Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2679610

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: TV-avtalet verkar ge betydligt mindre pengar än planerat, citat från Enboms medlemsbrev januari 2024: "En utmaning vi har är att dom centrala intäkterna från SHL endast ökar marginellt trots det nya TV-avtalet. I våra tidigare långsiktiga planer räknade vi med högre centrala intäkter."
Man kan ju undra vilka svarta hål SHL har grävt åt sig själva här..?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå förlorar igen. Ligger nu under med 0-3 i matcher och enda chansen att inte sparkas ut ur slutspelet är att vi nu slår Plastjö i samtliga fyra kommande matcher.

Historiskt är det alltså omöjligt att vinna när man hamnat under med 0-3 i slutspel i Sverige. Men det är knappast siffror utan det spel vi sett från båda lagen som talar för tidigt sommarlov för Luleå snart.

Tidigare i år har vi som regel fått stopp för Plastsjö men nu i slutspelet tycks de köra igenom oss hur enkelt som helst och kommer till målchans efter målchans. Alla, som sett matcherna, har sett att det delvis beror på en otillräcklig backchecking från de flesta linor inklusive att vissa backar som gått offensivt inte har tillräckligt bråttom hem.

På något vis har det verkat som att många forwards tyckt det tillräckligt att de i alla fall vänt hemåt, även om de inte jobbar sig tillbaka tillräckligt för att göra nytta. Som tänkte de att de hellre ligger kvar vid bortre blå, för att ta emot pass av backar som 1 mot 2 eller 2 mot 3 borde sno puck och spela för kontring.

Jaja. Sedan kan man ju tycka att Plastjö under 3 matcher fått totalt 8 min utvisning medan Luleå fått 90 min utvisning. Är liiiite underligt.

Visst. Där ingår en game misconduct varje match, där det känns löjligt att några handskar på isen ska straffas så, liksom att vår kapten får matchstraff när han efter match vill tala med domarna, De där 20 min 3 matchstraff genererar ju inte PP, men räknar vi bort dessa har vi kvar 8 min på Plastjö mot 30 min på Luleå. Vilket känns kantrat.

Jag tycker verkligen att i Plaststaden konverterar zebrorna till hemmadomare och Plastjö kommer undan med en del, medan tröskeln var lägre för att ta ut Luleåspelare.

Men framför allt att Plastjö spelar ganska rent för att inte dra på sig utvisningar. Det finns dock ett område där zebrorna skulle kunnat tagit minst ett tiotal utvisningar på plastspelare. Framför deras eget mål. När pucken når dit klubbar varje plastspelare ned varje Luleåspelare i närheten, utan att bry sig om var pucken är, har man fällt alla därvarande Luleåspelare till isen och lagt sig på dem kan de ju inte göra något. Så kan Larmi ta pucken.

Och eftersom det framför allt är där, framför plastmålet, vi haft chanser i dessa tre matcher, har naturligtvis Plastjös ”teknik” varit effektiv … när zebrorna inte dömer utvisning för sådant.

I allt detta är det tankeväckande att påtala att i match ett hade vi två PP och gjorde mål i ett, medan vi i match 2 och match 3 INTE fått spela en sekund PP….

Plus att det irriterar att Plastjö idag får sätta 0-1 på en mycket tydlig offside…

Trots sådan zebraohjäp för oss i kombination med matcher som vinns med uddamål, har man ändå uppfattningen att vi torskat eftersom Plastjö varit bra och vi varit dåliga.

Förra året gjorde vi betydligt bättre motstånd och jag har jämfört trupperna. Det som slår mig är att vi då hade Leo Komarov. Visst, då tyckte jag att han bidrog ju inte mycket med poäng. Men han stod där högt upp framför deras mål och ingen plastspelare vågade/lyckades rubba honom. Detta i kombination med att Tyrre och Kung Engsund lurade att smälla på plastspelare mot sarg när som helst. I år har vi mest bara Tyrre som kan bidra fysiskt och leverera tacklingar och det ger Plastjö hur mycket plats de vill och då vinner de också nästan alla man-mot-man-situationer.

Ja vad fan. Hade Kempe efter bra inledning 10 matcher inte kommit på att han ville otrivas för att dra till Ljugano och sedan maskat sig ur Luleå och ill Ljugano (där han för övrigt gjort fiasko) skulle det nog fixat sig.

Men när han körde igång Kempegate och vi inte lyckades ersätta honom, alternativt inte var villiga att betala vad det kostade … ja, då var det kört. Och därför ligger vi nu under med 0-3 i kvartsmatcher.

Man skulle kunna diskutera varje spelare med gott och ont. Det FINNS glädjeämnen, t ex Isac Hedqvist och ungdomslinan som genomgående varit bra och man skulle kanske föredragit att vi nu mot slutet av serien och i slutspelet låtit den etablerade junislinan Hedqvist-Granberg-Ihs Wozniak köra. De skulle haft betydligt bättre fart i offensiv och i backchecking är de flesta andra forwards.

Till slut. Något är det med Limpan. Ofta ingen fart, ofta inte pass som går rätt, ofta mest osynlig. Har han tröttnat på att han blivit dragen i tröjan och påhoppad och nedbrottad en hel säsong? Eller är det något personligt som vi inte känner till. Tycker att en Limpan på Limpannivå utan snack ska vara isens mest strålande stjärna, trots att vi möter ett starkt Plastjö. Men av det har vi tyvärr inte sett mycket i den här kvarten.

ANDRA KVARTEN
Warulfven har tydligen skärpt sig men jämnt mot Röglet och nu spelar de femte perioden i ställningen 2-2. Det kan förstås sluta hur som helst och tänk vilken enorm skillnad om det blir 1-2 i matcher eller 0-3.
Kommentera