Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2606056

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Match mot Apan ikväll.

Apsupportrarna är bittra eftersom så många Luleåsupportrar kom ned till schtan när vi möttes tidigare i höst och vi ägde arenan i utklassningsstil. Så nu ska de svara men har inte lyckats med mer än att fylla två bussar:-) Har en känsla av att vi äger sönder småaporna på läktarna i en Delfin, som vanligt med lapp på luckan.

Att vi vann den matchen med 0-1 irriterar förstås Apan som nu ska ta revansch. Men sanningen är den att vi vinner nere i schtan alltsomoftast numera.

Hemma i Delfinen är det tvärtom. Riktigt illa, faktiskt. Se på bilden nedan, med resultaten Luleå - Apan i Delfinen senaste tio säsongerna, inräknat den nu pågående.. Apan har vunnit 13 av senaste 16 matcherna i Delfinen.

De tre matcher vi vunnit har vi vunnit klart, med i snitt tre mål. Apan har också vunnit tre matcher med i snitt tre mål.

Men sedan har vi hela 10 matcher som avgjort med bara uddamål. Och Apan har vunnit samtliga dessa 10 matcher! Trots att 7 / 10 matcher slutat oavgjort - men då har Apan vunnit alla dessa 7 oavgjorda matcher efter straffläggning.

Den vidriga tendensen har bara blivit värre - senaste 6 Apvinsterna har Apan tagit 5/6 efter straffläggning och 4/5 med slutresultatet 2-3.

Så, nu vet vi hur det kommer att sluta idag.

Matchen slutar 2-2 efter tre perioder. Och sedan vinner Apan straffläggningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Matchen slutar 2-2 efter tre perioder. Och sedan vinner Apan straffläggningen.

Apan ställer naturligtvis Berguven i mål. Ohlsson har förstås koll och vet att när Berguven spelat också för Pölsan, Pungen och Timret och när han haft spaden mot Luleå har han oftast vunnit.

Luleås lag idag:

Goalies
34. Lassinantti, Joel
31. Ward, Matteus

1st Line
5. Hardegård, Marcus
29. Gustafsson, Erik

96. Andreasson, Pontus
21. Tyrväinen, Juhani
67. Omark, Linus

2nd Line
27. Laaksonen, Oskari
23. Sellgren, Jesper

43. Eklind, Oscar
19. Kempe, Mario
11. Pasic, Nikola

3rd Line
3. Allard, Frederic
39. Själin, Pontus

10. Emanuelsson, Einar
20. Connolly, Jack
24. Shinnimin, Brendan

4th Line
38. Nikupeteri, Olli
14. Berglund, Jonas
6. Hedqvist, Isac

Extra Players
9. Jansson, Ludvig
17. Kant, Joel (LW)

Wardens tur att ta spaden. Tyrre är alltså kry och det tackar vi för. Kempe får Eklind och Pasic, medan Shinnimin kör med Connolly och Einar Wolf. Olle spelar inte ännu, ska komma upp i flås först, förstås.

Matchen slutar 2-2 efter tre perioder. Och sedan vinner Apan straffläggningen.
Kommentera