Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2677601

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag är ju glad att Skellefteå spelat så pass bra ändå och hade känning på andraplatsen i serien. Men som alla vet så är slutspelshockey nånting helt annat än serielunken.
Adam Savonen skrev en krönika i dagens Norran som belyser detta. Låst artikel därför citerar jag slutklämmen på den:
"Nu är det snart tio år sedan AIK vann. Trots en hög nivå har laget inte räckt till och laget har inte varit tillräckligt ödmjukt i sin analys om varför. Årets lag har en hög högstanivå, men är för endimensionellt. I takt med att ytorna har krympt har lagets svagheter blev tydligare.
Vinnarkulturen saknas i AIK. Även i år."

Så Skellefteås oförmåga att ändra sitt spel när det går tungt kommer att återigen visa sig avgöra. Ja, vi kommer förmodligen vinna mot Linköping, men sen tar det stopp. Hoppas att Skellefteå kontrakterar Sam Hallam den dag han återgår till SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kåge: Ja, Pungen ska ni väl ta och sedan väntar väl Plastjö, förutsatt Luleå inte sparkar ut dem, och då får ni Fiskrenset, eller möjligen Trottoarkanten.

Synd att ni inte vann sista matchen i grundserien - då gade vi haft Luleå mot Apan nu. Det skulle blivit intressant!

De två gludåren var ni ju omöjliga att rubba, men underligt att ni torskat så många finaler sedan dess. Är ju som att ni följt ett system som inte håller hela vägen. Nu har ni ju Eric och Nisses farsa som ansvariga och därmed troligen bra sportslig ledning. Men kanske det behövs nya tränare och nytt system. Men lite känns det som att Apan fastnat i ett enda system som genomsyrar föreningen och när det inte räcker behövs det ändras men det kommer att ta tid. Lite underligt att av så kallade hemvändare har många inte hållit måttet, plus att Plastjö fritt köpt apor som de velat.

Vi får se. Finns ju ändå en hel del spelare som, om de och laget kan lyfta, borde kunna ta Apan längre, men tar ni er till final väntar nog Warulfven och där om inte förr lär det ta stopp förstås.
Kommentera