Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2591476

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Spela för 3kr är tudelat, en ära naturligtvis att representera sitt land men dessa "pengasamlande" intetsägande EHT turneringar är inget för etablerade spelare. EHT turneringarna borde vara för yngre/latebloomers som får chansen att visa upp sig internationellt. Tror alla SHL föreningar hoppas "inte vi, inte vi" när Sam presenterar truppen. Skada på toppspelare kan kosta 7-siffriga belopp för en SHL-förening.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Jo. För länge sedan var det stort att få bli uttagen och debutera i Tre Kronor. Allt det där är borta nu.

De, som verkligen inte förstått det är media, där ett antal som inte hängt med blåser upp Tre Kronor till skyarna, som var självklart på typ 50-, 60-, 70-, 80- och lite 90-talet. Men allt där är borta och förbi även om det lite tycks leva kvar eftersom media gör så stor sak av något som är bara en fjäder som sådana som Mats Wennerjord blåser upp till en höna.

Vi har en annan internationell företeelse, som dock inte handlar om landslag utan om klubblag. Champions Hockey League, som initierades under en tid då jätten KHL öste in gangstermiljarder för att slå sönder den europeiska klubbhockeyn genom att lura in lag från alla länder att delta i en liga som skulle bli högsta nivån här och devalvera värdet av olika länders hockey. De lyckades ett tag att köpa in några lag från Östeuropa och lurade t.o.m. finska Jokerit att gå i fällan. Försöken att få in även Sverige var nära då AIK var beredda, men de stoppades tack och lov av svenska förbundet och det var bra gjort, tack för det. Sedan hoppade några nissar fram och låtsades ha "Stockholm Vikings" i bakfickan men det var så uselt förberett att de bara blev utskrattade.

Men CHL har fått jobba i motvind i Sverige eftersom media nonchalerat turneringen när de inte skrivit förklenande och förolämpande om ambitionerna, i stället för att begripa att det tar tid att bygga upp (se hur länge sparkbollen fick hålla på innan de lyckades) och att även media har ett ansvar att objektivt stödja det som samtliga europeiska länders förbund ställer sig bakom samt 24 av Europas storklubbar (inklusive svenska som inledningsvis Warulfven, Fiskrenset, Styvben Starke och Pungen, senare kompletterade av Luleå och HuVa) som satsat egna miljoner på förhoppningen att stå emot KHL och stödja utvecklingen av klubbhockeyn i Europa.

Men media i Sverige skiter rätt ordentligt i CHL. En del rikstidningar skriver inte ett skit om spelade omgångar. Leifby gjorde ett eget bottennapp när han i en artikel diskuterade tillgänglig öl i de olika deltagande städerna medan han hoppade över hockeyn. När media skrev något var det som regel om problem och skitsnack, vilket klubbar som Apan understödde eftersom de först vägrat gå med för att de var för snåla och sedan, när Luleå hängt på, försökte komma in, men då var för sena ute.

Så har de hållit på, samtidigt som de ödslat mediatid för att informera om Koskenkorvaturneringarna "Tre Kronor" deltagit i som om det var något viktigt. De borde fan hajjat att det var slut med det där efter den vodkaturnering som spelades i Moskva, när Sverige spelat oavgjort mot ett annat landslag och förlängning skulle starta. Då förklarade den ryske huvuddomaren som var på fyllan att det skulle inte bli något och när lagen protesterade singlade han en rubel och förklarade ena laget som vinnare, varpå han gav vaktmästarna order att släcka lamporna i hallen.

Idiotisk låtsasmedia av självutnämnda lata så kallade experter alltså. Som skulle musikbevakningen nonchalant alt som hänt och koncentrera sig att bevaka ålderdomlig svensktopp väsentligen bestående av amerikanske låtar som Stickan Andersson skrivit svensk text till.

Personligen tycker jag att man skulle skrota seniorlandslagsturneringarna med låtsasverksamhet eftersom de knappast har något värde när riktiga landslagsturneringar som OS och Cabada Cup-varianter tar vid och alla länder deltar med sina bästa spelare (som aldrig finns med i vodkaturneringarna).

Däremot kunde man ersätta vodkaturneringarna med motsvarande men på junisnivå. Så skulle Sverige, Finland och de övriga länderna kunna delta med i stort sett de bästa spelare länderna hade eftersom få av dem dragit över Atlanten då. Det skulle göra dessa turneringar både spännande och intressanta samt inte minst mycket viktiga för junisarna att få vara med om.
Kommentera