Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2677439

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Coachning?

Luleå har ju under Bulan i Delfinen kontinuerligt vägrat matcha spelare efter vilka spelare motståndarna skickar in.

T ex körde Mitell i finalen 2022 Nilsson, Marcus - De La Rose, Jacob - Lindqvist, Michael konsekvent mot Limpans lina med uppdrag att neutralisera dem.

Nu kör Plastjö konsekvent Sylvegård, Emil - Lundberg, Martin - Gustafsson, Hugo mot Limpans lina med samma uppdrag.

Idag kan man visserligen säga att Limpan och Ponta levererade ändå.

Och när vi kommer upp till Delfinen vet vi att jugrenjönsson kommer att göra detsamma, fast vi har fördelen hemma att byta in sist.

Bulan har ju varit setnhård med att skita hur motståndarna coachar och det finns säkert en del fördelar med det tänket: vi styr deras tankar.

Men jag börjar undra om det inte är en nackdel att inte utnyttja vår fördel hemma att matcha motståndarnas linor.

Och att det skulle kunna ge mer spelrum för Limpans lina och därför är det värt det?

För övrigt tänker jag att Eklind inte är en spelare för närvarande som använder de 102 kg han har. Medan Tyrre visat riktigt fin form på sistone. Hade nog velat se Tyrre igen med Limpan och Ponta. Men tror knappast Bulan ändrar på det nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag är ju glad att Skellefteå spelat så pass bra ändå och hade känning på andraplatsen i serien. Men som alla vet så är slutspelshockey nånting helt annat än serielunken.
Adam Savonen skrev en krönika i dagens Norran som belyser detta. Låst artikel därför citerar jag slutklämmen på den:
"Nu är det snart tio år sedan AIK vann. Trots en hög nivå har laget inte räckt till och laget har inte varit tillräckligt ödmjukt i sin analys om varför. Årets lag har en hög högstanivå, men är för endimensionellt. I takt med att ytorna har krympt har lagets svagheter blev tydligare.
Vinnarkulturen saknas i AIK. Även i år."

Så Skellefteås oförmåga att ändra sitt spel när det går tungt kommer att återigen visa sig avgöra. Ja, vi kommer förmodligen vinna mot Linköping, men sen tar det stopp. Hoppas att Skellefteå kontrakterar Sam Hallam den dag han återgår till SHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klart som tusan bulan måste lärt sig av fadäsen att inte "nyttja byta sist hemma fördelen" i 7e mot wolfen, det var pinsamt att se. Omark ber ju i media om att få slippa motståndarnas 4e med "köttiga spelförstörare på ryggen".
Nyttjar inte bulan detta oerhört viktiga moment hemma bör han få kicken..Tyvärr
Kommentera