*/ ?>

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
250kg kärlek: För dem som inte kan sin historia (typ 7-8-9 år tillbaka).
Varsågod.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Simmalugnt: Pyörälä var en fantastisk spelare som producerade. Men det var ingen "bärare" av laget. Sonnenberg, Manderville och Krykov - där har du spelare som lyfte alla spelae med sitt sätt att vara. Men utan spelare som Pyörälä, Tenkrat, Rosa m.fl. så hade nog inte detta lag nått sådanaa framgångar. En mix av allt och vi var en av landets främsta lag i Sverige.
Förresten så var nog Hahl den mest kloka av alla vi värvat.

Men den här föreningen har inte ekonomi att värva skickliga "utomsocknes spelare". Vi/föreningen ska utveckla Pettersson, Svensson och Andersson.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

Simmalugnt: Jajamen. Svårt att utläsa av ditt inlägg.

Underbar video av den nämnde Sonnebrg.

+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Simmalugnt: Pyörälä är en legend. Men långt ifrån spelare som Manderville, Sonnenberg och Krykov. Kanske också Koskinen.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Timrå Icon: okej. Jag har nog inte den där rätta hockeysynen kvar, gubben börjar bli gammal.
Men visst såg jag tendenser på att det såg krampaktigt ut, att det såg "slitet" ut och att det säkerligen berodde på tufft träningsschema. Däremot såg jag också att "skillsen" saknades. Vi har ingen som utmärker sig i truppen utan ett lag/kollektiv som ska fixa detta.
Laget har ingen att förlita sig på utan vinster kommer efter hårt arbete av SAMTLIGA. Det skall bli spännande att se vart detta tar vägen.

Dock förväntar jag mig någon/några som lyfter laget. Vi kan inte spela med ett juniorlag (mer eller mindre) och tro att det ska gå vägen.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
sargad: jag vet inte vad jag ska säga. Min första match för säsongen och det är inte utan att man går därifrån med en viss rädsla...
Skönt dock om Löven är ett tippat topplag för det jag såg var två ytterst mediokra lag som inte imponerade.

Man får hoppas på att grabbarna är nedtränade, å det grövsta. För det spel som visades upp ikväll (från båda lagen), var allt annat än upphetsande. Slarvigt, taffligt, halvtaskig inställning och håglöst. Ingen i Timrå-laget som utmärkte sig mer än 21:an Johan Johnsson och 17 Simon Fernholm. Några fler glimtade till vid några tillfällen men det såg väldigt segt ut. Den tidigare Löven-målvakten Johan Mattsson såg tagen ut av stundens allvar och imponerade inte särskilt. Däremot var kvällens bäste spelare Lövens målvakt, Kevin Lövskoug, som trots klena avslut ändå visade en bra karisma.

Försäsong är försäsong. Ingen mening att dra allt för stora växlar. Men det som oroar är främst det offensiva spelet och avsaknaden av ett grundspel med stabiltet bakåt. Vid alldeles för många tillfällen tilläts Björklövens spelare att komma in på kassen och där tappade vi markeringar. Målen som Löven gjorde kom från individullea misstag och alldeles för nonchalant spel. Förutom 1-4 då som en Löven-spelare turligt backhandflippade in från egen zon sedan Timrå tagit målvakten.

Det saknas tyngd i det här laget,  framåt och bakåt. Vi var (i alla fall i afton) väldigt uddlösa och visade dålig karaktär. Spelare som Boyce, Wedin, Öhrn, Molinder, Hallin måste visa vägen. Vilja vara där och skapa momentum som smittar av sig. Jag saknar en spelartyp som Sonnenberg, Krykov, Koskinen, Manderville....en spelare som kan tända ett helt lag med sin attityd.
Det finns massor av talang i detta lag men någon måste leda dessa ungtuppar in på rätt spår.

Nja, personligen känner jag att det här inte känns sådär jättebra. Timrå IK får nog kriga för att behålla sin plats i serien. Även om det är försäsong, laget tränar hårt, så finns det mycket som man inte tränar fram utan sitter i benmärgen. Hoppas jag har fel, verkligen. Ikväll saknade man spelare som Dahlén och Pettersson...bara en sån sak.

Kämpa på Timrå IK!
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

Jag tycker nog att man skall vara väldigt ödmjuk en dag som denna. Personligen har jag hela tiden velat och tyckt att det bästa för alla parter är att kommunen köper tillbaka arenan. Samtidigt måste man förstå att detta är en fråga som skall och har debatteras flitigt. Det politiska spelet har mellan varven blivit rent av barnslig (riktig sandlåda) och har kostat skattebetalarna många hundra tusen mer än vad det kunde ha gjort.
Det som irriterar mig mest är att man använder Timrå IK som en politisk bricka. Detta handlar i första hand om arenan och vem som bör äga den. Det mesta har dessvärre handlat om föreningens usla ansvarstagande av sin ekonomi mer än frågan om vem som skall äga arenan.

Det verkligen tuffa arbetet börjar nu. Det är nu upp till bevis för föreningen att visa att man står stark. Det känns som antalet livlinor är förbrukad, man måste ha fått ordning på sin ekonomi och det är dags att visa att man nu tar rätt beslut och vidtar rätt åtgärder. Bara för att kommunen nu köper arenan skall ingen tro att paniken är över. Det kommer att bli enormt tuffa år även efter detta. Föreningen måste agera smart. Man måste bygga upp denna förening på ett sätt som man gjorde från mitten av 90-talet och framåt. Med spelare som brinner för hockeyn, som har rätt karaktär. Som inte kostar multum och har en vision om att få ta denna förening tillbaka till högsta serien.
Det måste man göra med en sund satsning på egna ungdomar och fingertoppskänsla när det gäller värvningar. Skall en sådan lite förening som Timrå spela på elitnivå måste det till det lilla extra. Dessutom finns det massor av förtroendekapital att återvinna hos de företag som gick miste om rätt stora intäkter i och med rekonstruktionen. Det måste man ha respekt för.

Jag tycker dock att föreningen verkar ta en annan väg nu. Man satsar hårt på de egna leden, man arbetar hårt för att få fram egna produkter och dessutom ser det ut som att man värvar smart. Det kommer naturligtvis att ta lite tid att nå högre höjder igen (tror jag). Men hellre det än att utsätta föreningen för samma skit som vi varit i de senaste åren. Jag pallar inte mer av denna soppa.

Nu blickar jag framåt och ser med tillförsikt fram mot en ny framgångsvåg med en kompetent styrelse och bra ledare.

+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16
DJ Hemp: Nej, det har jag faktiskt inte haft en tanke på. Min andemening var att tala om oron över den här föreningen. Men inser att diskussionen gått över till annat.

I rest my case, och samtidigt ber jag om ursäkt om jag rört upp en massa känslor.

För min del är det god natt. Vi kan fortsätta, later on.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16
DJ Hemp: Ja, för den som inte lever för föreningen är det säkert ingen större skada skedd. Dem som däremot skulle kunna offra en lem eller två för detta så är det annorlunda.
Jag har massor att oroa mig för...säkert. Men jag ogillar att inte ha koll på Timrå IK.
;)
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16
DJ Hemp: Bra! Du har ju varit med ett tag längre än mig så jag litar på dig. Även om ditt inlägg mest består av antaganden så väger din åsikt rätt tungt.
Jag respekterar din åsikt men är fortfarande väldigt oroad över framtiden.

Arenan är kärnan. Löser vi inte det är det kört. Vad har DU hört som kan få min oro att lätta?

Ärligt talat har du nog inte en aning vad som sker, likt alla andra. Det borde oroa dig, likväl mig och många andra.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16

Är det ingen som oroas över vad som komma skall? Personligen tror jag att IFSH kommer tokgasa om Timrå IK. Den här soppan med arenafrågan blir jag inte klok på. Är det någon som har en bra förklaring på varför det sprack med den finansiär/det fastighetsbolag som var beredd att kliva på tåget? Är det någon som tror på anledningen ATT det sprack (orsaken alltså), och i så fall har en bra förklaring på det.

Är det någon som tycker det känns bra att Timrå IK står med en arena man inte bär med egna medel, som man inte blir av med, medan IFSH fortsätter rusta inför allsvenskan?

Jag är allvarligt oroad över den plan som tycks råda inom föreningen. Det fortsätts byggas, visst. Vi har något bra på gång. Men räcker det?

Det arbete med att finna andra ägare till hallen verkar ha gått i stå i och med Arvid Svenssons urtåg. Vad finns kvar? Det fanns ju minst ett par namn ytterligare av det jag förstått...
Hoppas verkligen det stämmer och att man verkligen förmår att "lägga locket på nu" då ett företag i miljardklassen kliver av på grund av läckor till media. Personligen tycker jag det verkar helt sjukt, men visst.

Ju längre tiden går, ju fler kliver av tåget. Talade med en stor sponsor idag som valt att lägga sin sponsorpeng på IFSH. "-Vi vill ha allt klart nu".

Jag skriver inte det här för att väcka känslor, jag skriver detta för att min stora kärlek (förutom mina barn, min familj) heter Timrå IK. Jag är allvarligt oroad och behöver lugnande besked från er andra "likasinnade".

+2
Kommentera

Timrå IK > Always look on the bright side of life

Puuuh! Vilken pärs. Tur jag inte är smålänning, då hade sannolikt pacemakern gått bananas och jag varit historia. Heja Väcckksjö!!

Nu ska jag äta glass, se reprisen, och analysera hur mycket de svenska spelarna betydde för Väcckksjö.

Förresten, hade Växjö några egna spelare? *nyfiken*

+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2015-01-27
T T: Fantastiskt reportage! Två socialdemokrater tycker till...
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Har tyvärr inte hunnit följa det som händer kring Timrå IKs överlevnad speciellt mycket. Har dock ägnat någon timme nu på kvällskvisten och försökt läsa mig ikapp de turer som råder. Handen på hjärtat känns det inte så mycket bättre nu (trots Stigs inträde på spelplanen) än det gjorde innan.
Samtidigt tänker jag på föreningen och föreningens alla anställda. På fredag är det lön och förhoppningen är att klubben kan betala ut den. Annars är ambitionen att den skall betalas ut senast måndag. Det måste vara ett oerhört pressat läge för klubbdirektör, ordförande och andra i föreningen. Det måste vara tufft som spelare, medarbetare att koncentrera sig på det sportsliga då det hela tiden ligger ett konkurshot, utebliven lön, och eventuellt inget arbete att gå till, i luften.

Personligen tror jag att den absolut bästa affären är att kommunen köper tillbaka arenan. De har en sund syn på investeringsbehov, skötsel m.m. Det finns privata aktörer som också gör det med den äran, men kommunen känns mer rätt...och seriöst.
Äger kommunen arenan är det lättare för dem att förvalta, driva, bestämma, påverka o.s.v. över arenan. Även om man skriver ett detaljerat hyreskontrakt kan det finnas tillfällen då kommunen har anledning att låna den, hyra den eller på annat vis behöver tillträde. Känns lite mer "strictly business" med en privat aktör.

Att döma av de intervjuer jag sett verkar det som att ett beslut måste forceras fram. Och visst, klockan slår snart 12, det finns inte så mycket att spela på...men: att stressa fram ett beslut i detta läge kan visa sig vara ödesdigert. Dessutom är förhastade beslut inte direkt förenligt med svensk kommunalpolitik. Ett snabbt, och eventuellt förhastat beslut, tror jag bara gagnar en enda person.

Hoppas på en bra uppslutning i morgon. Jag kan själv inte närvara. Visa nu att den här föreningen behövs. För ungdomarna, för kommunen, för distriktet.

Timrå IK - alltid, alltid.

+7
Kommentera


Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Kongo: jag vet faktiskt inte. Men det låter inte helt orimligt så som du resonerar.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Kongo: googla på Timrå IK U8 - U14 (eller vad du tycker passar). Där finns massor av bilder på respektive lagsidor. Annars kan jag säkert jaga fram bilder från sonens kull. Men det blir i morgon isf då de ligger på Fejjan.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Vargher85: rätta mig om jag tänker fel. Men om kommunen och banken skriver av sina lån/fordringar och kommunen köper arenan för 9 miljoner så är väl det pengar Timrå IK kan lägga in som kassa och förhoppningsvis få en skaplig stabil grund att stå på? Eller tänker jag fel?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
hubbenorlen: det handlar nog om att Timrå IK som förening fortsättningsvis kommer att ha problem med likviditeten om man "bara" får 16 miljoner (det som banken skrivit ner lånet till).
Man måste få fram 4-5 miljoner rätt omgående för att lösa bort de skulder som ligger hos fogden, löner som skall betalas ut nu i slutet av månaden. Sedan tror jag att föreningen vill fylla kassan med ytterligare 7-10 miljoner för att slippa den ständiga likviditetskris man hamnar i.

Men det borde man kunna lösa med hjälp av t ex näringsliv, Zäta m fl.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Carl Lejonkräk: hehe, jag har inte skickat ett enda mejl. Däremot hade jag ett nära 2 timmar långt samtal i går med en person som i allra högsta grad kan påverka en eventuell konkurs. Ska inte säga att jag blev så mycket klokare men jag fick i alla fall uttrycka mina högst personliga åsikter som jag hoppas påverkade vederbörande på ett positivt sätt, sett ur TImrå IK-perspektiv.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Laken: Ewa Lindstrand är den politiker som har det största Timrå-hjärtat av alla. Man ska nog inte skylla detta på henne.
Tror inte att man ö h t ska söka syndabockar i detta läge utan att det nu gäller att få våra samtliga förtroendevalda att inse vad en konkurs skulle innebära för kommunen. Jag behöver inte rada upp vad som sker, det har avhandlats tillräckligt.
Dock är det väldigt viktigt att få våra politiker att förstå att det inte går att backa bandet vid en konkurs. Då står vi där.
Det är bara att hoppas att man verkligen, tillsammans, kan släppa stoltheten och diskutera fram en lösning på bred politisk front i samlad trupp. Finns liksom inte utrymme att hålla på att tjura på, i detta som jag vill påstå, är den mest allvarliga kris kommunen varit i på många många år.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Sune: med respekt för de spelare som finns i våra lag (främst a-laget) så vill föreningen ge dem möjlighet att kunna gå till ett annat lag innan det är försent. Innebär att datumet man jobbar mot är 31/1 då transferfönstret stänger. Logiken säger att det bör vara ett antal dagar innan det datumet för att ge andra lag tid. Det hedrar föreningen att de tänker så.
Skulle tro att föreningen kan hanka sig fram någon månad till men dom har kommit till det läget att det måste ske något drastiskt för att ö h t fortsätta.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Kongo: det sämsta som kunde ha hänt. Och allt startade med ett skoluppror. Nu driver man, vad det verkar, en enda fråga och det är att sänka Timrå IK.

Tragiskt.

By the way fick jag veta igår att det är följande upplägg som verkar vara aktuellt: Handelsbanken är beredda att skriva av skulden till 16 miljoner. Timrå IK har erbjudit kommunen att köpa tillbaka arenan för 29 miljoner, antagligen för att frigöra likvider för att bli stark ekonomiskt, långsiktigt.
Men det förslaget har alltså kommunen sagt nej till. Dessutom har SCA sagt sig vara positiv att hjälpa till men det under förutsättning att kommunen är med...

Manifestationen på måndag kommer bli grym. Det kommer antagligen att vara tusentals supportrar, ledare, spelare på plats.

Dags att stå upp för denna förening nu. Vi kan inte låta detta ske!
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Kongo: det mest tragiska för min del är att när Lindstrand ger besked att hon och hennes parti inte längre kan stå bakom föreningens önskan så släcktes den strimma hopp "att det löser sig nog".
Jag har röstat rött i denna kommun de senaste två valen. Anledningen för att jag tycker att dem tagit ansvar och drivit kommunen framåt. Men just nu känns det bara..."vad har jag lagt min röst på?" Inte för att något annat parti är bättre men att rösta på ett parti som sänker det bästa/största/viktigaste vi har...helt obegripligt. Skäms över mig själv (men jag trodde ju).

Nåväl: kommunen lär överleva. Fler barn flyr kommunen. Familjer flyttar och våra lovande hockeygrabbar som vigde sitt liv på arenan hitta säkert något annat. En bil kan tankas i Ö-vik också och mat köper man mest överallt. Så det ordnar sig.

Så länge kommunen är en kommun som vill framåt så ok. För framåt verkar kommunen sträva. Eller?
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?

Ger en snabb åsikt kring konkurshotet. Tycker det är sorgligt att ingen enda jävel i denna kommun tar ansvar nu när läget är knivskarpt och en konkurs är nära förestående.
Jag tänker inte utnämna några syndabockar utan det räcker med konstaterandet: förstår ingen i den här kommunen vad Timrå IK betyder för hela bygden? Det finns privata miljonärer, det finns företag i kommunen som är otroligt förmögen, det finns företag i våra närkommuner som haft otroliga synergier med att Timrå IK exponerats i teve och annan media.
Vad förlorar vår kära kommun på en konkurs? Tydligen inte nog mycket eftersom dom inte kan hjälpa till.

Som en hockeymorsa sa: "-Jaha, Timrå IK på väg i konkurs. Min son går på hockeygym. Jag betalar hans lägenhet som ägs av Timråbo. 3-4 gånger i veckan äter jag på Eon. Jag brukar passa på att handla och tanka i Timrå medan jag väntar på att sonen tränat klart. Jag arbetar i kommunen men har jobb i vår grannkommun i morgon om jag vill. Och tro mig. Går det åt fanders har jag handlat klart i Timrå för alltid. Jag lovar."

Mmm, ett Timrå i konkurs är nog det sämsta som kan hända brukssamhället Timrå. Illa! Riktigt illa!

Det finns dem som insett följderna av en konkurs och vad det innebär för kommunen. Sedan finns det dem som inte har kunskapen och historien för att bedöma. Jag som vill hävda att jag besitter båda dessa kunskaper inser att detta är mer eller mindre ett krisläge för hela kommunen. En kommun där Robert Thunfors (Nätverk Timrå), Tony Andersson (oppositionsråd för moderaterna), Ewa Lindstrand (kommunens ordförande) så sent som för några år sedan sade att elithockeyn skall spelas i Timrå Kommun och Eon arena...inget annat. När det blåser snåla vindar, då har de tydligen ändrat åsikt.

+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK:s ekonomi
Frella: nja, menar du att skulden som fortfarande finns skulle "ägas" av Timrå IK men att kommunen skulle få tillbaka arenan och därifrån äga den och också drifta den?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK:s ekonomi
bongo99: tyvärr tyder ditt inlägg på väldigt begränsad kunskap om ekonomi och företagskunskap.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK:s ekonomi
Per HApps: ytterligare en aspekt i det läget som uppstått (till alla er som inte riktigt förstår detta med ekonomi): när det blev klart med en rekonstruktion så började föreningen om på 0, zero, zip, nada. Fanns inte en svensk femöring i kassan. Att börja ett nystartat företag med den kassan, en iskall partner finansiellt, med en lokalhyra (och därmed förenliga kostnader) som inte är proportionella...lycka till.
Det är naivt och tro att det ska gå vägen med den dealen som utgångspunkt. Kanske (jag är dock mycket tveksam) hade detta kunna redas ut med en topplacering från omgång ett och med det ett större engagemang från såväl supportrar som sponsorer.

Det är tråkigt när ingen enda människa tycks förstå att man inte kan starta ett nytt företag som ska omsätta 30-40 miljoner med noll kronor i kassan.!i min värld har styrelsen gjort allt de kunnat, sparat in på allt som finns, men ändå inte lyckats få balans i ekonomin. Så mycket mer kan man inte göra. Ja, inte mer än att under rådande läge be om hjälp från utomstående, från dem som teoretiskt har en chans att rädda upp läget.
Nu vet jag hur kommunen tänker, nu vet jag vad dem som sitter på makten anser att Timrå IK som varumärke är värt. Jag tror att man begår ett gigantiskt misstag som man vid en konkurs kommer att inse och med facit i hand tvingas konstatera att "vi tog fel beslut".

Tråkigt är det. Förbannat tråkigt.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2015-01-15
Laken: Jodå, jag sitter ett par platser brevid henne. Jag tror heller inte att det är problemet. Hon, om någon, är en sådan otrolig Timrå IK-älskare så att det hade löst sig. Men det är fler med om budet och jag tror att hon inte riktigt har mandat att göra något.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Rögle BK 2015-01-15

Vill bara tillägga en liten sak i hela denna skitjävla situation som uppstått. Vi har här ett gäng hårt arbetande hockeyspelare - som till stora delar består av juniorer - som visar balls, som V Ä G R A R lägga sig ner och dö, som trots sin uteblivna mastodontlön ändå ger 110%. Vi har en styrelse som arbetar dag och natt för att nå en lösning för att få föreningen att leva vidare. Vi har massor av supportrar som lider alla helvetes kval som gör exakt allt och lite till för att föreningen skall överleva.

Men vi har en kommun som inte begriper att Timrå IK som varumärke är det starkaste man har. Vi har människor, förtroendevalda, som visar prov på (min högst personliga uppfattning) en inkompetens och en brist på kunskap när man inte ser värdet i det i särklass viktigaste varumärket kommunen kan ha synnergier av. För mig är det en gåta.

Lägg det poltiska "dravlet" åt sidan. Svälj stoltheten. Inse att allt, exakt allt, blir bättre med en hjälpande hand i stället för att stöta bort ett samarbete. Ibland blir jag så trött på det politiska spelet.

Konkar Timrå IK så är det en katastrof för Timrå Kommun. Begrips!111!!! 

+15
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: då tror jag att hon gått fram värre än det hon gjort. En inre känsla (från hennes sida) att hon inte har med sig sina partivänner tror jag är anledningen att hon vilar på hanen. Oppositionen tror jag inte hon är rädd för.
Men det är min högst personliga uppfattning.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: i klartext menar du att Lindstrands medarbetare och hennes sympatisörer inte skulle köpa att kommunen köper tillbaka arenan?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: men något är det som gör att kommunen skjutit ut sina taggar mot ett köp på nytt. Vad tror Du att det beror på?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: det verkar ju vara så att ägandet av arenan försvåras med att man en gång ägt arenan och sedermera "gett bort den". Alldeles ovsett investeringar föreningen gjort i egen regi så verkar det vara ett bekymmer.
Jag kan inte tolka oviljan att köpa arenan på annat sätt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: ja och den i särklass största förloraren (och dessvärre den ägare som har musklerna att ta det) är...Handelsbanken.
Förstår den "maktkamp" som nu pågår men ändå inte. Det de vanliga döda får läsa och höra är hur denna bank skall sänka sin ockerränta för att Timrå IK skall få en långsiktig hållbar lösning på det hela. Men det kan inte vara hela sanningen? Varje procent ner på ett lån i storleksordningen 40 milar minskar räntekostnaden med 400 000:-. Rimligt är (även om jag inte har en susning om den ränta som nu ligger) är att Timrå IK kanske har runt 5%. Får man ner den säg 2% så handlar det om 800 000:-. Låter i min värld som en konstgjord andning med tanke på de bekymmer man har.

Sedan ska man komma ihåg att ett lån bygger på betalningsförmåga. Och den vet vi ju att Timrå IK inte riktigt besitter. Låna ut slantar (såna mängder slantar det faktiskt handlar om) till 5% ränta är i min värld inte ett dugg orimligt. Snarare att jag tycker en 3-procentig ränta andas mer dårskap men åt andra hållet (alltså att banken inte tagit ansvar). Men det är ju jag det.

Jag tycker dock att dennna gambling är obehaglig. Det är på en skör tråd denna förhandling pågår och bakom hörnet finns Kron Kalle som faktiskt kan släcka detta, idag, sjunkande skepp med i princip ett beslut taget inom loppet av en minut.
Det är också ytterst oroväckande att kommunen tycks ha använt sina livlinor när det gäller att rädda föreningen. Att den här föreningen lever idag har vi Ewa Lindstrand att tacka för. Hennes syn på Timrå IKs betydelse för kommunen och även hennes eget intresse tror jag har räddat föreningen både en och två gånger senaste åren.

Ytterligare ett tråkigt konstaterande är denna politiska vendetta som råder. Vi hade moderaterna som trodde att man kunde vinna mandat och röster på att måla upp nidbilder på föreningens och kommunens nära relation och samarbete. Nu har vi ytterligare en aktör som är än mer anti att kommunen hjälper Timrå IK. Nätverk Timrå, ett parti som driver och verkar för skola, vård och omsorg (säger dom) har i sina senaste 20 inlägg på Facebook avhandlat timrå IKs vara eller inte vara i 17-18 inlägg...snacka om fientligt inställd.

Nä tänk om alla partier i Timrå kunde samarbeta i denna fråga. Släppa stoltheten, se till vad hockeyföreningen betyder för kommunen. Tänk om alla anti människor förstod vad enormt mycket denna förening betyder för kommunen. Och äldreomsorgen, skolan, vården överlever ändå, det lär inte bli mer pengar över om kommunen inte är med i satsningen på Timrås viktigaste varumärke. Snarare tvärtom.

Ibland skulle jag vilja att det gick åt helvete för Timrå IK så man får utvärdera konsekvenserna. Jag skulle nästan kunna sätta min lem på att det blir en sorgehistoria sett ur kommunens ögon. Som också blir negativt för varje enskild kommunmedborgare som i sin tur leder till en än mer negativ spiral i en kommun som med näbbar och klor försöker uppträda som en frisk, framåt och positiv kommun.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: frågan är var i kommunallagen det finns reglerat att en ideell förening (eller ett aktiebolag) skall räddas till varje pris...med kommunala pengar. Oavsett denna förenings eller aktiebolags betydelse för kommunen.
Nja, jag är nog inne på El Macos incitament, att skriva om kommunallagen där det finns stöd i lagen för kommunen att rädda upp föreningar/företag i den kommun man verkar i som är av avgörande betydelse för kommunens fortsatta överlevnad.
För det är ju som Vargher säger. Timrå Kommun, utan Timrå IK är lika sexigt som Smokey i damunderkläder.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?

Gamen: du ställer frågor till Hälge som han ska svara på. Varför var korven slut? Har spelarna fått några löner?
Vi vänder på det. Du kanske kan svara mig på: är du en Timrå-supporter? Lider du av att Timrå ligger sist i serien? Vilka konsekvenser får du av att föreningen (eventuellt) inte kan göra rätt för sig?

Du är bara så mycket Timrå-hatare man kan bli. Triggar sanna supportrar med ditt sätt att vara. Snälla, låt bli. Gläds gärna - för dig själv - att det går dåligt för Timrå, gläds över att Timrå- Sundsvall eventuellt möts i ett kval. Gör gärna det. Men låtsas inte att du liksom känner för Timrå IK då du i själva verket tycker något helt annat.

Du går igång på att förmedla tråkiga nyheter, du gillar att vara Hänt i veckan.

Du har väl, så vitt jag minns, alltid varit skeptisk till Timrå IK, framför allt i våra lokala tidningar. Kan ju vara någon annan, men jag tvivlar. Du hugger som en kobra så fort det är något negativt kring Timrå IK. Mindervärdeskomplex heter det med ett finare ord.

Vi behöver inte såna som dig här, nu. Vi behöver supportrar som vägrar ge upp, som vägrar kasta skit på föreningen och som fortsätter tro på det här. Om inte du kan göra det råder jag dig att sluta sprida skit i denna gästbok, alternativt stötta en skadeskjuten förening i stället...om du nu är en sann supporter.

Du är vad jag brukar säga, ett riktigt praktarsle.

+16
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
Kongo: tycker din "allt-i-samma-andetag-analys" innehåller en hel del sanning och intressanta iakttagelser.
Jag gillade inte alls att Ante drog men sannolikt fanns i te så många andra alternativ om man från Nubbens sida inte ville ha Ante som huvudtränare för A-laget vill säga. Nu gick han till ett assisterande tränarjobb i Södertälje förvisso, men det var säkert ett beslut han helst velat slippa. Sedan är det ju svårt att veta hur Ante hade löst en huvudtränarsyssla i Timrå. Roger hade ju ändock haft juniorerna i HV och skött det med den äran.
Om jag ger mig på en kortare analys varför det ser ut som det gör så är det de här 3-4-5 miljonerna som arenan kostar (mer än man får anta att det kostat med ett kommunalt ägande) som ställer till det. Hade vi fått krydda den här truppen med 3-4 etablerade spelare som man på förhand vet levererar så hade vi lika gärna kunnat kriga i toppen. En back av klass, 1-2 forwards och en målvakt. Då hade det sett annorlunda ut.

Det är inte realistiskt att spelare som Emil Pettersson ska gå i bräschen och leda laget. Det måste finnas andra spelare som ska göra det. Även om vi har pappa Hallin i laget räcker det inte. Det saknas spelare som kan hantera situationer som uppstår (läs svackor) som vet hur man tar sig igenom dem och går vidare. Min personliga uppfattning är att vi inte riktigt har dem som kan lösa upp detta när det inträffar. Med en väldigt ung trupp så skulle man nog ha kalkylerat med några fler etablerade spelare. Detta hade man kunnat göra med 3-4-5 miljoner till att lägga på spelartruppen.

Nu verkar det inte bättre än att vi dras in i ett kval som kommer bli en nagelbitare. Det lär ju inte bli så mycket bättre där vad gäller rutin och spelare som kan ta tag i detta, snarare att det knyter sig än mer. Även om jag tycker att vi ska klara ett kval så har vi sett tidigare hur lag som egentligen inte ska ha skuggan av en chans att ta steget upp i elitserien/SHL lyckats med den bedriften. Så det kan nog bli en obehaglig vår som det ser ut. Hoppas bara att vi får jubla (om man nu kan göra det) om det visar sig bli kval att hålla sig kvar i HA.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Modano: det är naturligtvis jättetråkigt när skribenter väljer att lämna. Tvivlar heller inte på ditt intresse vad gäller Timrå IK. Jag tycker bara att dina inlägg tenderar att övergå till rena personangrepp mot vissa valda delar ur truppen och de som arbetar inom föreningen.
Det är det jag reagerat på.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
usproperty: respekt! Exakt så är det. Up and downs.
Vi kommer alltid igen. Alltid!!!
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Jag tycker nog att många ger upp för lätt. Klart det är uppgivet, att läget känns hopplöst, men: ett par vinster i rad så vänder det igen - som vanligt.
Den som trodde att det skulle bli en enkel resa efter rekonstruktion (degradering, spelare flydde, organisation bantades enormt), vilken planet kommer ni från? Att som modano skrika efter nyförvärv, sportchefsbyte, ja allt förbannat...verkar synnerligen genomtänkt.
Det är så här det är. I stället för att föreningen skall lägga tid på det sportsliga så ägnas 95% av tiden till att arbeta för att lyset tänds på morgonen, att vaktmästarna kommer på jobbet på morgonen och att arenan ö h t är i drift.

Det är tungt just nu, det har varit tungt genom åren. Det är inte roligt, inte alls. Men att onda så som en del gör...skärpning. Nu behövs vi (alla de som lever för den här föreningen). Nu duger det inte att misströsta, nu duger inget annat än att knyta handjävulen i byxan och reda ut skiten. Föreningen, spelare, ledare, supportrar. Vi kan lösa detta. Ingen annan!

Jag vägrar att acceptera läget. Jag kommer A L D R I G att lägga mig ner och dö, trots att läget är värre än någonsin. Älskar man något så kämpar man, ända in i kaklet. Menar ni som misströstar och mer eller mindre gett upp att detta inte är värt att kämpa för? I så fall har ni aldrig varit en sann Timrå-supporter. Ni vet inte hur det är att älska den här "satans jävla föreningen". Det har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, enkelt att vara Timrå-supporter. Det är hårt jobb hela tiden.

Nu jävlar vänder vi det här. Inget mer surr om nån alletta, inget mer tjafs om möten med IFSH. Föreningen ska uppåt, inte neråt. Med hjälp av alla oss som älskar Timrå.

Amen!
+19
Kommentera

Timrå IK > Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2014-12-13
Timrå Icon: nu ska du inte vara sån. Jag sa "hedersam förlust" generellt, inte om senaste matchen mot Västerås.
😜😜
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
ASA: det är liksom spiralen som Timrå IK som förening har att brottas med. När man inte har ekonomi att göra rätt för sig mot sina absoluta leverantörer är det lätt att välja bort saker som man "absolut inte behöver".

Hälge: jag håller med dig. Det är inte så jävla enkelt längre att match efter match infinna sig på läktaren och se laget kliva av isen med en "hedersam förlust". Det är inte så jävla kul att läsa i tidningen - snart dagligen - hur fogden knackar på dörren, att spelare inte får sin lön, att leverantörer inte får betalt och hur föreningen inte längre kan göra rätt för sig. Det är inte roligt längre. Definitivt är man inte lika stolt så som man var i början av 2000 och ett antal år framåt.

Knylan: ja, vad gör man åt "eländet". En god idé är att dyka upp på matcherna och visa sitt stöd. Om man nu älskar Timrå IK. Det gör jag i alla fall. Har ingen monsternärvaro typ Jimmy hamrin eller Mr Madhawk (Malmö) men jag är på de flesta hemmamatcher som jag kan avvara tid till. Men att hitta en enkel lösning till att få folk på matcherna är nog dessvärre väldigt svårt. I motgång prövas vännen...i medgång...
Fortsätta arbeta hårt är mitt råd. Hardcorefansen måste, tillsammans med föreningen och i synnerhet A-laget, tro på det här. Annars går det illa.

Vad gör jag då? Jo, jag lägger mina 50-100 000:- per säsong på A-laget. Får lite sargreklam och annan reklam som egentligen inte påverkar min verksamhet nämnvärt. Men jag gör det. Jag står på parkeringen 3-4 gånger, i ungdomskiosken 4-5 gånger, säljer NHL-lotter, Newbody, sponsrar min sons lag med 10 000-tals kronor per säsong, skjutsar honom, följer med på cuper o.s.v. Allt för att föda nästa generation Timrå-spelare OCH bidra till att A-laget mår "bra".

Så, jag vet inte riktigt vad mer jag/andra kan göra. Mer än att fortsätta älska denna förening, detta varumärke. Jag kommer för alltid att älska Timrå IK. Men kärleken sätts på prov i dessa tunga stunder. Tro mig.
+13
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Kongo: det som ställer till det med den där typen av uträkningar är att vi (Timrå) alltid kommer ha svårt att hävda oss när det gäller det kommunala ekonomiska bidraget.
För Växjös skattebetalare kostar bidraget ca 220:-/innevånare medan det kostar 250:-/innevånare i Timrå (uträknat på dagens driftbidrag, 4,5 miljoner).
Hade varit väldigt mycket enklare om invånarantalet hade varit större för det är oftast satsade pengar per innevånare som brukar komma upp i sådana här diskussioner.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Gamen: icke att förglömma är det rekontruktören som utsetts av tingsrätten som bedömer företagets möjligheter att lyckas med en rekonstruktion. I det här fallet bedömde man det som fullt möjligt och så blev det också.
Jag ansåg (vilket jag förstår att du också gjorde) att man inte skulle förlänga pinan utan se sanningen i vitögat och hittat andra lösningar. Ska man reda ut en rekonstruktion i idrottssammanhang är det mer eller mindre en förutsättning att gå från lägre omsättning till en högre (typ från HA till SHL, inte tvärtom).

Däremot är det fel att slå härmen på dem som gjort allt i sin makt men som inser att det inte går längre. De har ju verkligen trott på detta och gjort sitt yttersta.

Det vi ser nu är kontentan av ett alldeles för oansvarigt skött Timrå IK under föreningens glansdagar. Där ansvariga valde att kliva av när de insåg var detta skulle bära iväg.

Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Kongo: med dagens årsavgifter och intäkter skulle jag tro att det handlar om ca 1 miljon. Utan A-laget och de intäkter det genererar så bör det handla om kanske halva pengen, max en halv miljon.
Men det är en vild gissning. Finns ingen som helst fakta bakom påståendet.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Hälge: nej, det tror inte jag heller. Gamen har ondat på Timrå IK sedan 2000, typ. Antagligen en obotlig Sundsvallsanhängare som älskar/går igång på andras bekostnad.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Kongo: nej, den frågan är nog mer komplex än vad man kan tro. Frågan är om US ö h t kan förfoga över t ex Lill-Strimma vid en ev. konkurs. Är det Timrå IKs egendom (trots att den byggts av ideella krafter och till stora delar ideellas plånböcker? Eller är Lill-Strimma US egendom?
När det gäller att hyra Eon så är det också jättesvårt att svara på. Som det är nu så får US rätt skapliga intäkter från parkering, 50/50 lotter, samt annat man hjälper till med. Utan ett A-lag är dessa intäkter i princip borta.
Så det går inte att svara på det, inte om man inte känner till var A-laget befinner sig i organisationen och seriesystemet.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
Gamen: tycker jag känner igen ditt nick från diverse medier i kommunen. Där har Gamen oavkortat ondat över Timrå IK. Så att du skriver dina inlägg bakom detta nick ger jag inte mycket för.
Däremot skulle jag inte bli det minsta förvånad över om det vilken dag som helst kommer ett besked som är allt annat än positivt. Vi har levt på lånad tid i 7-8 år och nu lever vi inte ens på det, så som jag känner det.

Jag hoppas jag har fel.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Är det slut nu?
TD: jag ser att en överlevnad endast kan bli av genom att kommunen tar över arenan. Men till och med Ewa L som är otroligt Timrå-vänlig har sagt att hon ser det som mer eller mindre omöjligt. Hon menar ju att detta är bankens ansvar nu.
Dock är det väl så att om kommunen skulle ta över arenan så lär det inte bli förrän en konkursförvaltare säljer den till kommunen. Skulle tro att det skulle generera rätt många miljoner lägre pris än om kommunen köper den innan en eventuell konkurs.

Knepig situation hur som.
Kommentera

·