Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2582999

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En bra tackling, oturlig skada på den goda Hanna. Hanna måste ha koll på omgivningen och veta att det kan smälla, hon är helt fokuserad på pucken och att skjuta. När tacklingen sker är Hanna puckförande. Jag tror av bilderna att skadan (knä/fot?) orsakas av att Hanna har hela tyngden på hö skridsko när hon träffas av Petra, kanske fastnar en aning i isen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Håller med. Damerna har ännu inte helt ställt in sig på att tacklingar är tillåtna i damhockeyn numera. Hon har ju massor av is tom bredvid sig och det är för henne fullständigt tydligt att Petra kommer mot henne. Att, som DIFiplinnämnden" kalla det blindside eftersom Hanna var koncentrerad på att passa pucken är bara larvigt. Jag tycker att det är ett genderproblem - snarast kvinnonedvärderande - att påstå att hon är blandad, det skulle aldrig ha hänt om det gällt herrar.

Samtidigt mycket tråkigt att Damrenset får klara sig utan Hanna, kanske sex veckor, som de säger. Min gissning liten bristning i ledband, fast kanske det "bara" är en lårkaka.

I detta nu spelar Damrenset hemma mot toppkokkurrenten DaMooDoo, 23-21 i skott men 1-2 i mål efter två perioder.

Luleå möter DamHuVa borta, 1-6 efter två perioder.
Kommentera