1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1694080

Sv: Apropå nånting...

250kg kärlek: Bra sammanfattat.

Föreningen har sedan man åkt ur haft en hedervärd långsiktig agenda där nedskärningarna till största del gjorts på A-lagsprodukten. Detta har dock inte gått ihop eftersom man har haft stora kortsiktiga ekonomiska problem med en omöjligt stor och fast kostnadsbörda. Kommunens beslut ger så klart bättre förutsättningar för den långsiktiga satsningen med ungt A-lag, ett starkt hockeygymnasium och en ännu bättre ungdomssektion.

Den långsiktiga satsningen känns ändå som rätt väg att gå och den gör att man kan se sig i spegeln trots den enorma soppa föreningen varit i de senaste åren.

Nu, mer än någonsin, behöver supportrarna verkligen sluta upp och att klubben kan höja sitt publiksnitt. Det är också av stor vikt att A-laget börjar prestera bättre. Timrå IK behöver börja nosa på toppen snarare än botten av serien utan att göra av med mer pengar än man har. Klubbar som blir fast i mitten eller i botten av Hockeyallsvenskan får i regel ekonomiska problem, även med låga arenakostnader.

Timrå IK kommer från och med årskiftet till 2018 betala fem miljoner i årlig hyra till kommunen. Är Timrå IK då fortfarande ett mitten-/bottenlag i Hockeyallsvenskan med ett publiksnitt under 3000 så kommer föreningen inte kunna överleva på elitnivå, tror jag. Helst skulle Timrå IK vara åtminstone en seriös utmanare till att gå upp i SHL då.

På tal om supportrar som sluter upp så bör Lars Källgren få en extra klapp på axeln. Källgrens argumentation har faktamässigt varit överlägsen den som politiker eller andra åsiktsbärare i arenafrågan lyckats återge. Det blev tydligt även under fullmäktige i går att oavsett om man tycker det är en bra eller en dålig lösning för kommunen så finns det ingen lösning som för kommunen blir bättre än den som beslutades.

Nu är det upp till Timrå IK och oss anhängare att göra detta till ett så bra beslut som möjligt för kommunen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

JimmyH: Det måste handla om inställning och kunnande runt om föreningen. Det är på allvar nu, det vet alla. De som gillar hockey och Timrå IK kan samlas runt ett försvagat med förhoppningsvis behandlat och friskförklarat TIK. Om de som är satta att samla och utveckla spelare får till det borde de som är satta att hantera intäkterna kunna få till det. Normalt är det väl lite tvärtom, om man har bra relation med sponsorer och en intresserad publik skapas resurser till det sportsliga. Men nu är ekonomiska relationerna avskavda och stötta så det krävs lite sport och lite drag för att få in folk igen.

Är det någon som vet hur Timrå IKs balansräkning ser ut? Klubben får in en köpeskilling. Betalningen räcker till att lösa banklånen. Men Nollan sa även att det räcker till att ta bort alla andra akuta skulder. Det vill säga, om TIK har kortfristiga skulder som delvis ligger hos fogden för 2 mkr (gissar), då går det att rensa upp allt med en del av pengarna som kommer in. Jag förväntar mig inte att det blir en stor hög med pengar kvar men om vi går in i september typ utan några skatteskulder, inga gamla leverantörsskulder, inget sånt, då kommer det här att kunna bli ett tryggt år. Och är det så, var tydlig med alla sponsorer man pratar med. Det vill säga att pengar går till att utveckla föreningen och inte in i svarta hål. Och säg det till oss supportrar. Ett årskort till blir slantar till föreningen som kan användas till att finansiera och bygga upp klubben framåtriktat, inget som riskerar att bli värdelöst för att fogden inte får betalt.

Om det å andra sidan är så att vi går vidare med en jobbig kortfristig skuld (så har jag inte fattat det), säg till det så jag vet vad jag ska göra med miljonerna när jag vinner på Lotto i helgen.

Kommentera