1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580471 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1653016

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Per HApps: ytterligare en aspekt i det läget som uppstått (till alla er som inte riktigt förstår detta med ekonomi): när det blev klart med en rekonstruktion så började föreningen om på 0, zero, zip, nada. Fanns inte en svensk femöring i kassan. Att börja ett nystartat företag med den kassan, en iskall partner finansiellt, med en lokalhyra (och därmed förenliga kostnader) som inte är proportionella...lycka till.
Det är naivt och tro att det ska gå vägen med den dealen som utgångspunkt. Kanske (jag är dock mycket tveksam) hade detta kunna redas ut med en topplacering från omgång ett och med det ett större engagemang från såväl supportrar som sponsorer.

Det är tråkigt när ingen enda människa tycks förstå att man inte kan starta ett nytt företag som ska omsätta 30-40 miljoner med noll kronor i kassan.!i min värld har styrelsen gjort allt de kunnat, sparat in på allt som finns, men ändå inte lyckats få balans i ekonomin. Så mycket mer kan man inte göra. Ja, inte mer än att under rådande läge be om hjälp från utomstående, från dem som teoretiskt har en chans att rädda upp läget.
Nu vet jag hur kommunen tänker, nu vet jag vad dem som sitter på makten anser att Timrå IK som varumärke är värt. Jag tror att man begår ett gigantiskt misstag som man vid en konkurs kommer att inse och med facit i hand tvingas konstatera att "vi tog fel beslut".

Tråkigt är det. Förbannat tråkigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
250kg kärlek: Varför ska man starta ett företag som ska omsätta 30-40 miljoner direkt efter en rekonstruktion när man helt saknar medel och tappat en hel det förtroende kapital hos sponsorer och leverantörer? Hade det inte varit bättre att köra med juniorer och börja bygga nått nytt från scratch. Ja man kanske ramlat ur en serie till, men det är ändå bättre en en konkurs.
Kommentera