115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2698694

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Målfest i SM-finalen. Hela 2 mål på en period, jämfört med 2 mål på sex perioder i de två matcherna innan.

Apan gör 0-1 efter 15 minuter på en indian från en röglare till perlindholm, som styr in den med foten.

Styr eller sparkar? Helt klart att han vinklar höger skridsko men dessutom helt klart att när pucken lämnar skridskon sparkas den framåt några decimeter.

Påbörjades sparkrörelsen innan pucken gick mot och in i målet? Kanske, kanske inte. Jag tycker att målet lika väl kunde dömas bort som godkännas och när det är ett sådant gränsfall väljer väl zebrorna att inte dömas bort.

Men Röglet kvitterar till 1-1 bara 9 sekunder senare och det är ställningen nu när vi ska ha den andra perioden. Skotten 10-3 till Röglet i första perioden, 4 min PP för Röglet, 2 min för Apan.

Domarna är Öhlund - Mikael Nord, vilket väl ska vara det bästa vi kan ha i svensk hockey just nu.