Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2564957

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Gameday!

Den långa säsongen av silldoft, det nästa halva året utan hockey är över. Hockeylivet återvänder. Nu kör vi! Full premiäromgång och chans till lapp på luckan, fullsatt mest överallt.

• IK Oskarshamn-Luleå HF
• Rögle BK-IF Malmö Redhawks
• Leksands IF-Örebro HK
• Skellefteå AIK-MoDo Hockey
• HV 71-Linköping HC
• Timrå IK-Frölunda HC
• Färjestad BK-Växjö Lakers HC

Luleå möter direkt Oskars och det sker borta där laget fått hem en underbar spelare och ledare; Oscar Engsund, som förnedrades av Rönnberg och Fiskrenset, men Bulan och Luleå tog hand om honom och det blev en veritabel succé; tänk på alla proppar han delat ut, skärmytslingar med motståndare där Oscar med ett härligt leende retat gallfeber på den andre, och hans härliga målgest i hattrickmatchen. Oskars har ju gjort en stark försäsong och kommer klubben med små resurser men med fantastisk förmåga att hitta skickliga spelare återigen överraska alla självutnämnda experter?

Luleå har halva laget nytt och från tidigare säsonger vet vi att först när spelet utan puck och backparen kommit in i Bulanhockeyn kan vi ta klivet upp så räkna med en si-och-så-inledning av serien. Håller tummarna för att den blir så kort som möjligt eftersom vi annars kommer att ligga för långt efter för att nå hög placering och bra utgångspunkt för slutspelet. Många spelare vet vi var vi har och vad vi kan vänta oss av dem; någon kanske inte fixar det, andra kan komma att slå igenom och fr a undrar man hur Mario Kempe kommer att fixa detta: går det illa kommer han kanske aldrig tillbaka till den nivå han hade innan skadehelvetet. Men om det fungerar, kan det bli en jätteförstärkning för Luleå. Och Limpan behöver man inte nämna ens för vi vet att han alltid levererar; en lång karriär med kontinuerligt runt en pinne per match i alla möjliga ligor. Seriens störste hockeyartist.

Ett helt gäng premiärmatcher i övrigt med lite derbykarriär som gör det lite pirrigare. Kan man hoppas att inte ens Apan skämmer ut sig med att återigen premiärspelade med halvbesatta läktare? Ja, chansen finns ju när MooDooismen efter alltför många år änk-igen är tillbaka i elitserien SHL där de hör hemma och för första gången på mer än tvåtusen dagar spelar hockey i eliten; det borde innebära att många från Ö-vik tar sig upp till Aparenan för en välbesökt SHL-premiär.

Vilken premiärmatch i hockeyeliten är man mest intresserad av, borträknat vår egen match mot Oskars?

Ja, den spelas inte ikväll utan först om tio dagar i Fiskrensarborg mellan Damrenset och SDE när SDHL:s premiäromgång genomförs. Fiskrenset skärpte sig och gav sig in i damhockeyn för ett år sedan. De snodde de spelare de önskade från Damgötet, som fick lägga ned och hoppa av SDHL. Sedan köpte Fiskrenset alla spelare de fick tag på inklusive tidigare Luleå- och SDHL-stjärnan Michelle Karvinen. Och krossade allt motstånd i damettan - vann i genomsnitt matcherna med 11-0, och kvalspelet och debuterar nu i SDHL efter att under hela sin historia på bara ett år vunnit samtliga matcher de spelat.

Går de upp i topp i SDHL också? Kanske.

Blir intressant att se vad de presterar i första matchen och hoppas att de lyckas fylla Fiskrensarborgs läktare för denna match. Det här är viktigt och bra för damhockeyns utveckling. Spännande som fan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Resultaten efter första:

• IK Oskarshamn-Luleå HF 0-0
• Rögle BK-IF Malmö Redhawks 0-0
• Leksands IF-Örebro HK 2-0
• Skellefteå AIK-MoDo Hockey 0-0
• HV 71-Linköping HC 1-1
• Timrå IK-Frölunda HC 3-0
• Färjestad BK-Växjö Lakers HC 1-0

Timret imponerar rejält och kör över Fiskrenset. Kul!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ett stort lycka till i premiären ikväll!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Äntligen dags för premiär, som man längtat! Appen Flashscore som jag använder mig av, har Luleå i topp innan matchstart, ett gott tecken kanske för vilka som vinner SM-guldet? 😉
Kommentera