1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581103 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1694060

Sv: Apropå nånting...

Jag tycker nog att man skall vara väldigt ödmjuk en dag som denna. Personligen har jag hela tiden velat och tyckt att det bästa för alla parter är att kommunen köper tillbaka arenan. Samtidigt måste man förstå att detta är en fråga som skall och har debatteras flitigt. Det politiska spelet har mellan varven blivit rent av barnslig (riktig sandlåda) och har kostat skattebetalarna många hundra tusen mer än vad det kunde ha gjort.
Det som irriterar mig mest är att man använder Timrå IK som en politisk bricka. Detta handlar i första hand om arenan och vem som bör äga den. Det mesta har dessvärre handlat om föreningens usla ansvarstagande av sin ekonomi mer än frågan om vem som skall äga arenan.

Det verkligen tuffa arbetet börjar nu. Det är nu upp till bevis för föreningen att visa att man står stark. Det känns som antalet livlinor är förbrukad, man måste ha fått ordning på sin ekonomi och det är dags att visa att man nu tar rätt beslut och vidtar rätt åtgärder. Bara för att kommunen nu köper arenan skall ingen tro att paniken är över. Det kommer att bli enormt tuffa år även efter detta. Föreningen måste agera smart. Man måste bygga upp denna förening på ett sätt som man gjorde från mitten av 90-talet och framåt. Med spelare som brinner för hockeyn, som har rätt karaktär. Som inte kostar multum och har en vision om att få ta denna förening tillbaka till högsta serien.
Det måste man göra med en sund satsning på egna ungdomar och fingertoppskänsla när det gäller värvningar. Skall en sådan lite förening som Timrå spela på elitnivå måste det till det lilla extra. Dessutom finns det massor av förtroendekapital att återvinna hos de företag som gick miste om rätt stora intäkter i och med rekonstruktionen. Det måste man ha respekt för.

Jag tycker dock att föreningen verkar ta en annan väg nu. Man satsar hårt på de egna leden, man arbetar hårt för att få fram egna produkter och dessutom ser det ut som att man värvar smart. Det kommer naturligtvis att ta lite tid att nå högre höjder igen (tror jag). Men hellre det än att utsätta föreningen för samma skit som vi varit i de senaste åren. Jag pallar inte mer av denna soppa.

Nu blickar jag framåt och ser med tillförsikt fram mot en ny framgångsvåg med en kompetent styrelse och bra ledare.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

250kg kärlek: Bra sammanfattat.

Föreningen har sedan man åkt ur haft en hedervärd långsiktig agenda där nedskärningarna till största del gjorts på A-lagsprodukten. Detta har dock inte gått ihop eftersom man har haft stora kortsiktiga ekonomiska problem med en omöjligt stor och fast kostnadsbörda. Kommunens beslut ger så klart bättre förutsättningar för den långsiktiga satsningen med ungt A-lag, ett starkt hockeygymnasium och en ännu bättre ungdomssektion.

Den långsiktiga satsningen känns ändå som rätt väg att gå och den gör att man kan se sig i spegeln trots den enorma soppa föreningen varit i de senaste åren.

Nu, mer än någonsin, behöver supportrarna verkligen sluta upp och att klubben kan höja sitt publiksnitt. Det är också av stor vikt att A-laget börjar prestera bättre. Timrå IK behöver börja nosa på toppen snarare än botten av serien utan att göra av med mer pengar än man har. Klubbar som blir fast i mitten eller i botten av Hockeyallsvenskan får i regel ekonomiska problem, även med låga arenakostnader.

Timrå IK kommer från och med årskiftet till 2018 betala fem miljoner i årlig hyra till kommunen. Är Timrå IK då fortfarande ett mitten-/bottenlag i Hockeyallsvenskan med ett publiksnitt under 3000 så kommer föreningen inte kunna överleva på elitnivå, tror jag. Helst skulle Timrå IK vara åtminstone en seriös utmanare till att gå upp i SHL då.

På tal om supportrar som sluter upp så bör Lars Källgren få en extra klapp på axeln. Källgrens argumentation har faktamässigt varit överlägsen den som politiker eller andra åsiktsbärare i arenafrågan lyckats återge. Det blev tydligt även under fullmäktige i går att oavsett om man tycker det är en bra eller en dålig lösning för kommunen så finns det ingen lösning som för kommunen blir bättre än den som beslutades.

Nu är det upp till Timrå IK och oss anhängare att göra detta till ett så bra beslut som möjligt för kommunen.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
250kg kärlek: MYCKET bra sammanfattat!
+ på den!
Kommentera