1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583232 inlägg · 6215 ämnen

Timrå IK:s ekonomi

1653439 · » Till forumet


Sv: Timrå IK:s ekonomi
Insamlingen. Här kommer första lite större insättningen. BRA gjort:

"Fagerviks allmek Öhman  5000 kr
upprop till alla företag hoppas att ni hänger på "

Tror att nyckeln i mångt och mycket är att mobilisera fler företag att ge.

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
jå1: jag vet inte men tror du själv att kommunen kommer att ändra sig? Vad kan externa finansiärer bidra med?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Carl Lejonkräk: Om vi säljer av allt av värde, bygger uterink och fixar några byggbaracker till omklädningsrum eller vadå?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
jå1:Timrå IK givetvis
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Carl Lejonkräk: Sen kan du väl utveckla varför det inte funkar med kommunen som ägare? Det funkar ju inte att Tik står som ägare, ganska tydligt det. Så.. Vem ska stå som ägare för att det ska fungera?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Carl Lejonkräk: Framstår mer som skadeglädje. Har jag fel ber jag naturligtvis om ursäkt.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
jå1: vad är det med dig???? Jag är inte bitter och jag stöttar er fullt ut och önskar se er i SHL. Herregud förlåt om jag inte tror på lösningen med kommunen som ägare....
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
DJ Hemp: Han är väl bitter för att Brunass ligger o harvar i botten.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
DJ Hemp: jag menar bara att jag inte tror att kommunen kommer att köpa tillbaka arenan.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Här finns det uppenbarligen de som går igång på att vrida om den kniv som redan har stuckits i ryggen på oss...
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Carl Lejonkräk: Överpris ? De är detväl endå inte om Timrå sen man tog över arenan investerat 100 millar på att rusta upp den eller ?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Carl Lejonkräk: Har vi fått nuvarande arena till skänks?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
jå1: Ja ni har väl en gång nästan fått den till skänks av kommunen så de lär knappast vara villiga att betala ett överpris.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

157620: Det fortsätter rassla in pengar hela tiden. Men tydligt är att det bara är vi, fotfolket, som donerar. Jag saknar de där tunga insättningarna från den kapitalstarka delen av supporterskaran. Jag vill se en post på 25.000 eller 10.000 kr Finns sådana personer bland de trogna? Eller vill de inte skylta med sitt bidrag? Skulle höja moralen dock. Tänk om det helt plötsligt skulle stå Henrik Zetterberg 1.000.000 kr. Då blir han staty på Timråtorget....

Fan, en gubbe betalade 10.000 kr för att få köra först över en brojävel över Sundsvallsbukten.

Jag lämnar i alla fall in Lotto imorrn. Drömvinsten är uppe i 122 miljoner......

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Carl Lejonkräk: Vart ska vi vända oss? Vem ska ta över arenan tycker du?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
kulltorp: hoppas det löser sig för Timrå IK men kanske ni ska vända blickarna åt annat håll än mot skattekronorna denna gång.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
bar mofftak: Det var ett hypotetiskt scenario. Ett av många tänkbara eller otänkbara.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

157620:

Banken har inget incitament att acceptera ett bud på 1:-

Det är trots allt en stor låda med bra parkeringsmöjligheter. Ny ICA Maxi kanske?

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Edb: Det vore onekligen cyniskt om det är därför kommunen tvår sina händer och iskallt räknar med att istället köpa EON för 1 krona efter att konkursen är ett faktum. Pågår ett smutsigt spel bakom kulisserna?

Är det värt att offra dagens TIK för detta? Vilka blir TiKs möjligheter att återuppstå som ett någorlunda konkurrenskraftigt lag i Allsvenskan till att börja med? Eller kommer det i framtiden vara främst barn- och ungdomsishockey, konståkning, allmänhetens friåkning och en konsert per år som kommer att bedrivas inför nästan 6000 tomma stolar? Absolut inget fel i det men bara en aningen överdimensionerad arena.....

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Blir det konkurs köper väl kommun arena av konkursförvaltningen billigt, som det sedan kan ge ett nystartat timrå ik.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: Ser att en ledamot, Niklas Edin, har Sundsvalls kommun som domännamn i sin e-post, apropå konspirationsteorier om kommunsammanslagning.
Kommentera


Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Skickade detta till KS:

Hej alla!

 
Timrå IK har tusentals fans runt om i landet och från när och fjärran strömmar nu små summor in till Timrå IKs insamling. 
Varje bidrag i sig bär en förhoppning om att det till slut ska gå rädda TIK undan konkurs. 
Varje enskild givare vet dock att det är en kamp mot klockan och att oddsen är mycket små att det skall lyckas. 
 
Därför behöver alla vi fans hjälp från er, våra folkvalda politiker. 
 
Snälla, tänk om. Ett Timrå IK i konkurs slår så oerhört hårdare än att det bara är ett A-lag som inte längre finns i Allsvenskan.
Om man räknar alla för och nackdelar för ett kommunalt övertagande av EON och väger in ALLA aspekter är det ett kommunalt självmord att inte kliva in och ta över EON eller i alla fall på annat sätt få klubben på fötter i ett längre perspektiv.
 
Utan ett Timrå IK historiskt sett, skulle Timrå Kommun vara en totalt identitetslös liten håla efter den norrländska kusten, ointressant för alla utom det lilla fåtal som där bott genom åren. Visst, fin natur, nära till havet och granne med en större stad. Men folk behöver drömmar. Timrå IK skapar sådana. Från det lilla barnet som tar sina första skär i skridskoskolan till  pensionären som fortfarande drömmer om när TIK skall ta sitt första SM-guld.
 
Snälla, var inte dem som sitter med armarna i kors medan klubben går i graven. Agera och agera klokt. Släng partipolitiska prestiger åt sidan och gå till verket gemensamt.
 
Naturligtvis har Timrå IK själva ett väldigt stort ansvar att lösa sin situation men lite är min känsla också att så länge det gick bra och TIK slogs om SM-guld så var det väldigt lätt och enkelt att sola sig i glansen från det då duktiga hockeylaget, det gick bra att berömma dem och känna stolthet över kommunens absolut viktigaste reklampelare, något som inte minst många politiker säkert gjorde i kontakt med tjänstemän och politiker från andra delar av landet. Samtidigt slogs många av er politiker för att klubben inte skulle lockas att bygga en Arena inne i Sundsvall, ni var rädda att tappa kommunens flaggskepp och ni förstod TIKs värde. Därför skulle laget spela i Sörberge och inte i stan. 
 
Vart är det värdet idag? Låt det inte spolas ner i glömskans avgrund utan stå upp för klubben även nu i denna svåra tid. 
Svik oss inte.
 
(Förmodligen har ni redan läst Timrå IKs egen konsekvensbeskrivning men bifogar länken i alla fall:
 
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Nån som kan det här nu?!

Räcker det att påverka KS eller ska man rikta in sig på KF?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
kulltorp: Mkt bra! Misstänker dock att det är även/främst andra som behöver påverkas. Skicka gärna en kopia till alla i KS.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo:

Har precis mailat Ewa L detta:

Hej Ewa.

Jag läser med sorg vad som är på väg att hända med Timrå Kommuns största varumärke genom tiderna.

Jag är själv uppvuxen Timråbo som numera bor i Härnösand pga mitt jobb, sedan 8år tillbaka.

Det som skrämmer mig mest, i och runt detta, är att det är inom kommunstyrelsen man verkar motarbeta Timrå IK som mest. Jag vet att du Eva och sossarna generellt inte gör det, men även inom er grupp har vindarna vänt tydligen. 

Jag tror att du hela tiden förstått värdet av att ha föreningen Timrå IK i kommunen, med all reklam ni fått i stort sett gratis faktiskt. Jag säger gratis därför att jag vet att reklam kostar. Skulle ni ha Timrå IK som en del av kommunens reklamavdelning så skulle jag påstå att den har varit fantastiskt framgångsrik.

Utan Timrå IK, jag säger detta ödmjukt, så är kommunen en obetydlig prick på en Sverigekarta. Det vet även du.

Om principfasta, inskränkta kommunpolitiker i Timrå, politiker som inte kan se långsiktigt, se helheten och ödmjukt spegla kommunen, ska få rasera detta guldkorn.  Då ser jag ingen ljusning alls.

Vi ser en osäkerhet i världen generellt just nu och jag kan som förälder känna en oro för vad som ska komma. Timrå IK, menar jag, är en trygghet dit kommunens ungdomar kan träffas, uppleva glädje och även jobbiga stunder, tillsammans med andra.

Ungdomar idag blir mer om mer innesittande vid datorer och rör sig mindre och mindre. Vilket vi kommer att se kostsamma konsekvenser av inom en snar framtid. Timrå IK ger ungdomarna en chans att komma ut, röra på sig, och jobba på den sociala biten.

Jag ber Timrå kommun, via dig Ewa, att ta ett ansvar. Inte ert ansvar, men allas ansvar, och rädda denna oas som Timrå IK är i lilla Timrå Kommun! Påverka det ni faktiskt kan.

Kommentera


Sv: Timrå IK:s ekonomi

Pär: Fick nyss svar från Eva, hon  menar att klubben har ansvaret för verksamheten och inte Timrå komun. Hon säger också att kommunen

ställt upp för föreningen historiskt och är villig att hjälpa till nu också men inte med att köpa E-on arena för 45-milj.

Bara att hoppas att nått alternativ blir klart så fort som möjligt, utan kommunen i ryggen blir det nog omöjligt.

Kämpa-Kämpa!

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Att Tony är på tror jag är en skenmanöver. han är en av dem som konsekvent motarbetat bidragen till Timrå IK. Som du märker så är det folk i partigrupperna som går emot. Korkskallar som inte fattar bättre.

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo:gjort

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: Har mailat några av dom nu
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Skrivs en hel del på sociala medier. Alla som har en sund uppfattning och inser vad som kan gå förlorat meddelar/mejlar jag följande:

Hej! Än finns chansen. Framför din åsikt till de som fattar beslutet:
www.timra.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/kommunstyrelsen/ledamoter-och-ersattare-mandatperioden-2015-2018/

Ett hästjobb. Är vi fler som delar på detta kommer det bli ett bra inflöde hos ansvariga. Kom igen!
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Vad säger sponsorerna (premium)?
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Samt på SVT Mittnytt.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Manifestationen uppmärksammas på SR Västernorrland.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Pär: Bra jobbat!
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Laken:Gjorde det nyss....
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Pär: Maila Expressen också! ;-)
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
kulltorp: Ewa och Tony A verkar ha varit på, men inte efter mötet med partigrupperna. Vet du nåt om vilka som tycker vad är det bara att namnge. De är dessa som ska informeras/bearbetas.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: Vafan är det ett skämt eller?? Det måste ju finnas någon hake nånstans, annars kan man ju undra om inte Timrå Kommun i det tysta redan kommit överens om att slå ihop med Sundsvall inom en snar framtid och vill inte ha Eon arena i bagaget. typ
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

erathoo:

Tyvärr så finns det en stor del av Timrås kommunpolitiker som INTE vill se att kommunen lägger en extra krona på Timrå IK. Inga namn, men en av dem är Moderatledare.

Om Timrå IK går i konkurs kan det nog vara det sämsta som hänt Timrå Kommun inom modern tid.

Timrå Ik:s värde för kommunen och regionen går ej att mäta i pengar, även om jag har full respekt för att många inte förstår detta.

jag sträcker mig så långt att jag kan säga att Timrå IK borde vara en del av Timrå Kommuns reklamavdelning. Världens bästa reklam till en billig peng.

Kämpa TIK!!!

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: Har mailat Aftonbladet i ämnet!
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Ja, man fattar INTE hur kommunen INTE vill göra en affär som innebär en besparing på över 4 miljoner....???  !!!

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Bra det...Jag har nyss mailat 6-pers, i komunstyret för Timrå komun.

Har även toppat mina 500 till insamlingen med ytterligare 500......KÄMPA!

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Pär: Jag mejlar, ringer, skriver insändare och assisterar SK. Har du en bra idé får du gärna dra ditt strå till stacken också.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo:Skicka det till kvällstidningarna, dom gillar nog en sån här skandal!

Otroligt klantigt skött!

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Laken: Gjort till KS. Andra får gärna också mejla samt fortsätta och gå vidare i partigrupperna.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kan någon maila samtliga ledamöter, oavsett parti, konsekvensen av en konkurs som just presenterats på hemsidan? Sitter själv trångt till på jobbet.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
RunarUp: Bra. Svårare än så behöver det inte vara. Om inte TIK:s senaste utskick är helt uppåt väggarna är kommunens agerande det sjukaste genom tiderna...
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Har mejlat samtliga ordinarie ledamöter med supersimpla:

Snälla, rädda Timrå IK!

Kommentera

1653439 · »