Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2562293

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så har uppstartsträffen inför elithockeyn genomförts.

Positivt: De har slagit ihop SDL och SDHL:s uppstartsträff. Bra för att promovera damhockeyn.

Negativt: Aftontrasan sponsrar det hela och sände live. Vilket innebar att det väsentligen blev rejält låg kvalitet och frågor som mer speglade Aftontrasans inkompetenta träff-ledare, pinsamt med meningslösa frågor när man nu samlat så kompetenta tränare och spelare. I särklass sämsta uppstartsträffen någonsin där 95% av frågorna var typ "vilken är din favoritfärg". T ex hade Bulan tagit sig tid att resa dit och fick inte säga något alls. Dåligt!

I a f tycks man tippa att Fiskrenset eller Warulfven blir mästare medan Malmet eller MooDoo riskerar ramla ur.

Vid förra årets uppstartsträff var den stora händelsen att den ilskne kvällen kom ut ur Apans garderob och gnällde över att det han främst hoppades av kommande säsong var att shinnimin skulle sluta filma hela tiden. Riktigt j-a vidrigt av den ilskne kvällen och det startade ett drev där media/SeMer förföljde stackars Shinnimin och påstod att när han fälldes "filmade han igen". Det ledde till att Shinnimin blev tvungen att förklara att han inte länge skulle markera när den ilskne kvällen och andra betedde sig ojuste mot honom. Så skedde, men något beröm för detta fick han inte i media. I vilket fall blev han till slut under våren riktigt bra för Luleå och levererade kontinuerligt.

Nu var det hög tid för den ilskne kvällen att äntligen ge shining Shinnimin det beröm han nu förtjänade. Gjorde han det?

Icke.

Dåligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så noterar vi att köpelaget KöpApan köpt köpespelare igen.

Denna gång värvar man en stor, stark och tuff spelare på hela 77 kg.

På Apans hemsida beskriver man "Forwarden ... har spenderat hela större delen av sin karriär i AHL och NHL".

Låter ju lovande. Men nu handlar det ju om Ap-fakta vilket alltid kan kontrolleras genom att ta fram fakta. T ex informerade de inte om att Oscar Lindholm överhuvudtaget spelat i KHL, trots att han lirat hela våren 2022 i Moskva medan Ryssland dödade 500 oskyldiga barn i Ukraina.

• NHL 58 matcher (senast 2021)
• AHL 250 matcher
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
När Apan köpte in Berguven på korttidskontrakt förklarade signaturen Ossian på apkraft att han ansåg det helt onödigt och obegripligt. ossian är alltså den sten-georg/Jåda som förorenade Apans sida här på snacket såpass att den fick stängas.

Självutnämnda hockeyexperter i media har förklarat att Apan förfogar över SHL:s bästa "målvaktspar". Vi talar om köpevakten Söderström och köpevakten lille Gustaf; båda helt egna produkter från obygden enligt Apan.

Lille gustaf har inte spelat på snart ett år men påstås "vara beredd om några veckor". Söderström har haft problem av något slag men hoppade in i CHL-matchen mot Pardubice för fyra dagar sedanoch kastade in puckar till höger och vänster vilket ledde till dyntorsk för Apan.

Berguven har alltså varit hygglig att ta apspaden, t ex i CHL-matchen mot Salzburg för en vecka sedan. Han höll nollan som förste CHL-vakt i år och Apan vann matchen.

Nu har Apan närmast följande två CHL-matcher:
• Apan-Rouen 7 sept (idag)
• Tappara-Apan 9 sept (mot regerande CHL-mästarna)

Berguven har kontrakt med Apan t o m 9 sept. Sedan kör SHL igång.

Så, vad ska Apan göra?

De är ju tvungna att tigga och be Berguven att förlänga kontraktet. I annat fall står de sig illa med bara köpeskräpvakter, d v s "SHL:s bästa målvaktspar".

Bara att krypa till korset, trots Jådas och vissa andra Apultras protesterar.

Känns symptomatiskt att Apan får ta av sig hatten, buga och bocka och låna vakter från storebror Luleå Hockey som utbildar hur många som helst medan Apan aldrig förstått vad det är att vakta hockeymål, annat än att erbjuda utbildning i form av instruktionen "ta pucken!".

Så välförsedda är vi med vakter att när det behövs kan vi ge Sara Grahn spaden i herrlaget där hon går in och spelar 30 minuter och då håller nollan mot finska topplaget Kärpät.

Medan Apan får låna in Luleå Hockey-utbildade Berguven, en ren Luleåprodukt (på riktigt, inte enligt Apans hitte-på), som är i slutet av sin karriär och snarast på väg att pensionera sig. Men det är klart att om inte Berguven ids fortsätta rädda Apa, kan ju Apan fråga Luleå Hockey om de får låna Sara Grahn...
Kommentera