KalleTeodor

821 inlägg · 197 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: Gameday
Donjohn: Tack för den trevliga och konstruktiva dialog du bidrar med…
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Gameday
Peja: Håller med dig om målvaktsparet. Problemet är ju att båda kommer in i denna säsong med uselt självförtroende. Tror i längden på Veini men han hade behövt en stabil back-up. I rättvisans namn så tycker jag dock att Andren gjorde en bra match igår.
Sen är det ju uppenbart vad Molin betyder för Brynäs inte minst i pp. Han kombinerar kyla och skicklighet med pucken med ett bra skott. Den ende i laget som är i närheten är Palve men Molins skott är bättre och Palve är också mer ojämn i passningsspelet. Det var ju samma visa förra året. Utan Molin (med tränarnas förtroende) förlorade vi i stort sett allt.
Om man inte har den skickligheten så återstår att sätta hårt tryck på mål vilket jag tycker varit uselt hittills. Jag skulle byta Eklind mot Sallinen. Han är inte ett tillräckligt hot i mina ögon.
Vad ska vi komplettera laget med om vi ska ta in spelare?
Vi behöver en spelare som utstrålar självförtroende och spelar med Pondus. Något som jag tycker laget saknar och faktiskt saknat länge.
En Oskar Lindblom eller Mattias Ekholm. Då menar jag som spelartyper och inte spelarna i sig förstås. Jag ser helst en sådan back då jag tycker att Rödin är nära att fylla den rollen men han förlorar sig i sig själv ibland.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bifbiffen:
1. Du har ingen aning om hur överenskommelsen ser ut, vad som ärr orsaken till överenskommelsen och inte heller vem som tog initiativet. Att då kalla Brynäs och Johan för syltryggar är rätt magstarkt.
2. Ur en rent sportslig synvinkel är jag glad att förbindelsen bryts. Det har varit en kvarnsten runt halsen på hela föreningen. Då ska man agera annars kanske epitetet syltrygg kan passa in…
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Långben: 1819 var ju ett tag sen…
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Så här lång
Jockster : Jag tycker Brynäs ser rätt rappa och pigga ut så här långt. Det gäller i synnerhet Scott som gjort en riktig bra period.
+3
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
Pettisbif: Nu har väl Melin tagit ett SM-guld om mitt minne inte sviker mig… :)
Han är väl även i andra fall känd för att få ut max av spelarna. Därmed blir ditt exempel lite haltande och dessutom för svepande.
Att tränaren är viktig för lagets framgång håller jag däremot med om och jag tror mycket på Mikko som väl f ö har en ledarstil som inte ligger så långt ifrån Melins. Kryddad med lite finsk Sisu får vi kanske hoppas…
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Kepsen: ” Att han blivit utsedd till finska ligans bästa målvakt två år i rad säger inte så mycket för mig, dock”

Har man blivit utsedd till finska ligans bästa målvakt två pr i rad så säger det väl något?
+22
Kommentera


Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Auchinleck: ” Olika spelartyper Järnkrok och Karlsson. Lite som Palve och Rödin.
Men det är klart, med en Ovetkjin-typ tillsammans med Järnkrok så...”
Nu spelar ju Järnkrok och Karlsson båda Center. Innan Karlsson gick till Vegas var ha relativt okänd och hade gjort som mest 25 poäng.
Första säsongen i Vegas fick han en mycket större roll och gjorde 78 poäng.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Tror att Järnkrok har en god chans att likt William Karlsson blomma ut i nytt lag där han har god chans att få en större roll. Ska bli kul att se om han tar chansen.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: Vad jag snackar om är t ex:
- Mängder av sparkade tränare och ledare
- Konsekvent underpresterande sportsligt sett
- Sveriges dyraste trupp mätt i kvalitet per kr
- Lovande spelare som ej utvecklas
- Juniorlagen blir allt sämre
- Information som läcker från styrelse eller ledning
- Spelare som missköter sig
- Fans som missköter sig
= En miljö/kultur/ledning som är ljusår från att ge förutsättningar för att nå goda resultat sportsligt eller vara en klubb som man kan känna stolthet för.
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Ständig: Vi kan väl börja med att konstatera att föreningen har haft fel kurs under en väldigt lång tid och att vi denna vår nådde ett lågvattenmärke som inte bara är ett lågvattenmärke för klubben utan även för klubbidrott i landet.
Det signalerar för det flesta att kraftiga förändringar måste göras och att det finns en kultur i klubben som måste utmanas och förändras. Det borde det inte råda någon tvekan om.
Jag skulle enkelt kunna peka på ett antal saker som inte känns bra, där klubben inte hängt med i den förändring som skett i samhället sen klubbens storhetstid. Samma typ av problem finns hela vägen ut till oss supportrar där vi i ytterkanterna lite för ofta visar upp beteenden som får andra att må illa.

I en klubb som fungerar ska man naturligtvis stolt kunna säga.

- Brynäs är mitt lag. Det har det alltid varit!

Som det är nu så skäms man över det mesta inklusive hur vissa "supportrar" beter sig.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Tror du missade tempus på mitt inlägg. Jag spelade hockey imorse.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Ja jag förstår det. :)
Han var tyvärr inte med å spelade utan han hade något annat ärende i ishallen (kanske svalka...). Han dock spelat med honom för något år sedan och då hade han fortfarande bra klipp.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
God morgon!
Spelade lite veteranhockey denna morgon (7.00 på is!!!) och sprang då ihop med Bom-Bom. Passade på att tacka så mycket för insatsen. Det var tydligen en hårsmån från att han blev Gävlebo men fick ett erbjudande "he couldn´t refuse".
Man gillar ju killar med tur i staterna...
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: Det är uppenbart att vi har olika uppfattning i denna fråga.
I mina ögon är det praktiskt och klokt (och billigt) att ta in en konsult i en roll som innebär ett tidsbundet uppdrag där nödvändig kompetens i den egna organisationen saknas. Men tanke på hur fruktansvärt dåligt Brynäs har fungerat i alla frågor rörande ledarskap så tycker jag att det är förvånande att så många sätter sin tro till valberedning och föreningsstämma ska lösa alla problem.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Självklart håller jag med att det är parodiskt och tragiskt att vi har konsulter som innehar klubbdirektörsposten. Men med tanke på hur uselt Brynäs ledningsarbete har fungerat under en längre tid så är jag emellertid inte säker på att det är dåligt under rådande omständigheter.
Föreningen har i åratal misslyckats med allt som har med styrning och ledning att göra inklusive rekrytering. Att i det läget ta hjälp av personer som har som yrke att lösa denna typ av frågor är i mina ögon klokt.
Jag förstår att det sticker i folks ögon att de kostar pengar men de gör faktiskt anställda också speciellt om de konsekvent tar felaktiga beslut eller inte gör något alls. Andra argument som lyfts fram är "de brinner inte för klubben". Problemet är ju att de som gör de oftast brinner upp i vår klubb. Lite kyla i detta läge skadar inte.

Om man tittar till resultatet av det som konsulterna bidragit med så här långt så står de faktiskt för det enda positiva som hänt i klubben på väldigt länge. Tror ni t ex att Bom-Bom fortsatt att jobba åt Brynäs om inte Gunnar varit med? Vad hade vi stått med för tränare utan det jobbet?
Jag är nöjd med resultatet av deras arbete så här långt och skiter i om det är konsulter eller anställda som ser till att vi hamnar på rätt spår igen.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: Nu ska vi se:
Konsulterna (konsulten) var väl ansvarig för att ta in Nisse och Bom-Bom som såg till att vi blev kvar i SHL och nu sett till att vi får in SHLs mest meriterade tränare.
I min bok räknas det redan som en hel del pang för pengarna. I en klubb som är i fullständig kaos så är det väl konsulterna som hittills har stått för det enda positiva?
+12
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Då det är lite av lågsäsong så presenterar jag härmed min topplista på Svarta ögon:

3. Filmen "Svarta Ögon". En varm romantisk komedi för oss testosteronstinna att varva ner med i sommar.
2. Charlotte Kalla. Kommentarer överflödiga...
1. Stig Salming. Svartast av alla ögon och kanske är Stigs mål i sudden mot Frölunda mitt allra vackraste hockeyminne. Ren hockeypoesi!

Trevlig sommar önskas!
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Man kan lugnt konstatera att det inte varit någon vidare hockeysäsong detta år...

Men tänk då på att "Brynäs" har chans att få ett VM-Guld! :)
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
munkas: Makita
Brynäs trupp är inte urusel. Brynäs spelade uruselt.
Ingen av spelarna i truppen nådde upp till sin nivå. Några som Bertilsson och Ersson nådde godkänd nivå men alla andra presterade under sin nivå.
Ingen spelare, förutom möjligen Ersson igen, hade en positiv utveckling. De få som var på väg åt det hållet fick ingen speltid.
Med rätt förutsättningar, vilket inkluderar ett par värvningar och förstås ett bra ledarskap, så finns det en bra potential i laget.
+14
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Detta känns riktigt bra och spännande!
Imponerande av Bom-Bom.

Tycker att Manner redan i denna kommentar lyckats beskriva spelsystem och filosofi bättre än vad Brynäs lyckats kommunicera under de senaste åren:

"– Det finns många duktiga spelare i Brynäs och jag tror att vi kan vara ett riktigt bra lag redan nästa år. Min filosofi är nog en blandning av svensk och finsk hockey. Jag vill att vi ska vara aggressiva och vända spelet snabbt, men också att alla fem på isen ska spela tätt, att vi samlar ihop oss och går tillsammans och att alla fem ska vara involverade i spelet. Det ska var organiserat, men vi ska också våga spela och det ska finnas utrymme för individuella spelare att fatta sina egna beslut."
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Jag tycker förstås också att det är tragiskt att det vi har konsulter som klubbdirektörer. Men man måste hålla isär begreppen.
Vi har satt oss i en unikt dålig situation och nu handlar det om hur vi ska ta oss ur detta utan att gå i konkurs och/eller åka ur. Att ta in konsulter som klubbdirektör, som är väl insatta i klubbens problem, är då ett rätt logiskt beslut.
Vi har ingen ledning, ingen som kan fatta beslut, ingen som kan rekrytera spelare, ledare, sponsorer eller på annat sätt leda föreningen.
Att vänta på att tillsätta en ny styrelse som ska anställa en klubbdirektör, som ska anställa en sportchef som ska rekrytera spelare och tränare som ska sätta ihop ett spelsystem håller inte.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Auchinleck: I den här klubben har vi väl verkligen fått se vad kostnaden för dåligt ledarskap innebär. Alla sparkade tränare och ledare, brist på kontinuitet, dyra spelare, dåligt varumärke mm. Summerar man detta blir det väldigt stora summor.
Kan konsulterna leda in klubben på rätt väg, vilket bl a innebär att rekrytera rätt ledare, så är dessa kostnader lätta att motivera tycker jag.
Återstår att se resultatet men med tanke på det mod som krävs att ta sig an uppdraget så tror jag att de har en plan att följa.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Vet inte vad du menar med 8 pers i Sverige men enligt min mening är mindre konsultorganisationer inom management betydligt bättre än de stora. Det finns inte lika mycket färdiga Power Points och andra häxkonster att gömma sig bakom...
Ger ditt arbete inte resultat så får du inga nya kunder.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tom Bissett: Man anlitar konsulter när kompetens som konsulten har saknas i organisationen och samtidigt är viktig för organisationen. I detta fall så har Brynäs alltså anlitat konsulter inom området ledarskap. Man kan ju inte säga att Brynäs briljerat inom det området på senare tid. Det låter alltså som en mycket klok åtgärd.
”Konsulterna har aldrig gjort någon nytta”
Konsulten i detta fall har väl redan gjort avgörande nytta för klubben genom att ta in Josef och Nisse.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tom Bissett: Du kanske har en hel del beundransvärda egenskaper men några kunskaper om målvaktsspel har du uppenbarligen inte.
+17
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Två reflektioner på det inträffade:
1. Det är tränarna som tar ut laget som ska spela. Varför får inte Josef och Nisse frågan om hur de tänkte?
I den situation som rådde var de väl i praktiken de enda som hade förmåga att ta ansvar.
2. Vad hade hänt om Brynäs direkt stängt av PB, samlat gänget och diskuterat det inträffade? Hade det påverkat vad som hände sen?
Det får vi naturligtvis aldrig veta men för mig känns det som rätt sannolikt och det gör att jag får en klump i magen.
Gjort är gjort men detta kunde och skulle ha hanterats annorlunda. Det råder det ingen tvekan om.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Ang Boumedienne så är det klart att det måste ta emot en smula att kliva in i rollen som GM eller sportchef just nu.
Å andra sidan får han ju i stort sett en helt egen klubb att leka med. En klubb utan vara sig roder, motor, karta eller kompass. En klubb som måste inse att mycket har förändrats i sporten och samhället sedan 70-talet.

Det visar på mod om han tar sig an uppgiften men för en person som har en önskan att prova nya tag så är det förstås ett gyllene läge. Och om han lyckas så ser det förstås också väldigt bra ut på CV:n. Det finns fler klubbar än Brynäs som är i behov av en "turn-around".

Du är varmt välkommen Josef!
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Stiltje delux
Nackdelen med att sparka alla är ju att det faktiskt inte finns någon som gör något..
Vem i klubben ska arbeta med att värva spelare just nu?
Det borde väl inte undgått någon att vi inte har någon sportchef, och heller ingen huvudtränare. Skulle vi dessutom sparka Campese så har vi ingen som kan värva en sportchef. Sparkar vi styrelsen så har vi ingen som kan värva en klubbdirektör.
Man kan väl knappast påstå att styrelse och klubbdirektör sitter på särskilt starkt mandat vilket gör att vi har en alltigenom handlingsförlamad klubb just nu. Deras motiv att snabbt ersätta sig själva med bättre folk är väl knappas heller något man kan förvänta sig eller hoppas på.
Det blir intressant att se vad (om något) som kommer först för att lösa upp denna soppan. Det måste ju vara någon som dels är rätt och dels kliver in med väldigt starkt mandat att genomföra nödvändiga förändringar.
Kanske kan det vara att Josef kliver in som sportchef. Han har säkert bildat sig en uppfattning om vad som saknas i laget inför nästa säsong och har ju dessutom riktigt bra koll på vilka spelare som finns på marknaden. Det är förstås inte heller en nackdel att han är bekant med den man som troligen har bäst koll på vad som felas i klubbens organisation. Ja förutom alla på detta forum förstås...
För egen del så tycker jag att det är en välsignelse att vi redan har rätt många spelare under kontrakt till nästa säsong. Jag har svårt att se att vi ska gå från totalt kaos till en gyllene trupp till nästa år. Tror snarare på prickskytte avseende ett fåtal värvningar som kan ge oss lite lugn och ro nästa säsong.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Scopulus: Hv har alltid varit ett av mina hatlag då vi förlorat två finaler i sudden mot er. Trodde att detta skulle kännas som en revansch men förutom lättnaden så känner jag verkligen med spelare, ledare och supportrar till Hv. Ni får snabbt ta er tillbaka igen så vi kan få vår revansch i en final istället...
Tack för i afton!
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
bradberry: Nu Gävlar går vi in och avslutar det här idag!
Om vi går in med samma inställning som senast, först till varje puck, vinna varje närkamp, från start så tar vi hem det. Jag hoppas att Greg Scott gör hattrick idag. Det har han förtjänat.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Precis som Alcen själv sa så är han en rätt bra målskytt. Problemet är ju att han bara är i anfallszon varannan månad...
Det hade varit enormt kul att se hur många mål Alcen skulle göra på en säsong om han fick spela med Bäckström. :)
Det hade å andra sidan varit enormt kul att se Bäckström spela i Brynäs med vemsomhelst... Tror t o m jag hade gjort några baljor.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Ja det var hemskt att se...
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
bradberry: Börje min första idol...
Börje och Virus.
Stort Grattis!
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Härligt att se att Brynäs spelar som jag ville att de skulle göra...:)

Nu gäller det bara att fortsätta våga.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Det är klart att det alltid är en fördel att leda serien. Sen är ju både Brynäs och HV två stukade lag som generellt spelar dåligt i ledning. Men det är mycket ett val av "mindset" hur man känner sig. Blir man ängslig för att man har en ledning att bevaka så blir det inte bra. Detta har vi sett prov på under hela säsongen men denna match är speciell.
Som jag ser det har vi en möjlighet att gå in i matchen med allt att vinna. Rimligen väntar sig HV att vi ska vara lite avvaktande, spela säkert och avvakta misstag från ett jagande HV. Det är därför ett utmärkt läge att direkt sätta tonen, sätta hård press, vinna varje duell, checka fast HV i egen zon. Helt enkelt chocka HV med stark offensiv, släppa loss spelet och våga vinna.
Det hoppas jag se och skulle vi då förlora så startar vi om från noll igen hemma.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
spolaisen: Vad tror du själv?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Det är helt klart och paradoxalt nog ett utmärkt tillfälle att ta över laget. Åker vi ur så går det inte att skylla på Nisse o Josef. Lyckas vi klara oss kvar får de hjältestatus (med viss rätt).
Vad det gäller deras brist på tränarerfarenhet så tror jag inte det behöver betyda så mycket. Det finns ingen tid att träna och knappast nån tid att sätta ett nytt spelsystem heller.
Båda har ju dock massor av erfarenheter som spelare och har med all säkerhet stått inför liknande lägen. Det har säkert ideer om vad som funkar och inte. Nu handlar det om att få tillbaka tron och få in ett positivt tänkande i gruppen.
Jag känner mig mer positiv idag än jag gjorde igår även om jag har lite smak av spya i munnen efter klubbens hantering av vår tidigare tränarduo. Att de som är ansvariga för denna såpa ska kunna sitta kvar finner jag uteslutet även om vi klarar oss kvar.
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Jaha, då får man inleda med att säga tack för den här tiden Peter. Det blev tyvärr ingen bra match på intet vis. Jag tror dock ingen har någon annan uppfattning än att Pa&Co gjort allt de kan. Så tack!
Men en förändring behövdes och det är kanske det som saknats mest överhuvudtaget, förändring. Vi har bara tuggat på match efter match och samma misstag har fortsatt att göras. Den enda förändring som skett är väl att vårt pp successivt gått från att vara seriens bästa till seriens sämsta.
Så nu ska vi få in nytt blod men vad ger vi dem för chanser att förändra. Varför skedde inte detta direkt efter förlusten mot FBK? Nu får ju de nya tränarna (om de är klara) knappt tid att träffa spelarna innan match. Det blir tyvärr nåt slags världsrekord i uselt management.
Dock känner jag som flera andra här positiva vibbar inför de nya. Detta gäller framförallt Josef B som jag faktiskt lirat lite veteranhockey med. Tycker att han har en bra energi och utstrålning med att lugn och självklart ledarskap. Han borde ju dessutom sitta på bra kontakter.
Nils Ekman är lite mer ett oskrivet kort. Har lite kluvna känslor men tycker även han har en bra energi och ett tydligt ledarskap.
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Signature: Bertilsson är förstås också ett givet val som lagets ryggrad. En skillnad mellan honom och Danielsson är dock att Berra är en sammanbiten typ som leder med exempel. Jag tror vi nu behöver en mer kommunikativ och peppande person och då är Danielsson bättre tycker jag.
Bulan är lite samma typ av person som Berra men med kortare tid i klubben.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sama: Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag älskar vår kapten.
Men med det sagt vill jag också säga att Rödins spel har gått i baklås. Jag tror han vill för mycket och resultatet blir överkreativa lösningar som rätt ofta leder till horribla felpass. Vore jag Peter skulle jag ta ett snack med Rödin och höra om det skulle lätta på trycket att släppa bindeln i kvalet. Min instinkt säger mig att viljan som gått i baklås i viss mån också spiller över på laget.
Vem skulle då ta bindeln om Rödin kliver av?
Jag röstar på Danielsson som är en naturlig ledare och som klev fram när Brynäs spelade bra senast. Han spelar dessutom ett enklare, rakare spel som är lättare för gruppen att relatera till.

Slutligen. Nu har vi äntligen fått chansen att jämnas de två finalförlusterna mot Hv...
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Trots att jag är så grymt besviken på Brynäs prestationer under säsongen hittills så tror jag vi har en bra chans att vinna ikväll. Brynäs är lite som börsen, när alla är som mest negativa så vänder det...
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror att det är lite mer komplext än så. Även om jag håller med dig om att vi har en lite för många spelartyper som är omoderna/temposvaga i sin spelstil så representerar ju även t ex Niklas Bäckström en sådan spelstil och han (och Capitals) klarar sig ju bra ändå.
När man ser ett lag som är i harmoni så är det ju inte bara för att man har moderna spelartyper utan framförallt att man har en gemensam vision och spelide som både stjärnorna och hårdjobbarna köper och lever efter. För egen del är jag helt övertygad om att det lag Brynäs förfogar över skulle kunna prestera alldeles utmärkt utifrån sina tekniska kvaliteter. Det är något som ligger i vägen för det och det är svårt att förstå vad det är.
För hur kan det komma sig att man nästan aldrig klarar av att slå passningar som sitter på bladet? Varför tappar man markering i egen zon som man vore ett pojklag? Varför spelar man fast sig i egen zon fast man har massor med tid för uppspel? Varför krymper man varje gång man får ett mål emot sig? (Ett sunt lag blir ju kollektivt förbannade och höjer sig) När såg man senast en high-five eller ens ett leende under pågående match?
För egen del så tror jag mer att det är en spretig samling individer i laget som helt enkelt inte får ihop lagkänslan. Det är inte ett Brynäs som spelar utan spelare och grupper var för sig som inte presterar tillsammans.
Egentligen så har vi ju fortfarande en chans att få ihop detta innan det är för sent. Mitt tips är då att plocka bort de spelare som har sämst attityd oavsett vilka de är och hur många poäng de gjort.
Lite signifikant för denna säsong är också att den spelare som jag tycker visat bäst lagmoral, Oskar Kvist, ej får spela. Ta in honom i laget istället för de har dålig attityd. Ängsligt ledarskap ger ett ängsligt lag.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Robin Ztorken L: Jag håller inte med. Brynäs trupp är helt ok (även om det är spretigt) och borde spela play-in. Lagspelet är dock seriens överlägset sämsta där framförallt försvarsspelet är så kasst att det igår stundtals såg ut som en korpmatch.
Jämför man med Oskarshamn så har vi en mycket bättre trupp men de har ett väl fungerande lagspel och en trygghet som vi saknar.
Under hela säsongen har vi haft en känsla av total panik när motståndarna är i vår zon och det är ett underbetyg, för att uttrycka det milt, att tränarna inte klarat att lösa det. Deras enda försvar är att så fort vi fått till en match som sett någorlunda bra ut så har vi eller resten av serien fått Covid och vi har fått vila istället för att befästa goda vanor.
Mot FBK (och i ännu högre grad mot IKO) gäller det att kasta bort all ångest, sluta fundera på var man ska vara på banan, spela på instinkt och med Jävlar-anamma!
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Nu låter du lite som Prins Philip i ”The Crown” när han ondgör sig över att brittiska hovet får så lite i apanage...:)
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Nej man kan ju nästan säga att Hv i stort sett bara spelat läggmatcher...
I deras fall undrar jag nästan om man inte kommer att prestera bättre när matchen inte gäller något. Då kanske man kan släppa loss lite...
Nåja, snart slipper vi spekulera.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
lapad: Så kan det ju förstås bli men jag skulle vilja se/höra den ledare i Hv som går in i omklädningsrummet och säger:
"Se till att göra en riktigt dålig match ikväll grabbar så att Oskarshamn vinner".

Tror inte riktigt att det är den typen av signaler som man vill sända i det här läget. Snart får vi svaret...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: Eller så kan det ju va så att vi tar 4 poäng i dessa matcher och kan åka på en skridsko i matchen mot IKO istället...
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Hörru du Mattias. Tänkte kolla en sak med dig.
Kan vi få låna Hrivik av er några matcher om det blir kval. Ni får tillbaka honom sen förstås...
+2
Kommentera

·