Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2658711

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Ja, i detta nu får vi slutspelsprogrammet:

• Luleå-Öret bäst av tre åttondelsfinal
• Warulfven - Luleå bäst av sju kvartsfinal
• Plastjö - Luleå bäst av sju semifinal

Inget lätt program för att nä final. Där semin mot Plastjö kanske är den motståndare vi har bäst chans emot. Svårast nog mot Warulfven som lär lyfta ytterligare i slutspelet. En åttondel mot Gangsteröret och deras kaotiska felpasshockey där man kan åka efter två snabba torsk är inte att leka med.

Nu har vi dessutom att både Fiskrenset och Apan kan vara uppe på samma poäng som Plastjö efter kvällens matcher med goda möjligheter att lura plastlaget på andra platsen och bli vår motståndare i semi, skulle vi nå så långt.

Vi kanske i första hand får koncentrera oss på att försvara åttondeplatsen så att vi inte får två av de tre matcherna borta i sociala slutspelet. I detta nu har vi dock 9 poäng (kan bli 7p om Öret slår Ulfven, just nu 2-2)) och överlägsen målskillnad på Öret med 7 matcher kvar och det ska vi vål inte tappa?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så noterar vi att kvartsfinalerna i kvalet till SDHL redan är färdigspelade sedan de fyra bästa lagen tämligen enkelt vunnit sina kvartar med 2-0 i matcher mot de fyra sämre.

I semi har vi:
• DamApan
• DamTeglet
• DamUlfven
• DamFalun

Tydligen är det bäst rankade laget efter kvartarna som väljer motståndare. Vet ej vilket lag det är, men tror det är DamApan.

DamApan har mött både DamUlfven och DamFalun i allsvenskan och vunnit samtliga tre matcher mot båda lagen. Så väljer förstås något av dem, gissningsvis DamFalun, som de nog haft enklast mot, och har kortast resa till.

Gissar att vi därefter får
• DamApan
• DamTeglet

i final - inte mot varandra, utan de skada möta lag #9 DamHuva och lag10 DamGnaget i bäst av tre för en plats i nästa års SDHL.

DamHuva är ju otroligt mycket bättre än DamGnaget och väljer dessutom motståndare av DamApan och DamTeglet - det lag DamHuva väljer får förstås stryk och missar SDHL. Medan det lag som INTE väljs får DamGnaget, som väntas torska.

Ajaj. DamApan får hoppas på att DamHuva väljer DamTeglet för att få bussresa till bortamatchen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi kanske i första hand får koncentrera oss på att försvara åttondeplatsen så att vi inte får två av de tre matcherna borta i sociala slutspelet
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hur vi ska kunna hamna sämre än åtta övergår mitt förstånd. Men det ser Onekligen ILLA UT för närvarande, det råder det då ingen som helst tvekan om.
Och jag har snällt sagt Dåliga Vibbar inför nästa säsong!, om vi ryker redan i åttondelen.
Just saying.....
Kommentera