Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2566139

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Mats Vennergren kommer loss med värsta trottoarkantsruset för hunfrafyrtioelfte gången.

Nu under rubriken: "Om Leksand skulle ramla ner i allsvenskan vore det SHL:s värsta mardröm" vilket han följer upp med texten: "Leksand är hockey-Sveriges bästa publiklag och då mäter jag populariteten efter hur mycket publik de drar på bortaplan. De vann den publikligan förra vintern med ett snitt på 6 455 åskådare per match. Precis som de brukar göra. Det är en klubb med fans över hela hockey-Sverige och skapar ett intresse som inga av SHL:s färskare lag kan mäta sig med."

Den förvirrade Vennermalm får det - som vanligt - att låta som att hela landet inklusive andra lags supportrar älskar den hockey som Trottoarkanten presterar och springer man ur huse när Kanten kommer till stan för att visa upp Daladans som gör alla lyckliga. Det är förstås utflyttade masar som passar på att se Trottoaren bara.

Det är - också som vanligt - bara skitsnack.

Hemma drar Trottoarkanten 65 åskådare fler än Luleå per match; hade vi haft större arena skulle vi dragit fler, men vi har ju lapp på luckan oftare än alla andra lag.

Men OK, Vennerhäll snackar om publik borta. Trottoarkanten borta drar t ex i snitt 153 fler åskådare än HuVa gör i sina bortamatcher. Räknar vi på typ 100 kr nettovinst per åskådare innebär det att SHL:s övriga lag drar in c:a 30,000 kr mer under de båda besöken från Trottoaren än från HuVa, som exempel. Och många andra lag ligger strax bakom. Det betyder alltså en summa motsvarande ungefär 0,02% av klubbarnas budget.

Någon som inbillar sig att de bryr sig om en sådan skitsumma?

Knappast.

Jag tror att många klubbar - speciellt BurkÖlen och MooDoo - kan bry sig betydligt mer om det faktum att Trottoarkanten vrålade "stäng slutspelet och kvalspelet, samhällsplikt!" och med stor sannolikhet årligen luggade några tiotal miljoner av de klubbar som annars skulle sparkat Trottoaren ur SHL. Eller för den delen alla medborgare då staten lurades på skattemiljoner när Trottoaren köpte en stugby vid Siljan billigt genom att påstå att det var en biaffär till den "egentliga" försäljningen av en trottoarkant i kommunen. När sedan utredning kom fram till att "kommunen brutit mot lagen" kom Trottoarkantens ordförande ut ur garderoben och förklarade att "Skönt att det visat sig att vi inte gjort något fel. Nu vänder vi blad."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Hoppas på en spännande match idag.
Lycka till.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
”Luleås Oscar Eklind fick matchstraff i strafförlusten borta mot Oskarshamn. Men enligt SVT Sports expert Jonas Andersson borde hemmalagets David Quenneville varit utvisad redan tidigare.
Jonas Andersson förklarar hur han ser på situationen:

– Det är två crosscheckingar från Oskarshamns spelare som till slut leder till att Eklind tappar humöret. Då får han matchstraff, men det borde varit utvisning redan innan, säger experten i Hockeykväll.”

www.svt.se/sport/ishockey/lulea-matchstraff

Eklind verkar iallafall inte bli avstängd få det inte har blivit någon anmälan än. Då behövs det bara att Tyrväinen är redo imorgon så kanske vi kan ha en chans.
Kommentera