Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2643936

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Varför hatar man Aftontrasans så kallade hockeyjournalister.

För att de är svin, naturligtvis. Och för att de specialiserat sig för att försöka förstöra för Luleå genom att skvallra om övergångar för att det ska sabotera för laget och klubben och spelare ska få gå i förtid och sådant. Och så leta fram den värsta j-a vinkel man kan ha för att sprida skit om Luleå.

Igår gled Ludvig Jansson in framför Emil Larsson i full fart varpå Emil fick en kyss på haken, men han ramlade inte utan fortsatte att spela hockey.

I TV4+ menade Skrikegård att Emil såg Jansson komma och skyddade sig inte.

Grosshandlare sjökvist tittade på video. Under tiden kördes "filmare" från Luleåklacken, vilket kändes onödigt eftersom Emil inte filmade ett dugg - han ÄR tuff och spelade vidare utan problem - och det var tydligt. Men sjökvistarn tog 5 min och matchstraff på Jansson.

Det kan man nog kalla för överdrivet.

Numera har man en kraftigt dominerande zebrainställning att allt som träffar hjälm och ansikte ska leda till matchstraff. Den egentliga kampen är ju mot hjärnskakningar, hjärnblödningar och hjärnskador och en hel del, som träffen på Emil, är ju definitivt ofarliga ur den aspekten. Det är vid den "andra träffen" mot isen eller sargen som skadorna uppstår, OK. Men zebrorna som inte klarar så sofistikerade bedömningar dömer numera för allt. Kanske är det bra, i syfte att övertydligt markera att huvudet är förbjudet.

Men då blir man så j-a förbannad när Yelverton Tegnér, Rönken och Bulan i många år såg till att Luleås spelare icke orsakade några hjärnskakningar alls på motståndare. Men när vi mötte lag som Djurgårn och Fiskrenset i slutspel kunde de dela ut 2-3 hjärnskakningar per match utan att ens utvisas, Och när Fiskrensets Erik Gustafsson (nej, inte "vår" Erik G.) hoppade in en fruktansvärd monstertackling med den stenhårda axelkåpan före och krossade det mesta i Cam Abbotts ansikte och pensionerade Abbott - ja då förklarade Sanny och Skrikegård i Canal+ och i övrig media att det var helt OK och mördartaclingen skulle inte utvisas och inte rapporteras och så blev det. Cam borde väl varit lycklig att inte han själv rapporterades och stängdes av för att ha skallat Fiskrensaren på axeln.

Men Aftontrasan var på tapeten igen, ja. Angående ropen om filmare intervjuade NSD Emil som väsentligen förklarade:

"– Luleå har riktigt många bra fans, men sedan har de en liten skara som skämmer ut sig och hela Luleås förening. Det är synd för Luleå. De har jättebra fans, men också en skara clowner. Det är den kommentar jag har och jag tycker de visar det gång på gång, säger Emil Larsson."

Så. Rubriken är ju tänkbar: "Luleå har riktigt många bra fans" säger Emil Larsson.

Men väljer Aftontrasan det? Nej, naturligtvis inte. Man "hittar" mera intressant och får till det i rubriken "Attacken mot Luleås fans: de hotar familjer, nära och kära."

Man hade nämligen hittat ytterligare "Vidare får han frågan hur det kändes att höra ropen och ramsan.
– Det är väl inget nytt. De hotar familjer, nära och kära, så det är liksom inget nytt. Jag vill åter igen säga att det är en liten skara. Luleå har väldigt många fina, ordentliga fans och det är synd att det är en skara som förstör, säger Emil Larsson."

Aftontrasan slår till igen. Någon kanske undrar hur det kommer sig att de beslutat hata just Luleå. Enkelt: det dräller av Aprunkare på trasan och allt samröre de haft med Apan under sektåren har haft det underliggande syftet från Aphåll att sprida hat. Vidare är Aftontrasans "skribenter" extremt puttinuttiga med Stockholmshockey och riktigt sura på att Luleå spöat gårdarna så ofta.

Lusets riddarvakt, objektivitetens och det fria ordets, demokrations förkämpar förnekar sig inte.

Ingen har väl glömt hur en svårt aponanerande brännvinsjournalist från Skellefteå, som planterade Luleåhat i Sexpressen, ringde upp en sjukskriven sportchef Chrunack 24.00 en lördag natt, då Chrunack med influensa och 40°C feber försökte slippa kommentera men nämnde brännvinsjournalist krävde och krävde och till slut fick fram "Men svara bara allmänt: Vad tycker du om folk som bränner flaggor?" "Ärthjärnor, svarade Chrunack, och la på luren.

Nästa morgon fick vi rubriken:

"Luleås sportchef om Luleås supportrar: De är ärthjärnor!"

Vi talar alltså om samme aponanerande brännvinsjournalist som ett par år senare i Skellefteåtidning på framsidan, innan match Apan-Luleå, la ut jätterubriken "STANNA HEMMA, IDIOTER" riktade till bortasupportrarna. Luleå vann matchen. När en supporterbuss var på väg hem hade apsupportrar lagt sig i bakhåll och kastade stenbumlingar på bussen, krossade fönsterrutor, skadade supportrar som blödande ringde hem till Apäckelonanisten vid 22-tiden och bad honom komma dit och se vad han ställt till med.

Han vägrade. I stället anmälde han Luleås supportrar för att ha ringt honom till hans hem och det innebar att de hotat honom och hans familj till livet, ansåg han. Och fixade en ny rubrik där han anklagade supportrarna för att vara emot det fria ordet och demokrati.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: MooDoo lyckades till slut göra Skellefteå APatiska. Drog ändå raketerna mot Teg och Winpos.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hej Sven. Håller med dig i det mesta och tycker mycket om det du skriver. Läser mycket men skriver sällan nuförtiden men känner att jag måste svara nu. Håller med dig om rubriksättningem och rubriksättarna men det är inget nytt att de vinklar allt för klick. Men måste ändå säga att jag önskar att Lulefans gick in och "städade" bland sina ramsor. De som står och skriker hata hata osv är säkert samma personer som skriver banderoller. Till dem.vill jag skriva:
Städa snacket ärthjärnor !!!
Ni är ju för fasen kontraproduktiva. Ert agerande sänker värdet på varumärket Luleå hockey och gör det bara svårare för klubben att värva spelare. Det måste man väl för fasen fatta själva. Mognadsmässigt är man knappt ute ur blöjorna när man håller på så. Väx upp.och sluta hata.
Passion är bra men låt den jobba med det positiva. Hylla och stötta.
Kommentera