Malmö Redhawks

24628 inlägg · 2625 ämnen

MIF:s backproblem

1131 · » Till forumet


Sv: MIF:s backproblem
Som nämndes i ett tidigare inlägg så är han (Hasselblad) kanske inte det snabbaste som finns, han har inget imponerande skott, det är inte ofta han har del i uppspel och hans assistpoäng är ungefär lika vanligt förekommande som skotrar i Skåne men han är mycket effektiv i exempelvis boxplay. Mycket effektiv, och det är just det som är hans styrka.
Kombinerad med en snabb eller hårdskjutande offensiv back så klarar han sig bra ett tag till.

Sen må det vara rätt eller fel att skriva kontrakt på två år.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Snälle lille Norritt, hur kan du se Hasselblad som en stabil back. Han är ju en högriskback i egen zon för MIF, man blir ju nervös så fort han får pucken.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Förstår inte att så många är oroliga inför kommande säsong när man ser backuppsättningen, med 4 enligt mig stabila backar (öhman,andersson,lundberg,hasselblad) så blir det inga problem, om det yttligare värvas en bra back så har mif enligt mig mktbra backar.....
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
tänkte bara fråga dig har du sett +/- statistiekn från förra säsongen?? visst e hasselblad inte den snabbaste men oerhört viktig i boxplay , han e fan så mycket viktigare än tornberg i boxplay!!!
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Detta var tydligen ett intressant diskussionsämne bland oss rödhökar. Många olika röster om hur laget skall formas, hoppas bara att någon i laget och föreningen i övrigt läser vad vi fans tycker o tänker för det är trots vi som skall betala hela kalaset i form av biljetter och souvenirer. Jag tror fortfarande att Mif får problem med sina backar men jag kan ha fel (hoppas det). I vår så kanske vi sitter där med ännu ett SM-guld och denna diskussion är bortglömd.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
japp det hade inte varit helt fel om han kommer. Han får tydligen inget nytt kontrakt med Anaheim enligt Madhawks idag.

Samt så blir kanske Rickard Franzen, Petri Liimatainen, Jesper Damgaard, Joakim Musakka, Johan Norgren fria att gå vart de vill ikväll om deras klubb inte håller kraven för att spela i Tyska ligan...bara att vänta och se
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
hallå!! jag hoppas hävelid kommer till MIF.. det hade vatt hur stabilt som helst..
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Han förhandlar fortfarande med MIF men vill avvakta ett tag till och se vad som händer i Anaheim.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Apropå backar....vad är det senaste ni hört om Hävelid?
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Andersson lär inte bli något rundnigsmärke, det vågar jag lova.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Gnaget e inge bra å de vet ju alla ;)
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
JO JO men det var mot Gnaget det och hur bra är dom...:o)
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Vinner man inga matcher i utvisningsbåset? Har ni inte spelat mot gnaget... :)
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Jag förstår inte varför vårt kära Mif Redhawks skulle ha back problem. det är ett jätte bra lag som bara behöver lite tur och mindre tid i utvisningsbåset. Där inne vinner man inga matcher. Rutin finns det gåt om i gammlingarna och det är bra det märks framförallt när det är lansdkamper då snackas det ofta om att vi ska ha spelare med rutin... tack för ordet.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Tommy Albelin kan man knappast kalla rundningsmärke, han vore ett kanonvärv, dessvärre stannar han nog i NHL. Peter Andersson är en mycket bra back med Europeiska mått mätt. Största problemet är nog om Johan Tornberg tvingas sluta. Då kan vi snacka backproblem. Utvisningsbåset skall man inte vara rädd för, tufft spel lönar sig i längden. Hade också velat se unga talanger men för det mesta blir det bara nån säsong sen så lockar NHL.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Visst får backarna stöd av forwards, men då blir det som föregående säsong när lirare som Linkan, Rydmark, Jussi o Thuresson får städa upp efter Hasselblad, Due-Boje o co. Deras offensiva spel blir då väldigt lidande. Tänk om spelare som Linkan o Jussi enbart fick inrikta sig på sitt offensiva spel. Dom skulle dominera poängligan fullständigt, visst de ska inte skita i det defensiva spelet helt, men Linkan är en lirare som definitivt hör hemma i motståndarna försvarszon.
Kommentera

Sv: MIF:s backproblem
Ta det lungt...med Bäckis & Gunnar vid rodret kommer säkert de sk. rundningsmärkena att se annorlunda ut! De kommer t.o.m. får stöd från forwards? Det skall iallafall bli intressesant som vanligt att se vad ett par nya skeppare kan uträtta med ett gäng gamla matroser!
Kommentera

MIF:s backproblem
Jag är lite orolig inför nästa säsong pågrund av MIF:s på papperet alldeles för dåliga försvar. Vilka av dessa håller egentligen för elitserien. Enligt mig själv så är det väl endast R. Öhman, J. Lundberg o D. Petrasek. Hasselblad var under den senaste säsongen ett av elitseriens vanligaste rundningsmärke o så skriver MIF TVÅ-ÅRSKONTRAKT med honom, man blir ju mörkrädd. Herregud han är ju 35 år är han framtiden, är MIF:s juniorer verkligen så ruskigt dåliga. Nästa rundningsmärke är P. Andersson, att han är ett rundningsmärke fick vi ju se i VM. Sedan har vi C. Due-Boje som inte kan stava till disciplin. Han måste älska utvisningsbåset. Och så är MIF ute efter T. Albelin en ung kille på 37 år med framtiden för sig. Detta kan gå riktigt, riktigt illa. Det kan bli väldigt tufft att ta sig till slutspel. Om alla andra elitserieklubbar kan få tag på yngre backar så måste väl MIF också kunna det eller hur. Nå, vad tycker ni övriga miffare i hockey-Sverige, säg inte nu att jag är en jävla svikare som inte tror på mitt lag för jag tror alltid på mitt kära Mif men man måste var realist och inte gå för mycket efter hjärtat.
Kommentera

1131 · »