Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #496041

Sv: Houston, we have a problem
phillsky: Självklart så tär ju en tunnare speltrupp mer än en bredare. Å själklart är många skador oundvikliga. Men förslitningsskador kan man i många fall gardera sig, mer eller mindre, mot. Även infuenser. Under mellandagarna gick det magsjuka i Luleå Hockey. Först när den femte spelaren hade blivit smittad "isolerades" de övriga laget från de sjuka. Magsjuka är ju en sjukdom som i regel är väldigt smittbart. Hade ledningen varit på hugget där så hade de fort isolerat redan den första spelaren som insjuknade.

Sen, om man ska gå tillbaks till snacket om försäsongen. Fabbe sa efter någon match (har för mig att det var efter 2-1 förlusten mot Skellefteå), "visst kan resultat till synes tolkas dåligt men det är jävligt svårt att prestera när man är så pass nertränad". Det är väl inget konstigt just med det. Försäsongen inhåller tuffa, och tuffare perioder. Men det konstiga var att Frallan sa exakt samma sak flera veckor senare. Men påpekade samtidgt att träningsdosen inte hade ökat. Var de nertränade hela försäsongen? Vad var då vittsen med att spela en massa träningsmatcher? Vissa säger att resultaten inte spelar någon som helst roll under försäsongen, men visst gör det de. Vad finns det annars för anledning att spela dem?

Nu vet jag inte vilka, eller om man kan dra några slutsatser av det där. Men något känns ju defentivt inte som det ska. Möjligtvis tränare de något för hårt. Men den största anledningen till alla skador som går att undvikas tror jag beror på att det tränas fel.
Kommentera