1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580500 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1655024

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Har tyvärr inte hunnit följa det som händer kring Timrå IKs överlevnad speciellt mycket. Har dock ägnat någon timme nu på kvällskvisten och försökt läsa mig ikapp de turer som råder. Handen på hjärtat känns det inte så mycket bättre nu (trots Stigs inträde på spelplanen) än det gjorde innan.
Samtidigt tänker jag på föreningen och föreningens alla anställda. På fredag är det lön och förhoppningen är att klubben kan betala ut den. Annars är ambitionen att den skall betalas ut senast måndag. Det måste vara ett oerhört pressat läge för klubbdirektör, ordförande och andra i föreningen. Det måste vara tufft som spelare, medarbetare att koncentrera sig på det sportsliga då det hela tiden ligger ett konkurshot, utebliven lön, och eventuellt inget arbete att gå till, i luften.

Personligen tror jag att den absolut bästa affären är att kommunen köper tillbaka arenan. De har en sund syn på investeringsbehov, skötsel m.m. Det finns privata aktörer som också gör det med den äran, men kommunen känns mer rätt...och seriöst.
Äger kommunen arenan är det lättare för dem att förvalta, driva, bestämma, påverka o.s.v. över arenan. Även om man skriver ett detaljerat hyreskontrakt kan det finnas tillfällen då kommunen har anledning att låna den, hyra den eller på annat vis behöver tillträde. Känns lite mer "strictly business" med en privat aktör.

Att döma av de intervjuer jag sett verkar det som att ett beslut måste forceras fram. Och visst, klockan slår snart 12, det finns inte så mycket att spela på...men: att stressa fram ett beslut i detta läge kan visa sig vara ödesdigert. Dessutom är förhastade beslut inte direkt förenligt med svensk kommunalpolitik. Ett snabbt, och eventuellt förhastat beslut, tror jag bara gagnar en enda person.

Hoppas på en bra uppslutning i morgon. Jag kan själv inte närvara. Visa nu att den här föreningen behövs. För ungdomarna, för kommunen, för distriktet.

Timrå IK - alltid, alltid.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Timrå kommun.
Kommentera