Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2598305

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så noterar vi att Luleå Hockeys stenhårda damer krossade DamRenset i Delfinen med hela 7-0 inför c:a 4300 åskådare.

Alltså lika många ungefär som Apans herrar drog nere i Apkraft igår när de mötte Plastläjkers som de torskade mot i finalen i våras. Och då är det ändå Apans "officiella" siffror, d v s de där de räknar in alla tomma stolar som dopingkommunen betalt som "åskådare".

Innan matchen hyllades Emma Eliasson som Luleå Hockey Hero, den första från damlaget och en säkerligen blivande likadan spelade för motståndarna: Michelle Karvinen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag måste säga att jag är genuint förvånad över att Frölundas damer är så 'bleka' som de varit så här långt under säsongen. Jag trodde på riktigt att de skulle bli Luleås isärklass främsta konkurrent till SM-Titeln denna säsong. Men helt uppenbart har de inte fått ihop det rent lagmässigt. Och får de inte det kan jag inte se Luleå missa att ta hem sitt sjätte raka Guld.
Just nu måste ju våra ståldamer vara gigantiska favoriter till att vinna Guldet.

Tyvärr kanske jag måste ändå säga, känns SDHL konlurrensmässigt ytterst spretigt, och det enda lag som röner publikt intresse är ju faktiskt Luleå. Det är det ju mer eller mindre SOPRENT på övriga arenor när det vankas Damhockey, vilket faktiskt lägger sordin på stämningen, då man faktiskt förstår hur litet intresset generellt faktiskt är för Damhockey, Luleå undantaget. Det känns som en ankdamm med 10 ankor som simmar, där 9 av dessa ankor representerar Luleås damer.

I sanningens namn känns det bara som jasså..., vann våra ståldamer Guld igen..., om de skulle göra det, vilket känns som en sannolokhet som är minst 85%ig att så sker...
Det blir då definitivt inget champagnefirande för min del iallafall, om våra ståldamer skulle vinna igen, mer som en axelryckning. Så upplever iallafall jag för närvarande situationen gällande SDHL, och Damhockeyn i stort i Sverige.
Alla övriga lag är minst 1 klass sämre än Luleå, och då blir det överhuvudtaget ingen som helst NERV i matcherna, vilket Totalt förtar intresset. Iallafall för min del...
Skulle de INTE ta Guldet, skulle det bara upplevas som en STOR BESVIKELSE.
Kommentera