Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2584152

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Det kommer inte att bli någon mer hockey för Johan Harju, som har avslutat karriären – och börjat jobba på bank, efter 18 säsonger på elitnivå. "Än har jag inte saknat hockeyn", säger 37-åringen.
Så det är över nu?
– Det känns så. Jag är 37 år och kroppen svarar inte på samma sätt som tidigare. Det går bara fortare och fortare och jag blir bara långsammare och långsammare. Och du vet hur det är. Man är inte så sugen på att åka och träna efter att ha jobbat i åtta eller nio timmar. Jag kanske krigar på ett tag till om de ringer de från New York Rangers och säger att de behöver en andrecenter. Men det är nog rätt många spelare som måste skada sig för att det ska hända (skratt), säger Johan Harju – som gjorde tio matcher för Tampa Bay Lightning i början av sin karriär – och gjorde tio säsonger med Luleå Hockey i SHL.
Hur känns det att karriären är över?
– Det känns okej.
– Det är skönt att kunna sluta på mina egna villkor, och inte behöva lägga av på grund av en skada, tillägger han.
************************************************************************************************
Hyllningslåt till hajjen (och kakan Omark) från 2009 håller än:
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Ja, där ser man. När Omark drog igång show i Luleå Hockey fungerade det bra med Harju som var riktigt duktig skytt och placerade sig perfekt för Limpans pass.

Men sedan fastnade han och det blev ingen utveckling. Framför allt kunde han intre använda sin storlek och tyngd och utdelade väl 0,0 tacklingar under sin karriär. Och spelet utan puck var det inte mycket med. Så tyvärr fingerade han inte i Luleå under Rönken och Bulan.

Men genombrottssäsongen med Limpan var underbar.
Kommentera