250kg kärlek

5474 inlägg · 68912 besökare

250kg kärlek hockeyblogg

Till bloggen

Vad driver den entusiastiska fiskaren?

Jag blir så less. Less på människor som förstör för andra. I mitt senaste inlägg tog jag upp det "fusk" som bl.a. skett i Landösjön. Fiskare som tar för många fiskar, eller för små.
I dagens lokaltidning står att läsa om ytterligare en avart människor, nämligen de som står långt upp vid Bergeforsens laxodling och rycker fast stor fisk. Om det är för att sälja eller för att visa upp sin trofé för släkt, vänner och kompisar står skrivet i stjärnorna. Men en sak är klar: oavsett motiv så är alla totalt idiotiska. Jävla sätt, helt enkelt.

Artikeln (tyvärr en av massor) finns på länken http://st.nu/start/timra/1.1331632 . Jag var personligen där då polisen ertappade dessa "idioter". Dessa ryckte på axlarna efter att ha klippt linan och liksom visslade som om inget hade hänt. Det jag såg innan polisen kom dit var något helt annat. Trekrokar som var ca 10 cm bred satt på linan. Trekrokarna kastade ut och sedan så rycktes de in. Jag vet inte hur många laxar dessa personer bärgade innan polisen kom men jag skulle tro att ett tiotal landades. Dessvärre skulle jag tro att kanske 20-30 andra laxar råkade ut för trekroken och blev allvarligt skadad. Dessa fiskar går fortfarande i älven till dess att fisken blir så svag att den inte orkar leva längre.

Personligen funderar jag på om inte UDN-sjukan (en sjukdom som härjar i Indalsälven där fisken råkar ut för någon typ av svampsjukdom som i värsta fall leder till att fisken får ett hål rakt igenom kroppen) har uppkommit just p.g.a. dessa ryckfiskare som härjar i älven.

Tills vidare tycker jag att man ska förbjuda all typ av fiske 1000 meter nedanför kraftverket så att fisken i lugn och ro får uträtta det den simmade dit för. Vi människor klarar inte av att hantera vissa situationer, t.ex. att se så mycket grov fisk stå och trängas uppe vid dammluckorna.

Som sagt: vad driver den entusiastiska fiskaren? Jag tyar icke längre.

Av 250kg kärlek
2009-09-05 16:58


Kommentarer

Sedan kan man också ta upp pajaserna som stod på zon 3 nu den här veckan. Tre killar i drygt 20-årsåldern som står och fiskar och får upp felkrokad lax då och då.
1. De sparkade upp fisken på land.
2. De fotade fisken flera gånger innan återisättandet. Det tog säkert minst två minuter extra att få fisken återutsatt.
3. Skrattade åt fisken som vred sig och ville tillbaks.
4. Hade mage att fråga andra som fiskade om de ville ha hjälp vid landandet av fisk. Som om ilandsparkande av fisk är något som en riktig sportfiskare vill syssla med!

Tyckte faktiskt jag såg en komradio på en av dem. Kan en sådan klant vara tillsyningsman?