Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2697170

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Överlag har det väl varit två ganska jämna matcher där lagen inte släpper fram mycket chanser och målvakterna har inte tvingats till många svåra räddningar för att hålla rent.

Nu har vi 1-0 i match ett, 0-1 i match två. Och det kunde lika gärna varit tvärtom. Det kunde alltså ha stått 2-0 i matcher, eller 0-2 i matcher också. Så 1-1 är väl antagligen hyggligt rättvist.

Apan har ju torskat varenda finalmatch hemma, sedan de vann SM för ett decennium sedan, så att de nu fick en vinst kanske ska ses som en framgång.

Samtidigt har vi nu läget framåt "bäst av fem, varav 3/5 matcher spelas i Ängelholm" vilket innebär att den så kallade hemmafördelen nu är Röglets.

Nu ska vi spela två matcher i Ängelholm och det lär bli ett j-a tryck från hemmapubliken och då antar säkerligen expertisen att nu j-r kan Röglet ta två snabba.

Kanske blir det så. Men man ska komma ihåg att ingen Apa är så svår som en uppretad Apa och Apan blir ofta bara bättre och bättre ju längre matcher och matchserier pågår.

Fast är Apan tillräckligt bra för att stå emot Röglet? Tveksamt. Som vi tidigare diskuterat har Röglet ett lag med stora och starka spelare och kan hålla nere apor på is och i man-mot-man och dessutom skrämmer de aporna ifrån det vanliga fulspelet eftersom aporna är tämligen fega och törs inte fulpåhoppa när de riskerar få spö plus att aporne vanligen hoppar på och mopsar bara när de kan vara 2-3-4 mot 1 vilket Röglet knappast tillåter.

Att Abols gick på ful-Granberg vid matchslut första matchen och gick ut offentligt och förklarade att det var för att ful-Granberg slitit omkull den 13 kg lättare Zaar tre sekunder tidigare, kan nog vara "förebyggande" och skrämma ned Apan.

Här har vi bl a oscarlindberg som har för vana att dela ut fula och farliga påhopp/överfall i ryggen på försvarslösa motståndare, men törs han? När han vet att Röglet har en handfull spelare runt 100 kg som är beredda att ge igen? Jag tror det inte. Aporna är fega och har alltid varit det.

Jag tror att Röglet kör över Apan nu i den här finalen. Men. Apan har haft en imponerande förmåga att skärpa sig och vara allt bättre ju längre det pågår, så kanske de kan göra det?

Vi får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Zaars tackling på den ilskne kvänen.

Nu har jag sett fler repriser från fler vinklar och är mindre säker. Möjligen är det så att Zaar sätter tacklingen i kroppen och sedan kommer axelslaget på käften på Pudas.

Så också en situation med en halv minut kvar av matchen, framför Röglets mål. Spelet är avblåst och jätten Andreasjohnsson vill veva mot 2 decimeter 25 kg större Rögletförsvaren Bichsel. Försöker, men når inte fram och Bichsel lyfter bara ena armen och flyttar på den ilskne andreasjohnson som vore han en fjäder.

Mycket dråpligt. Symboliserar väl matchen med små ilskna apor mot betydligt större och tyngre röglare.

Möss mot män.

Man kan bara beundra Chris Abbotts stil att rekrytera backbar som vanligen ligger runt 200 kg. Kommentera