Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2562627

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
När Apan köpte in Berguven på korttidskontrakt förklarade signaturen Ossian på apkraft att han ansåg det helt onödigt och obegripligt. ossian är alltså den sten-georg/Jåda som förorenade Apans sida här på snacket såpass att den fick stängas.

Självutnämnda hockeyexperter i media har förklarat att Apan förfogar över SHL:s bästa "målvaktspar". Vi talar om köpevakten Söderström och köpevakten lille Gustaf; båda helt egna produkter från obygden enligt Apan.

Lille gustaf har inte spelat på snart ett år men påstås "vara beredd om några veckor". Söderström har haft problem av något slag men hoppade in i CHL-matchen mot Pardubice för fyra dagar sedanoch kastade in puckar till höger och vänster vilket ledde till dyntorsk för Apan.

Berguven har alltså varit hygglig att ta apspaden, t ex i CHL-matchen mot Salzburg för en vecka sedan. Han höll nollan som förste CHL-vakt i år och Apan vann matchen.

Nu har Apan närmast följande två CHL-matcher:
• Apan-Rouen 7 sept (idag)
• Tappara-Apan 9 sept (mot regerande CHL-mästarna)

Berguven har kontrakt med Apan t o m 9 sept. Sedan kör SHL igång.

Så, vad ska Apan göra?

De är ju tvungna att tigga och be Berguven att förlänga kontraktet. I annat fall står de sig illa med bara köpeskräpvakter, d v s "SHL:s bästa målvaktspar".

Bara att krypa till korset, trots Jådas och vissa andra Apultras protesterar.

Känns symptomatiskt att Apan får ta av sig hatten, buga och bocka och låna vakter från storebror Luleå Hockey som utbildar hur många som helst medan Apan aldrig förstått vad det är att vakta hockeymål, annat än att erbjuda utbildning i form av instruktionen "ta pucken!".

Så välförsedda är vi med vakter att när det behövs kan vi ge Sara Grahn spaden i herrlaget där hon går in och spelar 30 minuter och då håller nollan mot finska topplaget Kärpät.

Medan Apan får låna in Luleå Hockey-utbildade Berguven, en ren Luleåprodukt (på riktigt, inte enligt Apans hitte-på), som är i slutet av sin karriär och snarast på väg att pensionera sig. Men det är klart att om inte Berguven ids fortsätta rädda Apa, kan ju Apan fråga Luleå Hockey om de får låna Sara Grahn...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: skrämmande intresse för hockey i ske(ten moral) s arena.
Är ju fan mer funktionärer än publik 😂
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det men målvakter som du ALLTID skriver ska vara halva laget det stämmer inte in på Luleå med deras enda fram gång( 1996 )jag räknar bara guld det är det man kommer ihåg.
Kommentera