Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2597911

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Enormt ovanligt att vi lyckas vända ett ett Tvåmålsunderläge till seger på bortaplan. Jag kan faktiskt inte erinra mig när det hände senast.
Men det smakade extra gott, det måste jag säga.
Förvisso var Lassi ruggigt bra i den här matchen, Speciellt under andra halvan, och vårat PP HITTILLS denna säsong tycks ha genomgått en 'magisk' metamorfos!

I övrigt är jag väldigt intresserad av att veta hur man lägger in en länk när man INTE skapar en ny tråd / rubrik. Kan du berätta för mig hur man gör det Sven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Välkommen tillbaka, Realist. Ja, det var en skön vinst, helt oväntad en bit in i andra när de hade 2-0 och även i början av tredje, när de sköljde över oss vid 2-2 trodde jag att det skulle vara kört.

När det gäller din fråga "hur man lägger in en länk " förstår jag inte hur du menar? När du valt "Kommentera" för att svara någon får du ju upp ett antal rutor, t ex för "Svarskommentar" men också en ruta för "Länkar:" och i den klistrar du in URL för den sida du vill länka till.

Om du vill göra det men utan att svara till någons inlägg raderar du ju bara inledningen under svarskommentar, t ex för mig här Realisten: så blir det en kommentar under den aktuella tråden men som inte riktas till någon speciell skribent.

Fast eftersom jag inte förstår exakt vad du frågar kanske det svar jag ger här inte besvarar din fråga?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Axelsson: Gruskastarna i Luleå har allt för en final

Jag kommer aldrig att förlåta Luleå för att de kastade grus i vår spelargång 2015.
Men jag tycker ändå att det är en rolig historia som säger mycket om föreningen.
Kommer deras ”vi mot världen”-känsla ta dem till ännu en final? Ja, jag tror faktiskt det.
Ja, men vart står Luleå i dag?

Eller i morgon?

De senaste sisådär 30 åren så tycker jag att de har varit alldeles för ojämna från säsong till säsong.

De kör på samma linje som de gjort sedan Lars “Osten” Bergströms glansdagar som coach i mitten av 90-talet. Det ska “krigas” (läs “krigas” på grov norrländska) – och det känns som en identitet som varken klubben, fansen eller sponsorer vill släppa. Hellre att man tar in en Linus Johansson i sin trupp än en Connor McDavid, så har alltid känslan varit.

Vilket jag på något konstigt sätt kan gilla.

Det har alltid varit en charmig “vi mot världen”-känsla i Luleå. Jag minns när de kastade grus i vår spelargång i kvartsfinalserien 2015 och senare ursäktade det med en ”men vi gör ju allt för att vinna”-förklaring.

Jag kan fortfarande irritera mig på det tilltaget även om det är en jäkligt rolig historia.

Att kasta grus eller liknande i ett lags spelargång är att direkt förstöra motståndarnas chanser att kunna starta matchen på lika villkor. Det är lite som om jag skulle skära sönder däcken på en bil inför ett F1-lopp. För mig, där och då, var det ett lågvattenmärke deluxe, men det har alltid varit lite typiskt Luleå.

När man kom till Norrbotten kände man alltid att fansen var emot en redan under uppvärmningen och så tycker jag att det ska vara.

Och det är viktigt att poängtera att de aldrig gick över gränsen.

När jag spelade i Frölunda och Timrå så hände det ofta att vi sov över i Luleå. Då blev det snarare en regel än ett undantag att man gick ut och fikade, käkade middag eller tog en öl och jag har aldrig varit med om att en enda Luleå-supporter kommit fram och agerat otrevligt på något sätt. De som kom fram ville i stället prata hockey och de har alltid varit otroligt trevliga oavsett vilken utgång det blivit på matchen. Något som bidrog till att man alltid såg fram emot resorna till Luleå.

Om vi ska gå tillbaka till dagens Luleå så tycker jag att de har ett lag som ska kunna gå hela vägen, något jag kan tycka att de gjort sig förtjänta av efter att ha fallit på målsnöret i den sjunde, avgörande finalen på hemmaplan mot Färjestad 2021.

De har kanske en av Sveriges bästa backar i Erik Gustafsson som man nu förlängt kontraktet med tills han förmodligen går i pension.

De är med i striden om en topp sex-placering och då har har inte de förväntade toppspelarna riktigt kommit igång än rent poängmässigt.

Tänk när Linus Omark och Pontus Andreasson börjar varva upp. Då skulle jag kunna se Luleå som en stark utmanare till Färjestad.

Den senaste finalserien mellan dem var riktigt häftig och jag hade inte haft något emot att se en repris.

Om man ska säga något negativt om Luleå är det väl att de känns lite väl lättscoutade ibland. De kör på med sin filosofi oavsett motstånd.

Jag skulle önska att de hade en “plan B” att nyttja för att förändra matchbilden ibland och inte bara förlita sig på att Linus Omark ska kunna göra det. Eller att Juhani Tyrväinen eller Brendan Shinnimin ska röra om i grytan. Det behövs något mer. Jag skulle vilja se ett Luleå som släpper lös ännu mera offensivt.

Spelarmaterialet finns där.

Ledarstaben finns där.

Och en av Sveriges bästa materialare finns där i ”Greppa”.

Släpp lös och kör nu, Luleå!
Kommentera