1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583894 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1653231

Sv: Timrå IK:s ekonomi
kulltorp: Mkt bra! Misstänker dock att det är även/främst andra som behöver påverkas. Skicka gärna en kopia till alla i KS.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Skickade detta till KS:

Hej alla!

 
Timrå IK har tusentals fans runt om i landet och från när och fjärran strömmar nu små summor in till Timrå IKs insamling. 
Varje bidrag i sig bär en förhoppning om att det till slut ska gå rädda TIK undan konkurs. 
Varje enskild givare vet dock att det är en kamp mot klockan och att oddsen är mycket små att det skall lyckas. 
 
Därför behöver alla vi fans hjälp från er, våra folkvalda politiker. 
 
Snälla, tänk om. Ett Timrå IK i konkurs slår så oerhört hårdare än att det bara är ett A-lag som inte längre finns i Allsvenskan.
Om man räknar alla för och nackdelar för ett kommunalt övertagande av EON och väger in ALLA aspekter är det ett kommunalt självmord att inte kliva in och ta över EON eller i alla fall på annat sätt få klubben på fötter i ett längre perspektiv.
 
Utan ett Timrå IK historiskt sett, skulle Timrå Kommun vara en totalt identitetslös liten håla efter den norrländska kusten, ointressant för alla utom det lilla fåtal som där bott genom åren. Visst, fin natur, nära till havet och granne med en större stad. Men folk behöver drömmar. Timrå IK skapar sådana. Från det lilla barnet som tar sina första skär i skridskoskolan till  pensionären som fortfarande drömmer om när TIK skall ta sitt första SM-guld.
 
Snälla, var inte dem som sitter med armarna i kors medan klubben går i graven. Agera och agera klokt. Släng partipolitiska prestiger åt sidan och gå till verket gemensamt.
 
Naturligtvis har Timrå IK själva ett väldigt stort ansvar att lösa sin situation men lite är min känsla också att så länge det gick bra och TIK slogs om SM-guld så var det väldigt lätt och enkelt att sola sig i glansen från det då duktiga hockeylaget, det gick bra att berömma dem och känna stolthet över kommunens absolut viktigaste reklampelare, något som inte minst många politiker säkert gjorde i kontakt med tjänstemän och politiker från andra delar av landet. Samtidigt slogs många av er politiker för att klubben inte skulle lockas att bygga en Arena inne i Sundsvall, ni var rädda att tappa kommunens flaggskepp och ni förstod TIKs värde. Därför skulle laget spela i Sörberge och inte i stan. 
 
Vart är det värdet idag? Låt det inte spolas ner i glömskans avgrund utan stå upp för klubben även nu i denna svåra tid. 
Svik oss inte.
 
(Förmodligen har ni redan läst Timrå IKs egen konsekvensbeskrivning men bifogar länken i alla fall:
 
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Nån som kan det här nu?!

Räcker det att påverka KS eller ska man rikta in sig på KF?
Kommentera