Luleå HF

115817 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2642740

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL ikväll:

• Luleå HF - Örebro HK
• Skellefteå AIK - MoDo Hockey
• Timrå IK - HV 71
• Färjestad BK - Linköping HC
• Frölunda HC - Leksands IF
• IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
• Rögle BK -Växjö Lakers HC

Vi är ju ny inne i en otroligt skön framgängsvåg för Luleå Hockey sedan spelarna och tränarna kom överens om att gå över till 2022-hockeyn igen.

Efter torsken mot Timret och positionen som ligans mest formsvaga lag har vi gått direkt till 7 segrar på 8 matcher inklusive två segrar mot ligans överlägsna ledarlag Plastläjkers.

Det är så skönt att det inte går med ord att beskriva. Bara att känna att solen skiner ute, fåglarna sjunger och allt är bra.

Nu är vi dock svårt ansatta med så många spelare borta men lyckades ändå hålla spelet uppe och plocka ned Plasttopplaget, sedan vi lyft in en massa junisar ned till 16-åringar som alla klev in och lyckades jättebra.

Men hur länge kan det hålla? Vi har två matcher kvar, ikväll mot Öret och på lördag mot Fiskrenset innan vi får paus för den svenska Koskenkorvakuppen, och då vi hinner få tillbaka många av de spelarna vi har borta just nu.

Blir intressant att se hur många av våra härliga junisar som nu får chans att SHL-debutera också hemma inför en fullsatt Delfin. Får fjärdelinan från plastmatchen nytt förtroende?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Läget efter första perioderna:

• Luleå HF - Örebro HK 0-1
• Skellefteå AIK - MoDo Hockey 0-1
• Timrå IK - HV 71 2-1
• Färjestad BK - Linköping HC 1-0
• Frölunda HC - Leksands IF 0-0
• IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 0-1
• Rögle BK -Växjö Lakers HC 1-2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så konstaterar vi att nu återstår exakt 2 veckor innan transferfönstret stänger.

Hittills under året har Skuggan och Bulan plockat in Niklas Olausson, David Rautio och Adam Brodecki.

Bra rekryteringar alla tre.

Men nog vet vi att alla räknat med att ännu högre spetskvalitet ska in. Fast nu rinner tiden snabbt ut. Blir det något?

Och vad behöver vi?

Lassinantti. Ward, Berguven. Målvaktsidan komplett som tusan! Även om någon av vakterna inte kan spela känner man sig trygg med de två andra. Fast skulle Luleå lyckas ta sig långt i sluspelet och hota om gludet lär vi troligen behöva en Lassi på Lassinivå.

Backsidan. Ser klart bättre ut nu. Både Ludvig Jansson och Allard har imponerat på senare tid och kan de fortsätta så känns det också säkert. Men, återigen om vi skulle ha chans att gå riktigt långt tänker man att Luleå skulle behöva en back som kan ta och ge snabba pass och framför med ett skott som kan sitta i mål bättre än de vi har nu. Det skulle förstärka vår offensiv och framför allt lyfta vårt PP rejält.

Centrar. Ja, just nu går ju Ponta strålande, och en oskadad, tacklande Tyrväinen på bästa Tyrrenivå är också han självskriven. Vidare går Jonas Berglund strålande, centrande en fjärdelina. Lite oväntat kanske är det väl Connolly som inte gjort så mycket väsen av sig, även om hans lina med Shinnimin och Eklind blivit allt bättre. Men det är klart att en spetscenter vore välkommen. Fast den vi skulle haft var väl Mikael Ruohomaa, men det sket sig - som det verkar som en bieffekt av Kempegate, fan också.

Många tillgängliga vingar nu med bra och utmärkta insatser, men en riktig målstänkare som kunde gå in och dra nytta av Limpans sagolika passningsspel skulle vara glud värt.

Tänker nog att när vi har så många duktiga junisar som visat att de kan gå in och försvara en plats i SHL så bra så känns det inte alls som att vår trupp är för tunn längre utan tvärtom som att vi har den bredd vi behöver.

Ska vi förstärka truppen måste det nog vara med en spetsspelare, en forward/center som kan stänka in passningarna från Limpan i mål, eller en back a la Niinimaa eller Lepistää.

Skulle Skuggan mot förmodan hitta en sådan spetsspelare är det möjligt att vi t.o.m. kan utmana om gludet. Annars går det knappast.

Och så undrar man lite om Woz. Är det bra eller inte att pojken, som faktiskt fortfarande bara är 16 år, ska få fler chanser redan denna säsong? Kan det vara det bästa för hans utveckling?

Jag lutar mot det. Jag skulle t.o.m. kunna tänka mig att han får chansen att lira med Limpan. Sverige har haft och har hockeyspelare på allra högsta nivå internationellt och inte ovanligt att de redan i ung ålder har kapacitet att briljera i SHL om de får chansen och det kan då bli riktigt viktigt för deras fortsatta utveckling. Så ... ge Woz chansen!
Kommentera