Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2563861

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Saik-Småland: hund-ARNA, så det tog sin tid. När jag sedan petat näsan upptäckte jag att det var en härlig kväll på Öland, vindstilla, varmt och fint så tog chansen att träffa folk och rulla hatt.

Men Apan skärpte sig alltså och vann mot Tappara även om det var lite pinsamt att se hur apknän försvann helt magiskt med PP som följd. Fast det märks att laget kan prestera, när de känner sig lugna och trygga med en riktig målvakt, som inte slänger in puckarna, så att utespelarna kan släppa loss framåt med tuta-och-kör-hockey.

Hur blir det nu med halva laget? SHL-premiär mot MooDoo om fyra dagar.

• Lille Gustaf har ju varit borta sedan Hedenhös och påstås inte kunna spela närmaste veckorna heller; fan vet vad han kan lyckas med när han får se en spade igen.

• Köpevakten Söderström var ju hygglig förra säsongen, men före det hade han ju fem misslyckade säsonger, efter 2017-2017 då han också hade en hygglig säsong. Han har ju andra problem som tydligen innebär att han oftast inte fixar jobbet alls, och så kommer det typ 20% av lyckade säsonger som avbrott. Men nu tycks han vara tillbaka i sitt vanliga "den här säsongen blir det bara skit"-målvaktande.

• Hellnemo slarvades bort, om han nu ens dugt skulle han fått förtroendet.

• Så vad blir det kvar? Albin Strand eller Simon Karlsson - köpevakter från Boo?Casper Ruud, Caspar Lampe, Carl Axelsson, Vilhelm Palmgren Viksten? Alltså junisar som egentligen inte ens platsar i junislagen, trots att de efter inköp fått utförlig utbildning lokalt genom instruktionen "ta pucken!"

Kontraktet med Berguven gick ju ut igår och Forssell tycks ha segat med att försöka köpa sig till en förlängning. Ingen info har kommit ut ännu, men på Apans hemsida där truppen presenteras i bilder klädda i Apdräkt visar man fortfarande upp Berguven - i Timrådräkt! Helt säkert eftersom sekten i obygden inte pallar att visa Berguven i hans normala Luleådräkt, eftersom man inte vill erkänna att Apan måste låna in en helt egen Luleåprodukt. Och dribblar man bort den informationen tänker väl Lundmarklundarna som vanligt att någon Luleåräddning har man inte, pics, or it didn't happend.

Köpebeskedet kommer väl idag eller i morgon, men shit, så kul det vore om Skuggan ringde upp Berguven och snodde honom framför näsan på Apan, som snott så många spelare från Norrbotten och BurkÖlen.

Kom igen nu, Forssell - Kontakta Sara Grahn, vet jag! Eller Jonas Berglund som kan spela på alla platser i hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
TV-pucken! Norrbotten lyckades spöa starka Ångermanland med 3-2 igår och krossade nyss Medelpad med 8-3.

Norrbotten är därmed klara för plats 1 eller 2 i gruppen och efter att redan ha vunnit alla matcher (bara kvar att möta Västerbotten om några timmar) riskerar man förstås inte att bli "sämsta tvåa" och petas av gratisbiljett-Gästrikland. Norrbotten är klara för slutspelet om TV-pucken!

Västerbotten har lyckats utmärkt och blir troligen det andra laget från vår grupp till finalen. I eftermiddag möts ju Norrbotten och Västerbotten och det blir intressant att se hur det går.

Men...det kanske finns en liten risk för Västerbotten att de missar plats 1-2 och passeras av Ångermanland. Läget just nu:
• Västerbotten 3 matcher 18-1 (+17) 9 poäng
• Ångermanland 3 matcher 15-7 (+8) 4 poäng

Kvar att spela:
Ångermanland-Västerbotten
Norrbotten-Västerbotten
Ångermanland-Jämtland/Härjedalen

Den första av dessa tre matcher inleds om 15 minuter. Skulle Västerbotten inte få någon poäng i den matchen, måste de sedan slå Norrbotten om de ska nå slutspelet. Spänningen stiger...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: För det första så vad det Tappara de spelade imot tydligen mycket varmt på Öland! För det andra vill du förtränga förlusten i finalen mot finnarna. Får ser hur det går i TV-pucken idag vi möter ju Norrbotten med 8 Luleå spelare o Västerbotte pn med 11 Skellefteå spelare även där är vi bättre Fortfarande sommar på Öland. ser jag.
Kommentera