Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2661677

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Annars följer man förstås den obehagliga informationen om den svenska sparkbollsspelaren som ligger på intensiven i Danmark. Underligt att de inte kan beskriva fynden tydligare och då funderar man förstås på mer ovanliga orsaker. Tycker det börjar "lukta" lite Naegleria fowleri om det där? En amöba som kan finnas i sötvatten men också i pooler och SPA-anläggningar. Följer vatten högst in i näsan och tar sig sedan via luktnerven upp till hjärnan där denna amöba -som vanligen lever på att äta bakterier - attackerar blodkroppar, hjärnceller med mera. Mycket svårt att behandla. Fast nog borde de haft facit redan, förutsatt att de tänkt på det och tagit prov, för visst kan Seruminstitutet diagnostisera sådan amöba-DNA. I Skandinavien har vi bara haft ett enda diagnostiserat fall; då var det en norska som rensat näsan med kranvatten i Thailand innan hon åkte hem. Men risken för smitta i Skandinavien är ej utesluten och klimatförändringar lär kunna ha ökat detta. Man undrar vad sparkbollsspelaren gjorde 15/2 (8-19/2) innan han insjuknade svårt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att galningen jåda, som förorenade och saboterade snackets apsida, men nu sitter och dravlar på apsupportrarnas eget apkraftforum, är bekymrad över att Luleå spöar Apan mest hela tiden nu. Och därför har han funderat ut en teknik att förbättra Apans chanser:

"Jag menar, tank om AIK skramlade ihop en miljon, kopte in Shiminiminiminim och sen skickade fanskapet till Moldavien. Gar det?"

- Bara marklund och lundmark som är så "kreativa" -
Kommentera