1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1651567

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2015-01-08
Kongo: ja och den i särklass största förloraren (och dessvärre den ägare som har musklerna att ta det) är...Handelsbanken.
Förstår den "maktkamp" som nu pågår men ändå inte. Det de vanliga döda får läsa och höra är hur denna bank skall sänka sin ockerränta för att Timrå IK skall få en långsiktig hållbar lösning på det hela. Men det kan inte vara hela sanningen? Varje procent ner på ett lån i storleksordningen 40 milar minskar räntekostnaden med 400 000:-. Rimligt är (även om jag inte har en susning om den ränta som nu ligger) är att Timrå IK kanske har runt 5%. Får man ner den säg 2% så handlar det om 800 000:-. Låter i min värld som en konstgjord andning med tanke på de bekymmer man har.

Sedan ska man komma ihåg att ett lån bygger på betalningsförmåga. Och den vet vi ju att Timrå IK inte riktigt besitter. Låna ut slantar (såna mängder slantar det faktiskt handlar om) till 5% ränta är i min värld inte ett dugg orimligt. Snarare att jag tycker en 3-procentig ränta andas mer dårskap men åt andra hållet (alltså att banken inte tagit ansvar). Men det är ju jag det.

Jag tycker dock att dennna gambling är obehaglig. Det är på en skör tråd denna förhandling pågår och bakom hörnet finns Kron Kalle som faktiskt kan släcka detta, idag, sjunkande skepp med i princip ett beslut taget inom loppet av en minut.
Det är också ytterst oroväckande att kommunen tycks ha använt sina livlinor när det gäller att rädda föreningen. Att den här föreningen lever idag har vi Ewa Lindstrand att tacka för. Hennes syn på Timrå IKs betydelse för kommunen och även hennes eget intresse tror jag har räddat föreningen både en och två gånger senaste åren.

Ytterligare ett tråkigt konstaterande är denna politiska vendetta som råder. Vi hade moderaterna som trodde att man kunde vinna mandat och röster på att måla upp nidbilder på föreningens och kommunens nära relation och samarbete. Nu har vi ytterligare en aktör som är än mer anti att kommunen hjälper Timrå IK. Nätverk Timrå, ett parti som driver och verkar för skola, vård och omsorg (säger dom) har i sina senaste 20 inlägg på Facebook avhandlat timrå IKs vara eller inte vara i 17-18 inlägg...snacka om fientligt inställd.

Nä tänk om alla partier i Timrå kunde samarbeta i denna fråga. Släppa stoltheten, se till vad hockeyföreningen betyder för kommunen. Tänk om alla anti människor förstod vad enormt mycket denna förening betyder för kommunen. Och äldreomsorgen, skolan, vården överlever ändå, det lär inte bli mer pengar över om kommunen inte är med i satsningen på Timrås viktigaste varumärke. Snarare tvärtom.

Ibland skulle jag vilja att det gick åt helvete för Timrå IK så man får utvärdera konsekvenserna. Jag skulle nästan kunna sätta min lem på att det blir en sorgehistoria sett ur kommunens ögon. Som också blir negativt för varje enskild kommunmedborgare som i sin tur leder till en än mer negativ spiral i en kommun som med näbbar och klor försöker uppträda som en frisk, framåt och positiv kommun.
Kommentera