Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2558050

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPravda Norran har tagit upp frågan och talat med Agostino, som säger:

"Jag ville förstås lämna klubben, men fick nej. ...Det gick inte att bryta kontraktet, så jag var tvingad att fullfölja, säger han till tidningen."

Jaså? Väldigt många spelare valde att bryta sina kontrakt med klubbar i Putins propagandaserie KHL, när Ryssland överföll Ukraina. De flesta fick betala för avtalsbrottet och det är hela saken.

När Agostino påstår att "det gick inte att bryta kontraktet" är det naturligtvis en ren lögn.

De som t ex Oscar Lindberg, som valde att spela klart förra säsongen, gjorde det helt klart för att de tjänade bra med pengar på det. Den moraliska plikt som andra kände och fick dem att bryta sina kontrakt, betydde inte lika mycket för Lindberg och några andra som prioriterade att få in pengar till sig själva.

Och Agostino spelade inte bara säsongen ut utan fortsatte även att spela i KHL nästa säsong.

"Det gick inte att bryta kontraktet" är naturligtvis något som skulle fått skarpa följdfrågor från en riktig journalist. Men Norran frågar inte. Förstås. De har ju alltid köpt allt Apan påstår.

Norran låter också Apans ordförande komma till tals:

"Vi tycker såklart att Rysslands krig mot Ukraina är tråkigt."

Jaha. Det var ju imponerande. Säkert en fin tröst för alla oskyldiga som dödats i Ukraina.

Apkrafts ordförande - en Marklund - kommer också till tals:

"Men jag litar på att klubben inte tagit lättvindigt på situationen och att spelaren har försökt göra allt för att ta sig ur kontraktet."

Det gick inte att bryta kontraktet. Agostino har gjort allt för att ta sig ur kontraktet.

Alla vet ju att det bara är skitsnack. Säg som det är i stället. Men Apan har ju alltid haft sitt eget sätt att bedöma vad som är sant och vad som är falskt. Som Fläskberget uttryckte saken i en pod nyligen: "Om jag fuskar och domaren inte upptäcker det är det inte fusk"...

Nu trodde man faktiskt att Forssell skulle föra in en högre och ärligare nivå hos Apan. Men tydligt är att alla spelarförluster och de svåra problemen att kunna hitta spelare att köpa in pressat även honom att börja tumma på moralen.

Mitt i allt detta. Om man nu lyfter tveksamheter när det gäller Apans agerande måste man vara ärlig och fundera på vad man skulle sagt om det varit Luleå som gjort så här. Och jag har försökt och kommer då till slutsatsen att jag kritiserat även min förening, om de gjort som Apan. Men det är ju lätt att säga, när man inte är där.

I vilket fall tycker jag att Apan försöker snacka bort fakta så j-a mycket och det är inte ärligt utan mer gränsande till lögn.

"Agostino gjorde allt han kunde för att komma ur kontraktet."

Ja, hejdu.

"Vi upplever att vi har en bred förankring för detta från årsmötet."

Näppeligen. Bred förankring för att INTE köpa in en spelare som skrivit KHL-kontrakt sedan kriget bröt ut, det stämmer.

Men en bred förankring för att köpa in en köpespelare som för pengar valt att spela 1,5 säsong i KHL medan Ryssland bombar och våldtar i Ukraina?

Det tror jag inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jävla bibel du pungat ut
Kommentera