Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2612042

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Super, bäst när det gäller, hatten av för LHF J20. Visar på bra mindset när man dessutom har 500 (= fullsatt) LuleåFans på läktarna, både peppande men kan också bli nervigt då man som ung inte är van med detta, blir lätt påfrestande speciellt då man tappar 3-1 till 3-3.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Ja, en fantastisk insats och härligt att Luleåfans kom till match och hjälpte fram de våra.

Luleå lyckades skaka av sig risken att missa ToppTio och avancerade upp till andra platsen i norra, efter Djurgårn. Bara Pölsajunisarna har chans att passera oss nu och då blir vi trea.

Härligt dessutom att vi i senaste mötena mot Junisapan vann med 8-0 och 5-2 - det innebar att vi är före Apan med överlägsen målskillnad; utan detta målplus på 11 mål skulle vi ligga bakom dem. Finffint.

Tre matcher bara återstår av serien. Just nu spelar Almtuna mot Gnaget och ligger under med 5-6 med nio minuter kvar. Sedan har vi ett dubbek´lömte idag och i morgon för Pölsan-Trottoaren.

Vore bra om Almtuna vinner, för i såfall måste Trottoaren ta 5/6 pinnar mot Pölsan för att ta plats i ToppTio. Och i så fall kan inte Pölsan passera Luleå; vilket Pölsan gör om de tar minst 3/6 pinnar av trottoaren. Men plats 2 eller 3 är inte så stor grej, jämfört med att vi spöade apan och säkrade en plats bland ToppTio.

Är verkligen en riktigt stark generation junisar på väg upp och förhoppningsvis ta ordentlig plats i A-laget närmaste åren. Många som redan fått testa och gjort fina insatser. Och så har vi Jakob Ids Wozniak som bara är 16 år fortfarande men med leverans av poäng som kanske bäst någonsin i junisålder i Luleå. Massor av poäng samt - till skillnad från de flesta andra (undantag Isac Lundström) - utan en massa utvisningar och låg plusminus.

Bulan har ju varit försiktig med att ge junisar alltför stor plats i A.laget; det har ofta blivít brunkarplats bara om de missat enstaka chanser i högre linor, och sedan har dessa talangjunisar dragit till andra klubbar. Man kunde hoppas att Bulanhockeyn skulle fått mera utrymme nere bland junisarna, så att de är förberedda när de får chans uppe i A-laget; ungefär som de påstår sig göra nere bland aporne.

Men Jacob Ihs Wozniak, ojojoj. Kan han fortsätta denna utveckling är det ju möjligt att han utvecklas till vår bäste någonsin. Vilket sannolikt innebär att vi bara får ha kvar honom få år till tyvärr.
TILLÄGG. Se där! Trots underläge gång på gång under matchen lyckades Almtuna till slut slå Gnaget i förlängning. Det innebär att Trottoaren har rejält att kämpa för i det för serien avslutande dubbelmötet med Pölsan. Trottoaren måste ta minst 4 av 6 pinnar i det dubbelmötet för att nå ToppTio - och i så fall kan Pölsan inte passera Luleå Hockey som just nu har andra plats.
Kommentera