KalleTeodor

863 inlägg · 208 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Ja det är ju anmärkningsvärt, och en smula oroande, att det var vår fjärdelina som stod för båda målen igår. Skulle tro att det blir någon förändring i topp 2 till nästa match.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Ja vilken vävning det hade varit att få in honom. En liten fundering i sammanhanget är att tjecker, med en skicklighet och snabbhet de ofta besitter, verkar passa rätt bra in i SHL. Kanske lite mer scout-ögon åt det hållet. Finska ligan verkar vara rätt "överscoutad" för tillfället...
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Angående gårdagens match så måste jag säga att Smejkal såg obehagligt bra ut. Det märks att det är många lag som har förstärkt sitt lag med riktigt bra spelare och jag tyckte att OIK såg mycket bättre ut än de brukar göra. Det kommer att bli en tuff serie!
En annan reflektion är vilken spelskicklighet våra backar har jämfört med truppen förra året. Då var ju förmodligen Bertilsson vår mest spelskicklige back. I år är han nog 5:a. Vi måste dock bli mycket bättre på att utnyttja den spelskickligheten.

Rackarns vad det är kul att SHL är igång igen. :)
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Pettisbif: "Vi har ett så mycket bättre lag i år. Vad jag sett hittills är att vi inte alls fått ut max av det. Vems fel är det..??"

Jag tror att felet kan vara ditt. Du tar ut så många lag dagligen så att truppen blir förvirrad. Det tar säkert minst 20 minuter innan man rett ut vilka som ska spela med vem + att det förekommer en hel del spelare i dina trupper som man inte kan hitta i omklädningsrummet. ;)
+32
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Hank81: Vad hände med det där om att ha förtroende för Manner? Jag håller med dig i princip vad gäller att Johan Larsson borde spela center istället för Palvei 2:a.
Men Manner har nog sina skäl att göra som han gör. Det kan t ex vara:
- Att han vill att JL inledningsvis ska spela vinge för att komma ur 10 år av huvudsakligen defensivt tänk i NHL.
- För att vi ska nå framgång i år så är Palve en av våra nyckelspelare. Flest poäng förra året och många viktiga prestationer för klubben. Manner och vi behöver ha igång honom och kanske lite extra förtroende i inledningen kan behövas.
- Han kanske tycker att Palve behöver ha ett extra defensivt ansvar för att bättre avväga sina aktioner.
- Något annat skäl eller samtliga tillsammans.

Vad jag är helt säker på är att han inte favoriserar honom för att han är; snygg, från Finland, duktig på bastubad eller något annat som inte har med hockey att göra.
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Håller helt med dig. Det blir minst en Junior av ”nästan SHL-klass” för mycket och sammantaget blir vår 4:e för tunna. De får därigenom dessutom väldigt lite speltid och chansen för positiv utveckling minskar.
Om ytterligare en spets kommer in och därmed gissningsvis Öhlund får centra i fjärde så ser det genast mycket bättre ut.
Helst skulle jag vilja ha:
Eklind-Öhlund-Junior i fjärde. Då skulle vi ha en fjärdelina som har potential att ge oss 15 - 20 mål.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SHL premiär Rögle mot Brynäs i Catena Arena idag kl 15:15
BIF Kungen: För egen del så tycker jag att Palve gjorde en bra match totalt sett. Sen får man acceptera att spelare som Rödin, Palve och Dima ibland spelar med för små marginaler ibland. Det är kostnaden med kreativa spelare.
Bra match.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SHL premiär Rögle mot Brynäs i Catena Arena idag kl 15:15
Axle San: Det har du naturligtvis rätt i. Men du missade poängen med mitt inlägg. Jag tippar inte att vi vinner. Jag skrev vad som krävs för att vi ska vinna.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: SHL premiär Rögle mot Brynäs i Catena Arena idag kl 15:15
Jaha då var det äntligen dags för match.

Jag tycker att det är lite tråkigt och platt att tippa laget placering eftersom man ju vill att det ska gå bra men samtidigt vill man ju få rätt. Ofta krockar tyvärr dessa två. Så jag tänker istället så här:
1. Finns det någon chans för årets lag att vinna SM Guld?
2. Vilka förutsättningar krävs för i så fall för vinst?
(Förutsättningarna är att det sker med truppen vi har idag utan nyförvärv)

Svaret på första frågan anser jag faktiskt vara JA det är inte omöjligt. Men det skulle förstås kräva att en hel del pusselbitar ”råkar” falla på plats samtidigt.

Så vad krävs för att vi ska kunna vinna?
Om vi börjar med målvakterna så skulle jag vilja hävda att vi har tillräckligt bra målvakter för att vinna guld. Sen kommer det förstås att krävas att kemin mellan dem och Honken blir bra. Lite Lex Honken och Svedberg…
Skulle även vilja hävda att vi har backar som defensivt räcker till. Jag hoppas och tror att vår starka centersida kommer att vara mycket positivt för våra unga och spelskickliga backar (Hedberg, Theo och Johannesson) som ges fler alternativ att snabbt spela sig ur zon.
Den kanske avgörande faktorn och det som saknades mest förra året var backarnas offensiva sida. Redan nu så känns det som att det kommer att bli ett mindre problem än förra säsongen då vi fått åtminstone tre alternativ som är bättre än förra året. Ska vi gå hela vägen så tror jag dock att en nyckelfaktor blir att Kinnvall är hel och når sin fulla potential dvs ca 40 poäng. Jag tror att det dessutom krävs att någon av Johannesson eller Sklenicka får det att lossna rejält under säsongen och når över 20 p.
Går vi över till forwards så behöver det hända en hel del för att det ska gå riktigt bra. Detta är vad jag tror kommer att krävas som var för sig inte är omöjligt men kanske inte så sannolikt att det sker:
En av de viktigaste faktorerna tror jag är att Scott kommer tillbaka till sin normala produktion dvs ca 15 mål och ca 40 poäng. Jag skulle vilja sätta ungefär samma mål på Johan Larsson dvs ca 15 mål och 40 poäng. Jag vill dessutom att dessa båda spelar i olika kedjor. Rödins kvalitet som målskytt behöver komma tillbaka och jag tror att det kommer att behövas +20 mål från Rödins sida. Jag tänker mig att Björninen spelar med Scott och Rödin och även han behöver göra + 30 p.
Vi har inte så många spelare som bryter mönster men en av dem är definitivt Dima som behöver göra en full säsong så som han började förra. Det skulle innebära ett poängsnitt på närmare 1 p per match och således drygt 40 p under säsongen. Palve behöver leverera som förra säsongen.
Där har vi således fått ihop två kedjor som ska leverera ca 110 poäng vardera.
Det som har gett oss våra senaste finalplatser har varit en fantastisk utveckling av några juniorer. Tyvärr så finns det kanske inte några uppenbara sådana möjligheter i detta lag. Men jag har en bra känsla för nye William och tror att vi kan få en ny bra målskytt genom honom. Jag sätter 10 mål på honom. Jag tycker att det är dags för Öhlund att få fram lite mer av den potential som vi vet finns där. Här tror jag att Johan Larsson, som jag tycker påminner en del, kan hjälpa till framgång. Jag tror att Öhlund kommer att bidra med 15 mål och framförallt centra en 3-kedja som vinner sina matcher i matchen. Tredje länken i tredje kedjan blir Nick Olesen som jag också tror har potential för mer än 10 mål.
Fjärdekedjan kallar vi Oskars kedja kort och gott (även om Alex får rotera här). Rätt bra tyngd och även fart som bör kunna fungera bra som 4-kedja men där samtliga i det unga gardet behöver höja sig någon nivå. Eklind känns som en gedigen spelare som dessutom kan producera en hel del mål. Jag hoppas också att Kvist kan ta nästa steg. Tycker att han stundtals har visat att han har en nivå till i sitt spel. Ljungkrantz är väl den spelare i gänget som har högst potential men samtidigt kanske inte är den spelartyp som kan blomma upp i en fjärdelina men varför inte? Birgersson tycker jag gör ett gediget centerjobb men hoppas att han kan skruva upp precisionen på avgörande passningar en smula.
Sen är guldet vårt igen!
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: Då är det skönt med dig Huge som verkligen inte hakar upp dig på oväsentligheter… ;)
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Soc: Bra skott, blicken upp!
Ser ut att kunna bli ett bra tillskott.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Matcherna brukar väl gå att se på svenskhockey.tv.
Såg att Brynäs nu leder med 4-2. Spännande hockeynamn som gjort mål förresten; 2xLindblom, Molin och Sandström. :)
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Soc: Så är det nog men mitt tips är att nån av dessa tre inte kommer att spela center.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Man anar en viss ironi men faktum är att Palve var vår poängkung förra året så kanske man ska tagga ner lite i kritiken efter några försäsongsmatcher och ge karln lite Cred!
+14
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Höjdpunkter går att se på expressen.se.

(Hittar du inte kan man googla Rödovre - Brynäs)
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
bradberry: Fast på avdelningen logik. Om två SHL-lag möts på försäsongen så får man nog antal att ett av lagen kommer att förlora. Därför borde det vara omöjligt att alla andra lag har en bra försäsong kan man tycka.
En annan synpunkt avseende din logikkritik är att det rimligen är så att ett lag som har tillhört botten i flera år har en betydligt längre resa framför sig vad gäller förbättring. Finns det någon som på riktigt trodde att Brynäs från första match helt plötsligt skulle spela som Färjestad och Luleå mot slutet av förra året?
Nä vi får nog se detta som en resa över flera månader (och kanske år) där snittet på senaste månadens prestationer ska vara bättre än den föregående. Då kommer vi med 100 % sannolikhet att så småningom få dra på guldhjälmar igen.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Man kan väl se det så här:
Adam har rätt att göra som han vill och kostnaden för det val han gjort är att många tycker illa om det valet. Kanske gör den nya sportbilen i garaget att det är värt människors förakt och kanske inte.
Dessutom kan man respektera demokrati och respektera att folk tycker olika men ändå tycka att någon är en idiot.
Så tycker jag t ex att Ovechkin är en idiot som stöder Putin men jag respekterar hans rätt att säga det.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vill passa på skicka en massa kärlek till Börje Salming i en svår stund!

Min idol när jag växte upp och i mitt tycke Brynäs och hela Sveriges bästa spelare genom tiderna. Han stod för allt som gör hockey till världens bästa sport.

Älskar dig Börje!

PS. håller med Sanny om att hans tröjnummer borde pensioneras i Tre Kronor men är det nummer 5 eller nr 21 som ska pensioneras?
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Underbart om Johan Larsson är klar. Vore så kul att få se honom i Brynäs igen. Och angående det här om han är en poängspelare eller ej. Har för mig att han gjorde 36 p sin sista säsong i Bif som junior. Det bör man kunna addera ytterligare minst 10 p till så nog ska det bli en del poäng här…
Men det bästa med Johan är hans vinnarskalle. Han har ju vunnit vunnit alla titlar med Brynäs, J18, J20 och SM. Och har dessutom vunnit VM guld.
Det kommer att vara svårt att gömma sig i hörnen med Johan i laget!
Tycker personligen också att det ska bli spännande att se hur Manner disponerar sina centrar. I mina ögon är t ex Scott en utpräglad center och jag är inte så säker på att JL tar hans plats. Det kan kanske vara lättare att få loss JLs offensiv om han får ta en vinge.
+12
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
God morgon
Sverige avslutade ju Hlinka ... Tournament som tvåa (efter Canada) och Theo Lindstein gjorde en riktigt bra turnering med 6 p på 5 matcher. Det gjorde att han blev 3:e bästa back i turneringen.
För de som vill se lite action så hittade jag denna analys där Theos spel analyseras 6.52 in i videon. Håll till godo!
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Icing-Ove: Apropå det där med träklubba, NHL och poängliga så är det ju faktiskt en Brynässpelare som ligger högst i poängligan om vi pratar om aktiva spelare. Marginalen ner till bästa Modoit är drygt 400 poäng.
Även Foppa spelade med träklubba...
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Riktigt kul att Westfält får en sån chans i ett topplag. Han framstod som en synnerligen sympatisk person och har en del intressanta egenskaper. Skulle vilja påstå att han dessutom (tyvärr) fått en mycket bra hockeyutbildning.

En reflektion om detta i mer generella termer är att bottenlag tenderar att söka efter guldklimpar i olika ligor av varierande kvalitet till höga kostnader medan topplag gärna lägger tid och tålamod på att utveckla spelare med potential. Resultatet av detta är att man får en bas av välutbildade, relativt billiga spelare med stort klubbhjärta som sedan kan kompletteras med några riktiga spetsspelare.
Tycker att vi borde bli bättre på att både scouta utvecklingsbara spelare och även att tänka framtida roll och plan för att nå dit på individuell basis för våra juniorer.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Slutspelet 2022
Charliejfz: Tycker att det är Rögles tur i år. Höll på er redan förra säsongen och tycker att ni har alla spelartyper man behöver för att vinna bucklan. I år kompletterat med finalrutin vilket är nog så viktigt.
Dessutom spelar Rögle hockey på hockeyvis = kul att titta på.

Så lycka till!
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Jugge: Håller med dig det var en ok bortamatch mot SHLs bästa lag.

Några spännande observationer inför avslutningen.
Både DIF och TIK måste vinna 2 matcher mer än Brynäs (TIK t o m 3 matcher). Vinner Brynäs en match så innebär det att både DIF och TIK måste vinna 3 av 4 matcher osv... Både LHC och BIF har f ö 3 hemmamatcher kvar vilket känns som en viktig faktor.
Oskarshamn spelar en stor roll i avslutningen. Man riskerar fortfarande att bli indragen i kval även om det kanske inte är så troligt. Däremot så kan man mycket väl missa slutspel om man inte lyfter sitt spel. Dessutom möter Oskarhamn 4 av bottenlagen (TIK, Brynäs, LHC och DIF). Vilka man vinner mot och vilka man förlorar mot blir oerhört avgörande.
Slutligen så kan det alltså bli så att vi spelar en avgörande match mot... (trumvirvel)...
Leksand. En match som kan bli direkt avgörande för om vi går till kvalspel eller får spela slutspel. Spännande sport det här! :)
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
BIF Kungen: ”udd- och profillöst Malmö”
Nu kanske du menade hur matchen såg ut igår? Annars är väl Malmö ett av SHLs mest profilstarka lag i år med Söderberg, Päjäärvi, Händemark, bröderna Sylvegård mm. Rätt stor skillnad mot förra året. Sen tycker jag också att om Brynäs börjar vinna mot formsvaga lag så vore det ett klart fall framåt. Förra året vände alla formsvaga lag (och spelare) sin trend mot oss känns det som…
+20
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Om du går ut med 20 arbetskamrater och får välja mellan att de betalar din middag eller att du betalar för de andra 20, vilket väljer du?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Har ingen aning om hur Brynäs gör idag men jag kommer ihåg bilden av en rakad Oskar Lindblom. Tror det var från när han kom in på gymnasiet så det ligger inte jättelångt bakåt i tiden…

Och även om att bjuda på EN middag inte är så farlig så tycker jag ändå att det är fel princip att spelare som tjänar ca 20 tkr i månaden ska bjuda sina lagkompisar med löner mellan 100-250 tkr månad på middag.
Min poäng är att om principen är att den nye ska ”straffas” i detta fall genom att få ta notan, så är det lätt att dryga, pennalistiska individer (som det alltid finns i lag och samhälle) går för långt.
Ta bort skiten helt och hållet och bjud istället in de nya spelarna.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Mobbare generellt är samhällets värsta fegisar. Som måste trycka ner andra för att få respekt. Äckligt!

Jag förstår faktiskt inte heller de som säger ”vi har inget sånt, vi brukar låta juniorerna få bjuda alla spelare på middag”.
Vad är det för fel på att bjuda juniorerna på middag och säga ”välkommen till A-laget”?
Tror man att vara schysst sabbar sammanhållningen i laget?
Hela upplägget med att ”straffa” de som kommer nya är en rutten, urusel ide som ska bort!
+18
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Rättning av mitt tidigare inlägg:
"Jag antar att man sätter Molin i andra men det skulle vara rätt Coolt att köra Molin, Olesen och Eklind ihop i fjärde."
Skulle det stå...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Stenis: Bra skrivet om Scott. Ytterst frustrerande att han inte gör mål men det kommer. Se på Elias Pettersson. Ibland så går puckarna inte in men det kommer att släppa och under tiden gör Scott alltid ett superbt arbete för de andra. Tycker faktiskt att man bör hylla Scott för att han alltid, trots sin status, alltid arbetar hårdast i laget.
För egen del hoppas (och tror) jag att Dima kommer att sättas med Scott o Rödin.
Sen förstår jag inte de som vill splittra vår klart bästa lina just nu med Danielsson, Ölund och Eklind.
Jag antar att man sätter Molin i andra men det skulle vara rätt Coolt att köra Molin, Olesen och Kvist ihop i fjärde. Klar potential att skapa målchanser i en sån konstellation…

Slutligen måste Manner klura ut hur han ska få 2:a linan och Genoway att sluta blöda mål bakåt. En variant skulle kunna vara att byta plats på Sallinen och Scott ett tag för att bryta mönster.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huss: Tycker oxå Sallinen var bra men han stod för en assist på 5 matcher Molin gjorde 3 mål och 1 assist. Hårt jobb är bra men nån måste ju göra mål oxå…
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huss: Angående om Molin håller i 5v5 eller ej så tror jag dels att det inte behöver vara så. Tänker då t ex på kvalmatcherna då Molin nog var vår bästa spelare även sett till 5v5. Det spelet behöver vi få fram oftare förstås. En coachfråga där jag tror vi kan lita på Manner…
Sen kan man väl dels hävda att lite mer spets i PP hade räckt för att svänga över ett antal jämna matcher till vår fördel.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huss: De senaste 2 säsongerna har faktiskt Molin gjort fler mål än assists. Han har 25 mål och 22 assists under denna tid. Han har ett målsnitt på ca 30 % vilket man nog får säga är rätt ok för en målskytt. Tar man sen hänsyn till att han varit mycket skadad och dessutom under PA ej fick förtroende så är det bra.
De flesta målen har, som vi ju känner till, kommit i pp. Anledningen till att pp blir så mycket bättre med Molin är att han, till skillnad mot Palve, både kan skjuta och passa. Det innebär, förutom den uppenbara (målen i sig), att motståndarna måste gå hårdare på Molin vilket också ger andra öppningar.
I vårt PP idag är det ju egentligen bara Rödin som har förmågan att göra mål regelbundet. Det blir alldeles för lätt för motståndarna...
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Ibland så tror jag kanske att Huge menar att man som supporter har en viss skyldighet att förhålla sig positiv till det lag man håller på. Om man bara är kär i ett klubbmärke men i övrigt alltid är negativ till det mesta från spelare, tränare och klubbledning så blir man rätt endimensionell i sitt "supportande".

Kanske inte en sån dum ide egentligen, man kanske kan bidra till att klubben blir bättre genom att stötta den och inte bara vara sur och ironisk över dess ständigt undermåliga prestationer...

För övrigt anser jag att Leksand behöver förstöras... :)
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: Frågan är hur du vet att Cmores kommentatorer är dåliga om du inte har ljudet på… :)
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Jag förstår inte varför man måste vara så tråkigt negativ. Ge Andrén lite kredd när vi vinner och han släpper in ett mål. Han har haft ett självförtroende som varit i botten men jag tycker att han är på klar uppgång.
Du kan väl hjälpa till lite du med. Tror du gör mer nytta på det viset än att erbjuda dina tjänster som målvakt... :)
+12
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Jag har sett Lucasspela i Chicago och han håller helt klart för NHL men har hamnat i bakvatten... Han skulle vara en mycket stor förstärkning utan tvekan. Både med sina Skills där jag skulle vilja säga att han är en back av gamla skolan, som Ekholm ungefär, bra både offensivt och defensivt. Han skulle dessutom bidra mycket med sin energi och pondus.
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: Äh nog har vi spelare tillräckligt för att slå LHC på hemmaplan. Denna ska vi helt enkelt vinna.
3-1 blir det!
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Treklövern1912: Korrekt :)
Kunde inte låta bli att göra en analys också...
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Hur står det egentligen till med våra backar och hur matchar vi laget?

Här följer en del observationer:

Chay Genoway, som spelar mer än hälften av tiden i våra pp, har 4 poäng och är minus 12.
John Nyberg som inte spelat något pp och knappt fått någon speltid har också gjort 4 poäng och är +5
Nu spelar John med LHC och var förstås + 2 i den matchen medan Genoway lika självklart var – 2.

Är det något som inte stämmer här?

Sen så är det väl ändå lite märkligt att Hedberg spelar BP och Bertilsson spelar PP? Eller?
Vem som gjort flest poäng av samtliga backar? Jo det är ju Hedberg förstås.

Jag tycker f ö att Hedberg är vår bäste back hittills och är egentligen inte emot att han spelar i BP då han har en smartness i egen zon som är bäst i laget. Har väl egentligen inte så mycket emot att Bertilsson spelar PP heller. Men om man tänker vem som skulle kunna ta nästa steg och bli en dominant spelare i PP så är det nog inte Bertil.
Hur tänker man här?

Min analys av backsidan förutom att den är spretig och att det fattas beslut som jag inte riktigt förstår är:
Genoway är en skicklig back men verkar inte riktigt hålla för att vara no 1. Han skulle må bra av att ha en mer utpräglad försteback i laget och få vara lite mer en joker tror jag. Hedberg har massor med potential men är ju inte en spelare som får andra att växa med sin blotta uppenbarelse. Björk blommade en vår men har sen tyvärr inte förmått nå dit igen. Tror dock att det finns en potential här med lite mer självförtroende (jo jag vet, jag är en idiot som inte förstår ett skit om hockey).
Bertilsson är som vanligt en stabil tvåvägsback men jag tycker att det finns mer att ge här. Som laget ser ut nu så är det här nyckeln finns som kan få övriga att börja fungera i sina roller. Han måste ta rollen som ledare på ett tydligare vis och agera mycket mer, snacka med de övriga och leda. Kanske t o m ta över kaptensbindeln från Rödin inte för att Rödin gör ett dåligt arbete men därför att vi nog behöver ha en back som leder laget.

Så mitt förslag till Manner är att ta en snack med Rödin och Bertilsson i frågan och se om vi kan få en samsyn.

Hej svejs!

PS. Och spela Hedberg i PP förstås...
+15
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
lultiger: Äh kunde inte hålla mig från att skämta lite. Vet att det inte alltid blir som man tänkt när man postat…

Och även jag tycker att det troligen var rätt att trejda Nyberg. Kass tajming dock när han går på ”ångorna” just mot oss tycker jag. I det läge LHC är i så förstärkte vi dem avsevärt inför matchen mot oss. Även vi vet ju att med Nyberg på isen så blir det inga mål bakåt…
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
lultiger: Hur menar du att backarna står i en fyrkant?
Vi spelar väl ändå med två backar åt gången?

Och varför kallar de flesta skribenter Dima för Tima?
Om killen har ett nick så kan vi väl använda det kan jag tycka.

Sen måste jag passa på att ifrågasätta Brynäs beslut att släppa Nyberg till LHC inför gårdagens match. Jag ifrågasätter inte beslutet att göra sig av med Nyberg som kanske sitter på en för hög lön i förhållande till hans spel. Men att bidra till att kraftigt förstärka en konkurrent i de två matcher som mycket väl kan avgöra var vi hamnar i tabellen vid säsongens slut är för mig helt obegripligt.
Det vore en helt annan sak om vi bytt spelare så att även vi förstärkt. I detta fall är det ju så att vi ensidigt gynnat motståndaren inför dessa viktiga matcher.
Det tillsammans med beslutet att kasta ut en jetlaggad Dima på isen gör att man måste ställa frågan:
Finns det inget konsekvenstänk alls i klubbledningen?
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Gameday
Donjohn: Tack för den trevliga och konstruktiva dialog du bidrar med…
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Gameday
Peja: Håller med dig om målvaktsparet. Problemet är ju att båda kommer in i denna säsong med uselt självförtroende. Tror i längden på Veini men han hade behövt en stabil back-up. I rättvisans namn så tycker jag dock att Andren gjorde en bra match igår.
Sen är det ju uppenbart vad Molin betyder för Brynäs inte minst i pp. Han kombinerar kyla och skicklighet med pucken med ett bra skott. Den ende i laget som är i närheten är Palve men Molins skott är bättre och Palve är också mer ojämn i passningsspelet. Det var ju samma visa förra året. Utan Molin (med tränarnas förtroende) förlorade vi i stort sett allt.
Om man inte har den skickligheten så återstår att sätta hårt tryck på mål vilket jag tycker varit uselt hittills. Jag skulle byta Eklind mot Sallinen. Han är inte ett tillräckligt hot i mina ögon.
Vad ska vi komplettera laget med om vi ska ta in spelare?
Vi behöver en spelare som utstrålar självförtroende och spelar med Pondus. Något som jag tycker laget saknar och faktiskt saknat länge.
En Oskar Lindblom eller Mattias Ekholm. Då menar jag som spelartyper och inte spelarna i sig förstås. Jag ser helst en sådan back då jag tycker att Rödin är nära att fylla den rollen men han förlorar sig i sig själv ibland.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bifbiffen:
1. Du har ingen aning om hur överenskommelsen ser ut, vad som ärr orsaken till överenskommelsen och inte heller vem som tog initiativet. Att då kalla Brynäs och Johan för syltryggar är rätt magstarkt.
2. Ur en rent sportslig synvinkel är jag glad att förbindelsen bryts. Det har varit en kvarnsten runt halsen på hela föreningen. Då ska man agera annars kanske epitetet syltrygg kan passa in…
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Långben: 1819 var ju ett tag sen…
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Så här lång
Jockster : Jag tycker Brynäs ser rätt rappa och pigga ut så här långt. Det gäller i synnerhet Scott som gjort en riktig bra period.
+3
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
Pettisbif: Nu har väl Melin tagit ett SM-guld om mitt minne inte sviker mig… :)
Han är väl även i andra fall känd för att få ut max av spelarna. Därmed blir ditt exempel lite haltande och dessutom för svepande.
Att tränaren är viktig för lagets framgång håller jag däremot med om och jag tror mycket på Mikko som väl f ö har en ledarstil som inte ligger så långt ifrån Melins. Kryddad med lite finsk Sisu får vi kanske hoppas…
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Kepsen: ” Att han blivit utsedd till finska ligans bästa målvakt två år i rad säger inte så mycket för mig, dock”

Har man blivit utsedd till finska ligans bästa målvakt två pr i rad så säger det väl något?
+22
Kommentera


·