Knylan

6487 inlägg · 44943 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: Riktigt bra första intryck får man ändå säga. Sällan idrottsmän har den där verbala förmågan, tror inte han snackade i en enda klyscha. Smart. Lätt att förstå varför han anses ha kaptensegenskaper. Med tanke på vilken nivå han spelat på och den roll han ska fylla så känns det onekligen som att vi kan ha gjort ett rejält fynd.
+20
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Samma här. Det går att ha massvis av tankar om NHK Arena som sådan men ett lyckat hafsverk blev det ändå, själva arenarummet är riktigt svårslaget. Hade vi haft lite mer stålar och tid så hade säkert vår arena stöpts i samma form som de flesta andra nybyggda arenor, nu blev det någon egen budgetvariant istället. Otroligt i sig att vi pressade Frölunda till sex matcher våren 2003 i gamla Kulturmagasinet och redan i slutet av september togs nuvarande arena i bruk.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Ja, det är väl lite så det låtit tidigare. Inget unikt för Englund på något sätt, men han behöver väl ta samma steg som alla unga spelare i den där åldern. Den jämnårige Lerebäck hade inga 19+15 att stoltsera med från sitt sista år i Frölundas J20 men var spelarna rent mognadsmässigt ligger i den där åldern är givetvis väldigt olika. Englund har några oerhört fina komponenter (storlek, högerskytt, bra skott) som kan ta honom långt och det är nog absolut ingen dum idé att han tar sina första riktiga seniorskär i någon annan miljö än hemmamiljön i Timrå. Ska jag tillåta mig själv att skissa upp vad jag tror skulle vara det bästa för hans utveckling (vilket förvisso gäller alla unga spelare, inte minst backar) så är det att hamna i en seriös och välfungerande förening i endera HA eller Hockeyettan där han får spela med någon riktigt rutinerad och superseriös räv som får tukta honom. Tror knappt det går att sätta ett värde på en sån erfarenhet, framförallt i den där åldern.

Frans Nielsen beskrev för några år sedan hur satans mycket Kent Manderville betytt för hans karriär. Jag minns ingenting av Nielsens säsong här 05/06 och det var lite överraskande att han fick åka över, men nu såhär 14 NHL-säsonger senare så får man ju ändå konstatera vikten av goda förebilder och alla de där klyschorna. Med det sagt så tror inte jag, precis som Synct, att vi har utrymme för att bistå med exakt en sådan miljö som Englund kanske behöver. Men jag hoppas att relationen mellan Englund och TIK kan vara så pass prestigelös att man kan höras av om något år och checka läget, och hoppas på att båda parters ambitionsnivå synkar på ett bättre sätt då. Egna produkter ska vi hålla hårt om.
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Grannskapet verkar bli större och större ju mer stålar man sitter på av någon anledning.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Reinhardt är kanske det oskrivnaste kortet med de bästa vitsorden, ever. Det ska bli förjävla roligt att se vad det där överhuvudtaget blir, speciellt dyr lär han knappast vara hur som helst. Tror Nubben myser lite extra av Reinhardt också, den där sortens värvningar sätter nog rejäl guldkant på sportchefstillvaron. Det kan bli hur bra som helst och då kommer Nubben hyllas, eller så blir det ingenting av Reinhardt och då är det bara att bryta ett förmodat jävligt billigt kontrakt. Jag tror på något mellanting. Reinhardt kommer bli ikonisk här om han bara motsvarar en fjärdedel av det hans förra coach målat upp. Sen är det väl högst tveksamt om han kommer lyckas som en av fyra centrar, om vi nu har Lundin/Liljewall/Blomqvist/Madsen det vill säga.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
JanneH: Tisseltasslet säger att Liljewall är klarrr. Och nu verifierar Abris Blomqvist-ryktet också. Ja jisses.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Håller med, det skulle överraska om vi har för avsikt att både plocka Liljewall och Blomqvist. Det är tydligt att Nubben vill fylla på med ledarfigurer men plockar vi Blomqvist också så börjar det ju nästan bli imploderingsläge på den fronten.

Nässén undrar man ju också hur det blir med. Tanken där var nog att han skulle få en rejäl säsong i benen förra säsongen för att sedan kunna slå sig in i Frölunda i år, istället blev han nästan sensationellt skadedrabbad och berövades nästan helt på säsongen. I och med att Reinhardt värvades så tänkte jag att Nässéns roll var fylld, men samtidigt vet vi ju ingenting om Reinhardt. Han kan vara en brutalt bra värvning och på samma gång behöva tid för att färga in.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
11,4 miljoner per säsong för Lander. Jag tror att vi får lägga in en andraväxel i #backanubben om vi ska få Lander att vända hem av enbart ekonomiska orsaker en vacker dag.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Werner: Eftersom ni – enligt mitt sätt att se på det hela – tappade koncepterna efter guldet. Rastlösheten är er absolut värsta fiende, jag trodde faktiskt att ni skulle orka hålla en strategi över mer än en säsong nu men mycket talar väl emot det.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp: Nu verkar vi ju tydligen ha stärkt upp allt så pass mycket att vi har råd att ha två anställda som håller på med såna där bitar, så jag räknar kallt med att det blir allt bättre framöver. De verkar lyhörda för förslag också, vilket känns jävligt kul.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Werner: Ja, vi har märkt det. Tycker du att den strategin varit särskilt lyckosam under de senaste 13 åren?
+16
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Exakt, det är ett väldigt tacksamt läge nu också med tanke på hur vansinnigt svältfödd man är. De hade lika gärna kunnat bryta ur den där förlängningen med Huss som Nubben nämnde i förbifarten i förra veckans sändning och göra en tretimmarsspecial av det hela. Jag hade tittat ändå.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Nu börjar man förresten äntligen känna igen Modo Hockey.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp: Det lät ju inte riktigt så på Nubben i helgen i alla fall. Men det vore ju som sagt jävligt bra om de åtminstone kunde hålla lite liv i den hype som skapats nu, även om det bara skulle röra sig om en förlängning av typ Ohre. Jag är jävligt nyfiken på att höra vad Freddan och Hirsch har att säga om Johansson exempelvis. Ohre verkar vilja stanna och då ska vi självklart behålla honom, om det nu är klart så kan de ju köra en målvaktsspecial och presentera Ohre och på samma gång gå igenom hur de ser på respektive målvakt.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: Ja, med Eric Lang som referens i sitt CV så kan man nog få vilket jobb man än söker i framtiden. Reinhardt behöver bara leverera en tiondel av det som utlovas för att man ska känna sig mer än nöjd.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Nubben får jobba hårt om han ska hitta något nyförvärv som får åtminstone mig att bli mer nyfiken än jag är på Reinhardt. Liljewallar och Blomstrandare vet man ju i stort sett vad man får ut ifrån, Reinhardt är fan i mig totalt oskriven. Att han plockas från NCAA verkar kunna säga mycket och ingenting på samma gång. Spelare vars tidshorisont sträcker sig längre än näsan går via college för att få en utbildning samtidigt som de lirar hockey i en bra miljö. Jag lägger förväntningarna på en så pass lagom nivå att det räcker om han bara bidrar med ett jävla driv, typ som Galló. Sedan får man väl se, kunde Lundin gå ifrån oönskad i Almtuna till att sluta topp fem i poängligan på en säsong så borde väl Reinhardt också kunna ta steg vi överhuvudtaget inte kan föreställa oss just nu.
+11
Kommentera


Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
hockeyärnice: Ja, det ryktet har några veckor på nacken utan att det egentligen hänt så mycket mer (om det nu är Madhawks artikel du syftar på). Gällande hur pass vassa AIK blir så får vi väl se, det förutsätter ju att de ska gå från att vara fullständigt bedrövliga på alla sätt till att helt och hållet vända på den skutan över en sommar genom att slänga in lite spelare som lyckats där tidigare (plus ny tränare dessutom). Det kan gå, men precis som jag var inne på tidigare idag så borde det ta lite längre tid för de lag som drabbats av omfattande spelaromsättning än för lag som vi och Löven som får behålla mycket av fjolårets fundament. Johnsson hade suttit fint men han har redan varvat HA som jag ser det, han borde söka sig utomlands eller till typ Oskarshamn.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
nectis: "– Marcus är en skridskostark back som har ett bra förstapass och gärna följer med upp i anfallen. Han har också ett jättebra slagskott som är ett riktigt hot om det används på rätt sätt. Hans utvecklingsområden ligger kanske främst i spelet utan puck. Där har vi i mina ögon en av Sveriges bästa backtränare i Stefan Nyman och därigenom är jag övertygad om att Marcus kommer att få en fin utveckling i Djurgården de närmaste två åren, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson."

Åtta matcher senare lånades han ut resten av säsongen till Mora. Jag får det inte riktigt att gå ihop, om det nu inte är så att de där egenskaperna "högerskytt, bra skridskoåkare OCH offensiv" får sportcheferna att gå i fällan varenda gång för att sedan känna sig lurade efter några veckor. Eller så är det något oslipat som finns där som kräver riktigt ömsint gnuggande för att få fram, det är väl å andra sidan exakt vad samtliga av hans tidigare klubbar också har tänkt. Allt beror på vilka andra namn som står på Nubbens backlista men en tryout, kanske? Sen beror det också på Fagerudds ambitionsnivå för ett jobb i HA borde han kunna ordna ändå, jag har svårt att se det hända i ett topplag bara.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Ja absolut! Jag syftade egentligen enbart på att kommer vara tufft för någon av de andra lagen att haka på i toppen av grundserien av den enda anledningen att de tvingats byta ut väsentliga delar av deras trupper. När det rör sig mig slutspel sen så är läget ett helt annat, och exempelvis Modo kan bli fullständigt livsfarliga i ett slutspelsläge då de kommer ha ekonomi för att fylla på längs med vägen och kan komma in lite som en underdog.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
jå1: Med risk att sitta här med dumstrut till våren så har jag ärligt talat förtvivlat svårt att se något annat än att det blir vi eller Löven som tar hem serien. Vi får båda behålla större delen av våra trupper och vi var ligans två bästa lag under föregående säsong sett över hela säsongen, med solklar fördel Löven där givetvis.

Sedan får man ju se hur slutspelet utvecklar sig, det kan bli en HELT annan sak. Men att lag som består av till större delen nya trupper ska hinna med i det poängtempo Löven lär sätta i grundserien har jag otroligt svårt att se.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jag förstår givetvis hur du menar men min bild av honom är att han i stort sett alltid ”talar sanning”. Oavsett om det är den sanning vi som utomstående betraktare egentligen vill höra eller ej. Det kanske är därför han överlevt så länge och nu sitter på en oöverträffad erfarenhet av den där yrkesrollen i hockey-Sverige, att han på ett nästan kusligt sätt kan dra en prognos ur arslet som sedan fan i mig alltid stämmer. Men nog fan lägger han ribban riktigt jävla högt inför kommande säsong, det går inte att säga annat.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Timråhej: Kan inte tänka mig annat än att det kokas ner till ekonomiska förutsättningar. De har det extremt kärvt ekonomiskt och 31-åriga defensiva backar kanske inte är den typ av spelare de nödvändigtvis ska lägga allt för mycket av sitt begränsade löneutrymme på. De "sålde" ju Svensson nu under säsongen dessutom, så det är väl möjligt att de insåg efter det att de kanske klarar sig utan honom. Precis som vi insåg rätt snabbt efter Hallins avsked att livet trots allt gick vidare utan några större bekymmer. Vi blev av med en härförare som bidrog enormt på många sätt, men den där sortens spelare skapar ju också lite av en låsning i klubben då de äter löneutrymme.

Annat är det för oss just nu, vi behöver hitta en betydligt mer väl avvägd mix på backsidan än vad vi hade den här säsongen. Där skulle nog Svensson definitivt vara ett bra namn. Han är kanske ingen vi skulle behålla om vi går upp, men som någon form av centralgestalt i backuppställningen i år kan det nog bli fruktbart.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
snubbelfot: Du har fel, det är namnbyten du pratar om. Timrå IK blev Sundsvall/Timrå där under några år, nuvarande Sundsvall Hockey var då IF Tunadal Hockey under samma period. Föreningarna slogs aldrig ihop på något föreningstekniskt sätt. Men det är helt ointressant i sammanhanget, ni är lika mycket förtjänta av gratulationer för det. Timrå IK och IF Björklöven är två klassiska klubbar oavsett hur man "räknar".
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hank: Har du möjlighet att gräva fram vad som står i den pluslåsta artikeln?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jag menar det. Nu vet jag verkligen ingenting om hur snacket går där uppe och vilka förhoppningar man har och framförallt hur han själv känner, men att vid 26 års ålder behöva kliva ner en division kanske inte stod högst upp på önskelistan för några år sedan. Kan inte tänka mig annat än att han fått kliva ner ordentligt i lön för att få en plats i Löven och kanske ta nästa steg den vägen istället, vilket sannerligen inte går att utesluta att så blir fallet. Det skulle överraska mig om Nubben varit det minsta sugen, det känns lite väl skadebenäget.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
JanneH: Jag skulle nästan vilja säga att han blir en "prestigevärvning" av den anledningen att Björklöven plockar honom, Kenttä kan göra nästan vad som helst nu och folk applåderar. Hade Possler gått till typ SSK så hade det nog gått ganska obemärkt förbi. Med det inte sagt att Possler är en dålig värvning på något sätt men givet hans statistik på senare år så lär han inte direkt ha badat i SHL-anbud. Det känns väl lite som att han är i behov av en reboot av karriären. Kan bli riktigt bra om han vill det, men samtidigt kommer jag lite osökt att tänka på Sebastian Collberg av någon anledning.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Matsg: Det blir en utmaning att få detta att fortsätta att rulla på i samma riktning den dag Nubben steppar åt sidan. På inget sätt omöjligt, men det tar tid, erfarenhet och ett jävla kunnande att bygga upp något likt det vi har nu. Jag kan nästan tycka att den rimliga gången bör vara att han isåfall rekryterar sin egen efterträdare, om det nu finns tid för det. Jag hoppas det. Det är ett så pass smalt och nischat yrke att man inte kan sätta första bästa rekryteringsfirma på det. Antar jag.
+15
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Åtminstone har han ingen erfarenhet av att befinna sig som förstekeeper i ett topplag med ambition att gå hela vägen. Men man kan ju kolla på hans säsong i Mora 15/16 om man vill hitta något att jämföra med. Mora höll på att vinna Meca då trots att man kom in som sjundelag från grundserien, sen fuckade de upp allt mot ett toppmotiverat Leksand (med Hauke i kassen) och torskade förstaplatsen på målskillnad. Det är dock en evighet sedan.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Det är också lättast att komma ihåg de bra grejerna med Haukeland med tanke på hur allt slutade. Snuskigt jämn under hela grundserien sen var det ju faktiskt lite diskutabelt framförallt mot KHK. Vi torskade åtminstone en av hemmamatcherna på att han släppte in någon isare från blå med helt fri sikt från Guter(?) i ett viktigt skede av matchen. Då såg det fan becksvart ut, när inte ens Hauke lyckades hålla nivån uppe och vi hade såna svårigheter att komma åt KHK. Sen är det väl den där benparaden i match sju som blev hans främsta legacy i historieböckerna.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Don Quijote: Reinhardt kan verkligen bli en attraktion och då tänker jag allra främst på att det känns som att han är en riktig snackepåse. Energispelare som samtidigt verkar ha humor och intelligens, med det defensiva som främsta adelsmärke. Riktigt tvålfager dessutom.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
"Men det första året blev ett uppvaknande för Reinhardt. Innan han klev på collegespel spelade han en säsong i juniorligan USHL och laget Fargo Force.

– Det var sjukt mycket att komma in med språket, kulturen och jag hade en coach som var dum i huvudet." Kul!

Zackarias Skog skulle ju eventuellt kunna finnas med på radarn också. Håller det ej för osannolikt i alla fall. Möjligt att han skulle kunna hitta en förstaspade i HA dock.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Gorkyman: Boyce har ju redan avsagt sig det där förtroendet en gång också, jag syftar mer på hur pass mycket vi fyller på med spelare med vad som får antas vara "bra karaktär". Emil Berglund ut och in med ett gäng spelare som varit såväl assisterande kapten som kapten i sina tidigare klubbar istället.

Intervju med Reinhardt på länken.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
JanneH: Ja jag gissar det också, att han ersätter Nässéns roll. Om nu Reinhardt ÄR center, Nubben menade ju att det kan vara lite mer flytande än så. Men vi får se, någon har ju nämnt att Nässén är med och tränar nu men har inte sett några andra uppgifter kring det. Det vore också lite märkligt eftersom han oavsett vad är Frölundas spelare och då är väl brukligt att han isåfall kör försäsong med dem.

Gällande Reinhardt så är det väl bara att gissa rätt ur arslet egentligen, om vi nu inte har någon riktig NCAA-konnässör här mitt ibland oss. Han har dokumenterade ledaregenskaper och blev 2015 tilldelad Hockeymagasinets "Rickard Wallin Trophy" som går till den spelare man ansett visat upp bäst ledaregenskaper i J20 Superelit. Nu kan jag för lite om NCAA och hur collegehockeyn egentligen fungerar, men det är nog inte kattpiss att få ett C sista året i ett av de bästa lagen. Gissar att det är en hel del politik i de där utnämningarna. Ruskigt intressant att se var den där värvningen tar vägen, det känns lite som att det inte enbart är som hockeyspelare han värvas.

Det känns fullständigt omöjligt att gissa sig till hur kaptensstyrkan ska se ut i vinter förresten, tänk om vi plockar Liljewall också. Redan nu finns Madsen, Boyce, Lundin och Reinhardt i truppen.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Otto1: Riktigt bra! Det som slog mig nu är att det kanske inte blir Ohre som tvåa ändå, då borde man eventuellt ha spikat hela målvaktssidan nu på direkten istället. Jag kan också tycka att Ohre borde ta med sig den här säsongen och sikta på ett större förtroende någon annanstans, han borde ha en gyllene chans till det nu med 94%-iga stats. Det var lite flängigt i hans första match borta mot BIK men efter det så imponerade han rejält på mig, han spelade med ett självförtroende och ett lugn som nästan var orimligt sett till hur få chanser han trots allt fick.

Får jag välja så önskar vi Ohre lycka till och så får vi hoppas att han kommer tillbaka ännu bättre om några år, under tiden kan vi plocka någon yngre målvakt vars karriärfas synkar bättre med att stå 7-10 matcher.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: Haha, jojo. Men Svedberg kom in i ett lag vars enda mål med säsongen var att överleva med SHL-platsen intakt. Johansson får en enorm chans att få rejäl fart på sin karriär nu, även om han givetvis måste dra sin väsentliga del av det lasset också.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Man kan väl likna det hela med en rekrytering i det ”vanliga livet”. Vi tappar en ung stor talang som utbildats inom organisationen och som går vidare till ”nya utmaningar”, samtidigt som vi värvar en mer erfaren medarbetare som befunnit sig i en större och mer utvecklad organisation men vars möjlighet att ta ytterligare steg i sin tidigare miljö var begränsad. Med lite enkel matematik bör detta innebära en klar kompetenshöjning.

Vad som sedan blir ”bäst” är ju omöjligt att säga, men Johansson kommer in med jävligt värdefull erfarenhet. Han kommer även från ett bottenlag i SHL till ett topplag i HA för att få en större roll. Det finns så många faktorer i detta, men jag kommer bli överraskad om vi inte ser detta som ett uppköp när vi summerar säsongen nästa vår.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
bisterfinnen: Jag tror isåfall att den luckan fylls med något annat än att det prompt måste in en ersättare god för 80 poäng. Vägen till framgång/jämnhet går nog mer att finna i Björklövens exempel snarare än hur säsongen utvecklades för oss och er med så hög koncentration av total poängproduktion i de två första linorna. Målsättningen måste vara att försöka hitta en hyfsad jämvikt mellan kedjorna vilket vi hade problem med under stora delar av den här säsongen. Som tur var hade vi sån hög nivå på vår förstakedja att vi trots det höll oss flytande, sen blev det allt bättre över hela linan ju längre säsongen gick efter att det justerats konstant i typ 40 omgångar. För vår del är det nog viktigare att vi steppar upp kompetensnivån i typ tredje och fjärdekedjan snarare än att ersätta en enskild spelares orimligt höga poängantal. Bara det faktum att Johnsson och Dahlén gjorde 31 respektive 29 poäng fler än Lövens poängbästa spelare Hutchings är anmärkningsvärt i sig, med tanke på hur sinnessjukt bra Löven var.
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Don Quijote: Precis som Sputnik varit inne på så ska man nog inte hålla på och ta alldeles för hårt på det som uttalades i livesändningen senast. De sa aldrig att de skulle köra en ny live imorgon med massa nyförvärv utan det var bara lite trivselsnack i själva sändningen utifrån att de fick så pass bra respons. De kanske omarbetar konceptet lite, eller nått? Något får antas vara på gång eftersom de inte släpper några spelare på klassiskt vis med pressmeddelanden i enbart text.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: Tror samtidigt att man får räkna med lite sånt när Lerebäck har den spelstil han har och framförallt när han är så vansinnigt ung. Det kommer inte bli den mest polerade hockeyback vi skådat det där, samtidigt som han är betydligt bättre i övriga delar av spelet än den där typen av back brukar vara. Det där otroliga målet han gjorde borta mot TAIF i början av serien var nog ingen slump egentligen utan det kan nog finnas lite poäng i hans klubba trots allt, samtidigt som det kan komma ett gäng spearingar från samma klubba också. Intressant och ganska ovanlig spelartyp.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Clay: Möjligt, men jag har svårt att se honom ligga överst på önskelistan.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Jensen_12: Jo, men den strategin kommer givetvis genomgå vissa nyansskillnader nu när vi börjat få lite ekonomi i föreningen igen. Linjen kommer fortsätta att vara ”unga svenska spelare”, men om ryktet med Liljewall stämmer så får väl det ses som en fingervisning om att en större åldersspridning eftersöks. Samtidigt är Johansson inte direkt en ålderman i sammanhanget.

Halkat av banan i det här sammanhanget innebär ju ”bara” att Söderström varit svårt skadedrabbad. Fyra bokförda matcher i ECHL den här säsongen, ingen alls säsongen innan. 14 året innan i HV. Detta har givetvis också skadat hans utveckling, rejält. Ju mer jag tänker på Söderström som förstakeeper desto orimligare blir det, vi har inte råd att chansa på det sättet. Inte på en sån position.

Ja, eller varför måste det tala för det? Det är ju inte riktigt standard att varje målvakt går miste om 2-3 säsonger i början av sina seniorkarriärer. Gärna Söderström men då måste lösningen säkras upp rejält.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Villervalla: Jag kan inte riktigt hålla med om att försvarsspelet varit dåligt, däremot har vi lidit av att svårigheten att bygga en väl avvägd enhet som i sin tur är en direkt följd av att vi behövt byta ut i stort sett hela backsidan under de senaste två åren. I år är första gången vi får spinna vidare på något hyfsat välfungerande och att dessutom få göra det i samma serie. Därför är det också noga med vilken målvaktsprofil vi väljer. Johansson vill ta nästa steg i sin karriär, Söderström "behöver spela" då han varit helt trasig. Ambitionsnivån hos laget i övrigt rimmar bättre med Johansson som jag ser det.

Svedbergs säsong har det skrivits spaltmeter om här inne, jag har mest landat i en insikt att han rent procentuellt var den sämsta förstamålvakten som spelat i ligan på tio år. Detta gör han bakom ett försvar som absolut inte var så dåligt, vi var inte ens det sämsta laget den säsongen. Sett till rena siffror då, vilket säger ganska mycket sett över en hel säsong. Sen är Svedberg en jävligt skicklig målvakt i övrigt, men då i en annan kontext. Sammantaget blev samarbetet allt annat än bra, vi skulle ha kört mer på Brattström som kanske på ett mer kompatibelt sätt "lirat" med lagbygget i övrigt. Men det är en omöjlig uppgift att hålla en nykomling ovanför kvalstrecket sett över en hel säsong ändå, det kan vi nog nästan fastslå vid det här laget. I slutändan var vi marginaler från att hålla oss kvar och då hade det mesta fallit i glömska nu. Vi kunde ha hanterat den där SHL-säsongen på så många andra sätt, men kvalat hade vi tveklöst fått göra ändå.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jag tänker att vi i Johansson skulle få en etablerad seniormålvakt som verkar ha varit i stort sett förskonad från skador i hela sin karriär. Det han däremot inte fått göra är att ta det där sista stora klivet, kliv som inte sällan också kan komma ur slumpen och att man befinner sig på rätt ställe vid rätt tidpunkt. LHC har bara blivit sämre och sämre för varje år i stort sett och varit långt ifrån några semifinaler, det är möjligt att Johansson kanske fått den där chansen Söderström fick om han bytt klubb tidigare. Nu är hans förmåga att vara som bäst när det gäller helt odokumenterad istället, inte heller har han någon draftplacering eller några juniorlandskamper bakom sig.

I Söderström får man desto mer dokumenterad potential, men bara tanken på att lägga den press som kommer bli på en målvakt som stått totalt fyra matcher på två säsonger får mig att svettas redan nu.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Synct: Vilket, tyvärr, känns lite som en utopi. Blir det Söderström så kan vi absolut inte spika målvaktssidan med honom och Ohre, det känns alldeles för riskabelt. Söderström befinner sig definitivt inte i ett förhandlingsläge där han kan komma med tre förstörda säsonger bakom sig och förvänta sig en roll som etta i ett topplag i HA, det är nog samtidigt inte vad han kräver heller.

I Johansson får vi en målvakt som inte missat en match i hela sin seniorkarriär. Han stod 48 matcher för Mora 15/16, sen står han bokförd för 52 matcher varenda säsong i LHC. Även om han inte spelat så har han med andra ord åtminstone befunnit sig i båset. Imponerande ändå, och en egenskap att undvika skador och sjukdomar som bör vara jävligt eftertraktad.

Jag vet inte, men... det BORDE väl inte vara helt omöjligt att få båda? Söderström behöver ju få vara hel, träna bra och Hirsch får ett allt finare rykte för varje säsong som går. Kanske hellre ta 15 matcher här i en bra träningsmiljö än att sikta på 40 i typ Mora och riskera överbelastning?
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Dead Wing: Riktigt intressant! Frågan är om man blev så mycket klokare bara, men spontant låter det lite som en spelare som borde kunna likna Lööke eller Wedin i vissa avseenden? Mycket brister som nämns men om man draftas i fjärderundan så borde det finnas en hel del intressanta redskap i lådan.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Ja han kan göra allt, pojken. Det var ju lite som en sån spelare jag tänker att han värvades också, sen visade sig Wahlgren vara usel och Nässén pajade ryggen. Då fick Lundin göra allt istället och som plusmeny till det spela mellan Dahlén och Lööke. Med på köpet fick han en stämpel som offensiv center för sannolikt första gången i karriären.

Riktigt ful tackling. Ett tag trodde jag att Lundin var helt omöjlig att skada med tanke på att han snittade typ 22 minuter och spelade varenda match, men där och då tog det till slut stopp. Kanske var det lite tur att säsongen också gjorde det, han hade varit ett blytungt avbräck.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jag har dålig koll på Liljewall också och hade nog aldrig gissat mig till att vi är intresserade om nu inte ST gått ut med det. Det känns helt främmande att värva spelare som befinner sig några år efter sin prime när i stort sett det enda vi gjort på senare år är att värva spelare som ligger flera år FÖRE sin prime. Nya och intressanta tider, tror vi behöver hitta en mix mellan ungt och gammalt också. Liljewall känns dock väldigt mycket som att det isåfall är en rutinerad ledare vi plockar, sen har han ju producerande egenskaper utöver det också förvisso.

Vi får väl se. Det sägs ju att Nässén är med och kör med laget nu, om det stämmer så blir han givetvis kvar. Då ska han in i den där mixen också, vilket då gör att vi isåfall har Lundin, Liljewall, Nässén och Madsen som de solklara centrarna i uppställningen. Riktigt hög klass på det. Allt beror lite på hur mixen blir, under förra säsongen så led vi av att vi hade för få bra centrar vilket gjorde att Lundin och Madsen fick dra ett enormt lass. Lundin både kan och ska spela mycket men att ibland ligga över 25 minuter kanske skvallrar lite väl mycket om hur pass mycket såna som Wahlgren och Jansson egentligen sprack.

Det är kul att väcka frågan om Lundin som något annat än en förstacenter även om det vore en rejäl skräll om så blir fallet. Den som eventuellt skulle kunna utmana på den positionen är Nässén tror jag, men låt oss hoppas att Lundin fortsätter att vara den solklara ettan, det betyder isåfall att han gör en lika bra om inte ännu bättre säsong än senast. Det viktigaste är att vi blir starkare i övriga kedjor.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Synct: Haha, samtidigt hade de ju problem mot exempelvis Björklöven. Det är någonstans där jag börjat fundera på det där, hur resurserna ska användas allra mest effektivt för att bygga det starkaste laget? Då är frågan om man nödvändigtvis måste spela den center som hävdar sig lika bra i alla zoner och spelformer med de två forwards som hela tiden får alla offensiva zonstarter? Jag håller med om att man inte bör sära på en fungerande enhet i onödan, men man ska ha i bakhuvudet att Dahlén är en av de största offensiva forwardstalanger vi sett i det här landet på X antal år nu. Vem som än centrar den där linan kommer få exceptionellt goda förutsättningar för att göra sin karriärs poängbästa säsong. Jag tror också att Lundin kan behöva stärka sitt CV genom att visa vad han kan prestera även utan de där två målchansmaskinerna som vingar.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Tonymontana: Med risk för att jag tappat koncepten fullständigt, men Lundin borde egentligen vara andracenter som jag ser det. Då krävs det ju något överjävligt bra som förstacenter, jag är medveten om det och det är väl frågan om vi har råd med. Men han är en alldeles för kompetent tvåvägscenter för att vi egentligen ska "bränna" de egenskaperna genom att lira honom mellan Dahlén och Lööke. Jag tror att han behövs mer i en andrakedja helt enkelt, det var nog också som det han värvades inför förra säsongen. Så får Nubben gräva fram någon Palmberg-figur som förstacenter istället, det vill säga en utpräglat offensiv center.
+5
Kommentera

·