Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2585942

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Då ska vi ner och möta Apan i morgon, och på tisdag tar vi emot Trottoarkanten hemma i Delfinen.

Då har vi gått varvet runt, mött alla lagen, och lär ha en hygglig uppfattning om årets SHL för att göra en prognos och bedöma hur årets SHL kommer att sluta. Vi vet ju att en gissning i det läget har en utmärkt chans att tämligen väl pricka in var lag kommer att hamna inom 1-3 placeringar. Även om det kan bli enstaka undantag där något lag tappar stilen och faller genom tabellen alternativt något lag skärper sig och gnatar sig uppåt steg för steg.

Det känns verkligen som att man redan nu har en bra uppfattning om de flesta lag inklusive vårt eget för att komma med en prognos. Men visst, det ska bli spännande att se hur vi klarar oss i morgon mot seriens mest fulspelande lag. Nu har de ytterligare en apa uppe hos DIFiplinnämnden sedan denne crosscheckat en motståndare i ansiktet och troligen blir det nu ytterligare en apa avstängd (TILLÄGG: Jodå. Det blev två matcher).

Apan ligger förstås i botten av Fair Play med sammanlagt 183 utvisningsminuter medan övriga lag har i snitt knappt 92 utvisningsminuter. Apan har alltså DUBBELT så många utvisningsminuter jämfört med övriga SHL-lag i snitt.

Men det stannar inte där. Apans utvisningar beror inte på att man mer än andra hållit i eller slashas på motståndare, nejdå. Det handlar om en rejäl övervikt för fula överfall.

• Övriga lag har i snitt knappt 0,92 5-minutersutvisningar.
• Apan har hela 7 5-minutersutvisningar.
• Avrundat ÅTTA ggr fler 5-minuters på Apan jämfört övrigas snitt.

• Övriga lag har i snitt 0,92 matchstraff.
• Apan har hela 4 matchstraff.
• Avrundat FYRA ggr fler matchstraff på Apan jämfört övrigas snitt.

• Övriga lag har i snitt 0,27 avstängningar.
• Apan har hela 3 avstängningar.
• Avrundat ELVA ggr fler avstängningar på Apan jämfört övrigas snitt.


Och det är inte för ofarliga småsaker heller precis som Apspelarna stängs av utan för de mest farliga och brutala övergreppen: checking to the head och knätackling.

Grejen är att så här brukar det se ut varje säsong. Apan fulspelar och min gissning är att de gör det medvetet i syfte att träna upp BP. Och även PP, eftersom en fulspelande Apa pressar även motståndarna att gå över gränsen plus att zebrorna faller till föga genom att ta hitta-på utvisningar på motståndare som "kompensation" för att de "tvingas" ta ut Apor, speciellt när de spelar inför de Tomma Stolarna.

Men det är vidrigt och jag tycker att det är hög tid att landet reagerar mot denna fulspelande Apa.

Själva får vi i första hand hoppas på att undvika skador i morgon, när ful_apan släpper loss inför de Tomma Stolarna; en hemmapublik som enligt huvuddomare kräver felaktiga utvisningar till Apans fördel, om domaren ska komma levande ut schtan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Det är dock garanterat klart medvetet att spela hårt och fult.
Oschysst? Javisst!
Mot reglerna? Självklart!
Men har man ett bra bp så kan man rädda många poäng på det sättet. Väntar bara på gnäll i media om att: -Vi straffas hårdare än andra m.m. Sen så leder det till att publiken och våldsbejakande "experter" (jo wikegård) hakar på och det blir ett tryck mot domarna. Och helt plötsligt så vips så klarar man sig undan från många utvisningar och det gör skillnad.
Finns tyvärr lag som satt i system att jobba på det sättet.
Kommentera