Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2558024

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
På Apsupportrarnas hemsida Apkraft är man inte jättepositiv till inköpet av köpespelaren Agostino:

• Vettefan alltså, känns skevt även om han skrev på innan invasionen.
• Tror det kommer skrivas rejält mycket negativt i media om denna värvning.
• Dock väldigt onödigt av klubben att ens ta en formell ställning i en fråga som inte berör den överhuvudtaget. Det öppnar bara upp för en massa onödigt gnäll.
• Verkar inte skämmas för det
• Otroligt pinsamt, fyfan.
• De här kommer vi få äta upp resten av säsongen. Kommentatorerna kommer tjata i sinne om detta.
• Tycker Forsell var superklantig i Expressen. Det är så onödigt att svara svävande på den här typen av frågor just nu. Återigen: AIK behöver förbättra hur man hanterar sitt varumärke på alla nivåer..
• Vi kommer nog få vänja oss med en hel del buanden på bortamatcher i år iaf
• Kommer att snackas otroligt mycket i media om detta. Vi sätter oss i en taskig sits helt klart och det visar bara hur tunn marknaden är då vi väljer den här vägen. .. Men hur som helst har aik visat att kriget Putin startat inte betyder så mycket. Alla spelare kan lämna trots kontrakt även om det svider mycket ekonomiskt.
• Undrar när spelarna vägrar ställa upp att spela i Skellefteås tröjo?
• Tror AIK kommer få onödigt mycket skit för detta i lång tid framöver tyvärr. Känns förvånansvärt tondövt.
• Klantig värvning kan jag tycka. Man sätter sig i en onödig sits. … Men visst fan kunde man ha gett fan i den här värvningen? Hade varit bättre att betala överpris för för någon annan. Känns märkligt detta.
• Lite nyfiken veta hur snacket går på Norrans sportredaktion nu. Tror inte en enda journalist utanför schtaan kommer ställa sig likgiltig eller positiv till denna värvning.
”Tre tuffa frågor med Adam Savonen??”

Även nyfiken om stora sponsorer som Ske Kraft och Boliden var delaktiga i beslutet.
• Jasi… detta var nog top 3 bloopers i SHL 23/24. Varje vinst kommer att ha en sur eftersmak enligt mig. Skellefteå marknadsvärde sjunker nog som en sten bland normalbegåvade människor. Klantigt och förtjänar faktiskt all skit bland journalister samt andra lags fans.
Lågvattenmärke!
En himla tur Skellefteå AIK ej är ett börsnoterat bolag då hade det vart tack och hej!
• Dock osmart av klubben att först göra ett nummer av att man inte värvar från KHL och sedan värva på vad som kan tyckas vara en teknikalitet. Jag tycker dock att misstaget skedde när man skulle leka bror duktig. … Annars ser jag inte vad den moraliska skillnaden är mellan Agostinovärvningen och exempelvis Oscar Lindberg.
• Dåligt av AIK, ni som är ute och försvarar denna värvning på sociala medier, lägg er platta och fördöm.
• Moralbajsnödig eller ej så är det fantastiskt klantigt, klart Forsell&Co gjort alla efterforskningar de kunnat men vad hjälper det ?
Konsekvensanalysen borde de filat en del på. Kan bli dyrt detta, inbillar mig att sponsorerna inte jublar av glädje av denna värvning.
• AIK kan ju börja fundera över hur mycket varumärket Skellefteå aik är värt? Kommer devalverats likt den svenska kronan tror jag. Detta kan kosta föreningen mer än vad många kan tro är jag rädd.
• Tyvärr skadar detta Skellefteå AIK:s varumärke otroligt mycket. En pudel kanske vore på sin plats frågan är hur en sådan formulering skulle låta?

Som supporter kan jag inte annat än förstå andra lags supportrar om de buar ut oss varje match… och lite svårt att kontra med något tillbaka
• Han packade väskan 2022 efter OS och en sommar gissningsvis i nordamerika för att flyga till Ryssland och spela vidare i Rysslands propagandaliga.

Han spelade där medan Ryssland fängslade hon basketspelaren och efter att hon fångutväxlats med ngn Putinvänlig galning.

Han åkte skridskor i Ryssland medan folk dog som flugor i kriget och regimkritiker ramlade ut från fönster nästan dagligen.

Han spelade med Tor Pedo på årsdagen av invasionen.


Så viktiga är inte pengar. Rätt säker på att han kunnat tjäna minst hälften i en annan liga. Pressen kommer vara enorm på giriga Kenny, han behöver självkänsla i nivå med Zlatan för att stå emot all skit han kommer få i press och på isen.

Jerebko är väl ännu kontraktlös, vi borde plocka in honom som ambassadör.

Ps. Är de så att de hotade att döda hans familj, stal hans pass eller på något annat sätt utpressade honom att stanna så är det såklart förmildrande. Men då borde det rimligtvis framkomma rätt snart.. Ds.
• Håller med om att aik sätter sig i en riktigt knivig sits nu ÄVEN om kontraktet skrevs innan invasionen. Tror vi förlorar betydligt mer än vad vi får av den här värvningen tyvärr.


Nå, nu ska påtalas att inte alla apsupportrar är negativa till att man köper in från L. Ett annat synsätt läggs exempelvis fram av Jåda (som agerade på ett sådant sätt att Apans sida här på snacket fick stängas): ” Kallhamrat beslut av Forssell! Kul …”

Apan brottas ju med ekonomiska problem som de mörkar. Bland annat har de ju vikande publiksiffror och har bara lyckats kränga runt tusen säsongskort. Blir nog ingen större fart på den försäljningen efter detta.

Och hur kommer sponsorerna att reagera? Det ryktas att MooDoo tackade nej till köpespelaren Agostino för en vecka sedan eftersom storsponsorn sa nej.

Informerade Apan sina sponsorer om inköpet i förväg? Vad säger kommunen, som står för så mycket dopingsponsring genom inköpet av biljetter för De Tomma Stolarna?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPravda Norran har tagit upp frågan och talat med Agostino, som säger:

"Jag ville förstås lämna klubben, men fick nej. ...Det gick inte att bryta kontraktet, så jag var tvingad att fullfölja, säger han till tidningen."

Jaså? Väldigt många spelare valde att bryta sina kontrakt med klubbar i Putins propagandaserie KHL, när Ryssland överföll Ukraina. De flesta fick betala för avtalsbrottet och det är hela saken.

När Agostino påstår att "det gick inte att bryta kontraktet" är det naturligtvis en ren lögn.

De som t ex Oscar Lindberg, som valde att spela klart förra säsongen, gjorde det helt klart för att de tjänade bra med pengar på det. Den moraliska plikt som andra kände och fick dem att bryta sina kontrakt, betydde inte lika mycket för Lindberg och några andra som prioriterade att få in pengar till sig själva.

Och Agostino spelade inte bara säsongen ut utan fortsatte även att spela i KHL nästa säsong.

"Det gick inte att bryta kontraktet" är naturligtvis något som skulle fått skarpa följdfrågor från en riktig journalist. Men Norran frågar inte. Förstås. De har ju alltid köpt allt Apan påstår.

Norran låter också Apans ordförande komma till tals:

"Vi tycker såklart att Rysslands krig mot Ukraina är tråkigt."

Jaha. Det var ju imponerande. Säkert en fin tröst för alla oskyldiga som dödats i Ukraina.

Apkrafts ordförande - en Marklund - kommer också till tals:

"Men jag litar på att klubben inte tagit lättvindigt på situationen och att spelaren har försökt göra allt för att ta sig ur kontraktet."

Det gick inte att bryta kontraktet. Agostino har gjort allt för att ta sig ur kontraktet.

Alla vet ju att det bara är skitsnack. Säg som det är i stället. Men Apan har ju alltid haft sitt eget sätt att bedöma vad som är sant och vad som är falskt. Som Fläskberget uttryckte saken i en pod nyligen: "Om jag fuskar och domaren inte upptäcker det är det inte fusk"...

Nu trodde man faktiskt att Forssell skulle föra in en högre och ärligare nivå hos Apan. Men tydligt är att alla spelarförluster och de svåra problemen att kunna hitta spelare att köpa in pressat även honom att börja tumma på moralen.

Mitt i allt detta. Om man nu lyfter tveksamheter när det gäller Apans agerande måste man vara ärlig och fundera på vad man skulle sagt om det varit Luleå som gjort så här. Och jag har försökt och kommer då till slutsatsen att jag kritiserat även min förening, om de gjort som Apan. Men det är ju lätt att säga, när man inte är där.

I vilket fall tycker jag att Apan försöker snacka bort fakta så j-a mycket och det är inte ärligt utan mer gränsande till lögn.

"Agostino gjorde allt han kunde för att komma ur kontraktet."

Ja, hejdu.

"Vi upplever att vi har en bred förankring för detta från årsmötet."

Näppeligen. Bred förankring för att INTE köpa in en spelare som skrivit KHL-kontrakt sedan kriget bröt ut, det stämmer.

Men en bred förankring för att köpa in en köpespelare som för pengar valt att spela 1,5 säsong i KHL medan Ryssland bombar och våldtar i Ukraina?

Det tror jag inte.
Kommentera