nu har Blommans dotter utvecklat 15-åringarna Filip Gustavsson och Jesper Wallstedt som tillsammans kan komma att utgöra Minnesotas NHL-lags vakter kommande säsong kanske?!
+2
Kommentera