Luleå HF

115889 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2544026

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
1-1, slutet av andra och Sverige får 5 min efter matchstraff på en lätt. Han åker för "buttending i ansiktet" på Lindhom, och vi har fått se situationen ur flera bra vinklar.

Själv är jag synnerligen tveksam om domslutet och tycker att det mer misstänkt handlade om att Apan Lindholm simulerade "Aj, det gjorde jätteont" och bad om en servett som han höll mot munnen där det inte fanns något blåmärke eller blödning eller något synligt. Men Lindhom såg ut att begära Bamseplåster.

Tycker att han filmar, alltså, men det är ju väntat när det gäller en Apa eftersom de lärt sig fuska av sin lagkapten under sju år som "ärligt" deklarerade att han fuskade.

Buttending i ansiktet var det inte. Det pågick smågruff, där letten tryckte tillbaka med butten, när Apan lyfte dennes klubba med egen klubba och följden blev en pytteträff på hakan möjligen.

Själv skulle jag inte reagera på en sådan trätt, men Apan Lindhom kör kärringstil. Usch!

Jag tycker att det är skit. Spela hockey! Vill du fuska - satsa på sparkboll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så var det över. Lettland sparkar nu Sverige ur "VM" i kvartsfinalen.

I semifinal har vi nu US of D, Kanada, Lettland och Tyskland.

Men inte Sverige, inte Finland, inte Tjeckien, inte Slovakien, inte ens Schweiz.

Varför? För att lagen inte spelar med sina bästa spelare, utan långt, långt därifrån. I alla fall för de flesta av de egentligen starkaste länderna.

Det är som det är. Och det innebär att det sedan rätt många år nu inte alls spelas något "VM". utan en låtsasturnering med olika länders A-lag, B-lag, C-lag, D-lag, och E-lag. Hur det kan vara intressant övergår mitt förstånd och likaledes förståndet för de flesta som bryr sig om hockey.

Lite synd om Samlamammasmanna är det förstås. Leda ett ointressant lag i Vodkaturneringar x 4 och detsamma senare i VM. Och snart sagt ingen vettig bryr sig om resultaten.

Kan vi få till ett Canada Cup eller motsvarande var fjärde år, samt OS likaledes vart fjärde år, så vi fick topphockey där landslagen deltar med världens bästa spelare vartannat år vore det underbart. Men "Tre Kronor" i andra sammanhang är meningslöst och ointressant. Sedan länge.
Kommentera