1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580582 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1649429

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
Man lämnade tryggheten med Ante, det grundläggande seniorspelet med Rolf och gick till offensiv-ambitiöse Roger och med ett svårt "andra-år" tillsammans med färre etablerade seniorspelare och ett svajigt mv-spel samtidigt som alla andra förstärkt och sedan när det går dåligt förstärks denna spiral... Min analys i ett andetag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
Kongo:

Min analys om läget i laget just nu, efter att ha sett två hemmamatcher live på en vecka är att det varken är tränaren, spelarnas eller sportchefens fel. Vi har det lag vi har pga tidigare ekonomiska misstag. Sedan är det mentalt svårt för ett bottenlag att komma ur en negativ trend. Vi har haft ledningen med 3-1 i båda matcherna på hemmaplan men ändå hittat ett sätt att förlora. Självförtroendet för att stänga matcherna finns inte just nu. Det är bara att bita ihop och kämpa på. Förhoppningsvis så hinner den negativa trenden vända, annars får vi lösa detta i kvalet, som jag tror vi kommer klara utan större problem. Värre är det däremot att publiken stannar hemma(vilket är förståligt)vilket bidrar till en ond ekonomisk spiral, jag tror konkurs kan vara ett faktum innan kvalet ens hinner börja.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2015-01-03
Kongo: tycker din "allt-i-samma-andetag-analys" innehåller en hel del sanning och intressanta iakttagelser.
Jag gillade inte alls att Ante drog men sannolikt fanns i te så många andra alternativ om man från Nubbens sida inte ville ha Ante som huvudtränare för A-laget vill säga. Nu gick han till ett assisterande tränarjobb i Södertälje förvisso, men det var säkert ett beslut han helst velat slippa. Sedan är det ju svårt att veta hur Ante hade löst en huvudtränarsyssla i Timrå. Roger hade ju ändock haft juniorerna i HV och skött det med den äran.
Om jag ger mig på en kortare analys varför det ser ut som det gör så är det de här 3-4-5 miljonerna som arenan kostar (mer än man får anta att det kostat med ett kommunalt ägande) som ställer till det. Hade vi fått krydda den här truppen med 3-4 etablerade spelare som man på förhand vet levererar så hade vi lika gärna kunnat kriga i toppen. En back av klass, 1-2 forwards och en målvakt. Då hade det sett annorlunda ut.

Det är inte realistiskt att spelare som Emil Pettersson ska gå i bräschen och leda laget. Det måste finnas andra spelare som ska göra det. Även om vi har pappa Hallin i laget räcker det inte. Det saknas spelare som kan hantera situationer som uppstår (läs svackor) som vet hur man tar sig igenom dem och går vidare. Min personliga uppfattning är att vi inte riktigt har dem som kan lösa upp detta när det inträffar. Med en väldigt ung trupp så skulle man nog ha kalkylerat med några fler etablerade spelare. Detta hade man kunnat göra med 3-4-5 miljoner till att lägga på spelartruppen.

Nu verkar det inte bättre än att vi dras in i ett kval som kommer bli en nagelbitare. Det lär ju inte bli så mycket bättre där vad gäller rutin och spelare som kan ta tag i detta, snarare att det knyter sig än mer. Även om jag tycker att vi ska klara ett kval så har vi sett tidigare hur lag som egentligen inte ska ha skuggan av en chans att ta steget upp i elitserien/SHL lyckats med den bedriften. Så det kan nog bli en obehaglig vår som det ser ut. Hoppas bara att vi får jubla (om man nu kan göra det) om det visar sig bli kval att hålla sig kvar i HA.
Kommentera