Knylan

6544 inlägg · 44963 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Otto1: Jo, men på bekostnad av vad? Och vad sker om publikfrågan inte blir löst, och så vidare. Det är riktigt klurigt detta, men vi lär sannerligen inte sitta stilla speciellt länge så fort vi åker på en skada. Frågan är väl om det redan nu finns lite skavanker på backsidan med tanke på att vi avslutade Modomatchen med bara fem backar.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Synct: Äh, grabben är 20 bast samtidigt. Jag köper att det går att gnälla på någon tvåa här och där men det är samtidigt priset av att ha den där sortens back i laget. Han spelar aggressivt hela tiden och klarar av att vara väldigt hård trots att han inte hunnit lägga på sig speciellt många kilon.

Folk gnällde utav helvete på Didrik Strömberg också, sen lyckades han till slut att hitta sin nivå när han var 23-24 år. Lerebäck kommer nå dit betydligt tidigare än så.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Clay: Det är tvåmålsspel i matchställ mot annat motstånd, med media på plats. Det är trots allt vad det handlar om, sen törstar vi supportar efter att se de där ’tendenserna’ år efter år och stämningen härinne är också exakt den samma, år efter år. Jag skriver den här sortens inlägg vid exakt den här tidpunkten år efter år. Åren går, meningslösheten kring försäsongsresultat består.

I övrigt förstår jag faktiskt inte riktigt vad du menar. Vi försöker matcha lite olika konstellationer för att hitta embryon till något som kan fungera under serien, Mora gör precis samma sak. Däremot kan jag absolut inte förringa känslan av att det vore lite gött att knäppa Löven imorgon, men det är mest för att Lövenspöket växte sig enormt under fjolåret. Hoppas att vår förändring när det kommer till åldersstrukturen i laget kan påverka det i positiv riktning.
+20
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Kerstin_k: Försäsongsgegga är ordet, precis som det brukar vara. Tydligt att vi och Mora befinner oss på olika nivåer när det kommer till skillsen inom lagen, men det blir som sagt mest bara en sörja i såna här matcher. Jacob Johansson har i alla fall en god förmåga att hela tiden få puckarna på sig, det är en viktig aspekt. Hatten av till Morakeepern dock, även om det sannerligen var försäsongskvalle på desperationen i väldigt många avslutsmoment också.

Det känns som att Moramatchen i SCA Cupen ser ut exakt såhär varenda jävla år, åtminstone vill jag minnas att det såg exakt likadant ut för precis ett år sedan. Deja vu-mode, nästintill. Andra stora och för den efterföljande säsongen direkt avgörande slutsatser som gick att dra från förra årets SCA Cup var Tim Wahlgrens hattrick mot Modo. Vilket genombrott vi fick se!
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Nisse på Mon or: Tydliga trollkvaliteter på det uttalandet!
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
kulltorp: Förra veckan när både Madsen och Lodin var borta så hette det att Madsen hade en "överbelastningskänning". Sedan dess har härvan med Lodin dykt upp och nu när Blomqvist är frånvarande så lämnas inga som helst kommentarer. Möjligt att klubben på någon vecka svängt helt kring vilka uppgifter man lämnar men ett och annat frågetecken dyker definitivt upp. Förhoppningsvis helt i onödan, men det blir jävligt märkligt alltihop. Oavsett om det är coronakänning eller rostiga ljumskar på Blomman så räcker det ju att kalla det hela "försiktighetsåtgärd".
+3
Låst ämne


Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Personligen ser jag nog detta som ett uttryck av omognad och brist på konsekenstänk, något vi nästan aktivt valt att exponera oss för då vi under årens lopp bedrivit verksamheten med väldigt unga spelartrupper. Därför är det nog jävligt bra på sikt att detta kom upp till ytan nu och spelaren i fråga får en rejäl chans väldigt tidigt i karriären att ta flera väsentliga kliv på mognadstrappan. Skulle det röra sig om den spelare vars namn florerat så finns det ju en NHL-klubb med i leken som offrat ett minst sagt kostsamt draftval på honom också.

Vi vet som sagt inte, men det är nog väldigt bra att han torskade. Oavsett om det finns en "riktig" problematik eller om han bara är i behov av en rejäl uppsträckning. Med tanke på hans ålder och sysselsättning lutar jag nog betydligt åt att tro att det hela främst handlar om ungdomligt oförstånd. Det finns definitivt fler än honom som nu lär tänka till lite extra kring hur man bedriver en elitkarriär och förvaltar den oerhörda chans det ändå är att få spela hockey som huvudsaklig sysselsättning.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Herminator: Det hade kittlat om det åtminstone funnits något tips som försökt ruska om i tipshögen. Eller ÄR det så fullständigt givet att Löven ska leka hem detta, i år igen? Med ny tränare och ny förstekeeper I en förmodat betydligt starkare liga än under fjolåret. Att de blir laget att slå känns självklart, men det känns lite som att många tips utgår ifrån att titta på fjolårstabellen och det faktum att de fått behålla större delar av det laget som mäktade med fjolårets sinnessjuka siffror. Utifrån det räknar man då ut att det bör bli exakt samma nu, utan att se till den stora bilden och framförallt hur omgivande lag förstärkt. Inte minst vi.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag kan tycka att man fått den bilden tidigare också, dock utan att minnas ordagrant vad han sagt. I de där livesändningarna klubben kört har han i alla fall nämnt att ”vi har egentligen bara en målsättning den här säsongen och det är att vi ska gå upp”, fritt citerat.
+1
KommenteraTimrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Costanza: Om inte ett världslag så ett hyfsat mångkulturellt lag åtminstone! Men det blir ju lätt så när grannens grabb flyttat hemifrån. Tydligen.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Försäsongsmatcher 2020
Ja men dåså, säsongens i särklass viktigaste match såhär långt: Modo herr på bortaplan. Ska man sajna upp sig på "MODO [sic!] Channel Premium" redan nu eller bara dega 99:- och låtsas som att inget hänt, snabbt in – snabbt ut?
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Buzzen kring Lodin intensifieras allt mer. Han eller Walli borde kunna bli riktigt stora positiva överraskningar.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Reign in red: Det handlar om estetik! Per Svensson spelade med #5 i Almtuna och kunde nog med lätthet fallit för frestelsen att välja #55 när han nu var tvungen att byta från #5, men han valde istället det nummer som passar hans spelstil ännu bättre: #2. Det blir inte mer sarg-ut och ”har sina främsta styrkor i egen zon” än så.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Puckat: Det är snarare tvärtom. Finns en del klubbar som inte tillåter nummer högre än typ 30 men hos oss är det helt fria tyglar.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
rabon: Stort beröm till Per Svensson för att han valde #2, plus i kanten till Reinhardt också. Resten är ju trams rent utsagt, Huss måste stävja det där snart. Lodin hade kunnat få #19 på sin absoluta höjd. Obegripligt att inte fler spelare förstår tjusningen i att lira med riktigt låga nummer istället. Hyfsat storkukslugn Ovetjkin sänder ut med sin #8 exempelvis.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Två riktigt bra nyförvärv av Hudik detta.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Jag tänker ändå någonstans att det räcker med att kontrollfråga vederbörande om de är bekant med SHL-slutspelets utformning. Om svaret är ja så är det bara att förklara att HA-varianten är identiskt utformad (förutom antalet matcher i vissa rundor, bör dock ej nämnas). Istället för SM-guld så blir det SHL-plats. Enkelt. Är svaret däremot nej så är det som alltid uppförsbacke.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
rabon: Aktuell TROR jag definitivt att han kan vara, även om det var något annat än just hans blonda hårsvall som var på Udda med Dahlén nu i veckan. Konstigt vore annars, faktiskt. Ryktet verkar ju florera på flera håll dessutom.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Det här med Sam Lofquist och Dahlén på Udda... det kan inte vara så att det bara är någon som är lik Lofquist? Det vore ju sannerligen unikt om vi värvat en nordamerikan utan att offentliggöra honom. Nog för att det är ett speciellt år, men det finns väl skattemässiga omständigheter som gör att det vore rent oklokt av honom att redan befinna sig i Sverige?
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: Nu när man sett killen lira så framstår det en aning överraskande att han gick i fjärderundan. Känns som att han måste ha varit väldigt tidigt utvecklad, nu som 25-åring har han inga konkreta styrkor i sitt spel. Hyfsad på mycket, sen har han ju sin kroppshydda som han dessvärre är lite för bekväm för att använda.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Det stora problemet med säsongen 18/19 är i grund och botten bara att vi åkte ur. Mycket krångligare än så behöver man nog inte göra det hela, att vi landade där vi gjorde rent tabellmässigt verkar tillhöra naturlagarna för nykomlingar. Leksand stod väl för den största ekonomiska satsning en nykomling någonsin mäktat med nu i vintras och skrapade in otroliga fem poäng fler än vad vi gjorde året innan. De var 11 poäng från säker mark efter 52 omgångar. Kvalspel blir det för nykomlingar oavsett om man lägger 28 eller 48 miljoner på spelartruppen, vad det verkar.
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Lodin har varit aktuell så länge att man undrar om han fortfarande är det? Han är knappast dyr så jag kan tycka att han borde ha hängt med i något av de tidigare spelarsläppen isåfall.

Gällande backsidan så tror jag samma som dig. Ryktet om Lofquist verkar faktiskt ha lite substans, däremot kanske han inte är förstavalet. Med tanke på vår långt ifrån fläckfria historik med nordamerikaner så vore ändå Lofquist ett väldigt bra alternativ med tanke på att han redan är så acklimatiserad till allt. Men av det lilla brus som nått mig så ska det istället röra sig om någon annan med någon form av KHL-erfarenhet. Nationalitet okänd dock.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag har stor respekt för Löven och framförallt deras fjolår men allt ritas samtidigt om inför varje säsong. Vi befinner oss i ett helt annat läge nu inför den här säsongen nu än vad vi gjorde inför förra, det känns mer relevant att bedöma våra möjligheter utifrån hur vi avslutade förra säsongen snarare än att se det utifrån hur pass många poäng vi landade bakom Löven i tabellen. Vi började med ett till 75% helt nytt lag förra året, Modo och Löven hade hållit på och slipat på det där i några år.

Jag tycker att det är svårt att se ett annat scenario än att det ska handla om oss eller Löven i vinter. Väldigt mycket i det kommer nog avgöras i målvaktsfrågan och får Löven bara ut något i närheten av den nivå Cannata höll i vintras så måste nog Johansson göra sin karriärs bästa säsong i vinter, vilket högst troligt är det han själv hoppas på också. ”Matchen i matchen” blir de två hockeysnillena Nubben och Kenttä mot varandra också. Bara det ska bli så fruktansvärt intressant att skåda i och med att det på samma gång inte heller känns som att vi konkurrerar om samma spelare, det är snarare två olika filosofier som ska mötas. Ifjol hade vi inte något motvapen överhuvudtaget, jag är inte helt hundra på att vi har det i år heller men är det något som kan vara bra ur det hänseendet så kanske det är att fylla på med mer rutinerade spelare.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag är så pass tillvänd att jag knappt ser några problem överhuvudtaget. Landets två högsta ligor får identiska system (i stort sett), extremt tydligt. En vinnare per liga. Från att ha varit väldigt bespottat så visade sig det föregående systemet bli ganska kul ändå, säkert mycket för att Leksand visade direkt första året att det trots allt gick att slå ut ett SHL-lag över sju matcher. Mycket av tanken runt bäst av sju-serier är ju att det i regel brukar vaska fram en vinnare som trots allt varit ”bäst”, men det är i slutspelssammanhang verkar det som. I kvalsammanhang blev det en annan grej och det dök upp en psykologisk faktor i det hela som möjliggjorde skrällar varje år.

Det kommer man nog att sakna, i övrigt ser jag mest möjligheter ärligt talat. Vi behöver från och med i år vara ligans bästa lag för att kunna gå upp, inget mer. Inget ovisst möte med ett SHL-lag där man behöver slå ur underläge, hoppas på slumpen och att motståndet ska drabbas av psykos. Den aspekten gör ju att Nubben verkligen kan sälja in detta med att målet är att gå upp, jag vill nog mena att det blir lättare att behålla spelare då också. Vilket vi redan sett prov på den här sillyn, även om det säkert finns lite andra omständigheter som spelat in just i år. Dahlén hade nog känt lite mer tvivel om det tidigare betydligt mer snåriga systemet funnits kvar, åtminstone har han hintat lite kring det.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
PezN: Frågan har väl gått några varv här men kortfattat så tror jag att den här förändringen kan ha jävligt goda effekter. Det blir tydligare åt varenda tänkbart håll känns det som. Dessutom verkar spelarna gilla det.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Blir det ingen säsong överhuvudtaget så tycker jag att vi bräcker Modos resonemang från i våras och yrkar på att vi ska bli direktuppflyttade till SHL av den enkla anledningen att vi på pappret lär stoltsera med ett väldigt spännande lag.
+30
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Precis, sen kanske man inte ska gå in alldeles för djupt in i spekulationer inser jag nu. Jag förutsätter istället att vi har full koll på läget och om det nu finns någon som helst substans i det där häpnadsväckande ryktet så beror nog det i sin tur kanske på att det tillkommit 400k som Nubben ska sprätta på något roligt. Lofquist kanske känner att han inte orkar vänta en bit in på hösten för att få något klart och då KAN ju något sådant här plötsligt hända. 400k i ovikta sedlar är ju trots allt bättre än att försätta sig i en situation där han ska sitta och vänta på att det klarnar runt om i hockeyvärlden och kanske behöva hoppa på första bästa.

Silly season är fan mys ändå.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Ska något sådant anmärkningsvärt hända så är det väl trots allt i dessa anmärkningsvärda tider. I intervjun med Hockeynews så säger han att familjen trivs svinbra i Sverige. Ska man då försöka hitta något incitament till att han HÖGST eventuellt är aktuell för oss så är det väl kanske att han är sugen på en stor utmaning som samtidigt har goda utsikter för att bli en rolig säsong som kan krönas med att få vinna något. Bland SHLs topplag kanske han inte är så aktuell, och bland klubbarna i LHCs tabellskikt så kanske det inte är lika spännande. Framförallt inte om det visar sig att vi trots allt kan rocka loss en ordentlig lön. Hur i helvete vi nu har fått loss sådana pengar, men det är som sagt ruggigt märkliga tider just nu. Det finns nog väldigt många spelare som är glada bara de kan hitta ett jobb som trots allt fungerar på alla plan.

Kul rykte! Orimligt, men det går att hitta halmstrån om man bara vill.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: I min värld så är vår centerlina Lundin, Blomqvist, Liljewall och Madsen. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Konkurrenssituationen för Lundin har ju skärpts några hundra procent nu jämfört med fjolåret så mycket kan nog hända i hierarkin. Dessa fyra får symbolisera någon form av ryggrad, sen kan det hända ett och annat på vingarna. Känslan är väl att Nubben kommer sätta en tolvmannauppställning bland forwards nu som sedan kommer vaskas om under resans gång, det verkar ju finnas en del spelare lediga som det låter.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Han är ganska klippt och skuren i en roll som sjundeback då han kan slängas in lite var som helst och ändå hantera det hela, även i PP vilket blev allt mer tydligt under säsongen. Men precis som du säger så kommer konkurrensen förhoppningsvis skärpas så till den milda grad att det inte gått att motivera Lander på åtta backar.

Ingen aning om hur tankarna går kring Albin Carlson men om vi får behålla honom så ser jag någon konkurrenssituation framför mig där kanske Ragge, Carlson och Lerebäck blir de tre som tampas om backplatserna 5, 6, och 7. Åtminstone utifrån var de stod under föregående säsong, Ragge kan dock landa betydligt högre upp (kanske Lerebäck också men det har vi ju redan diskuterat). Mina förhoppningar på Per Svensson är att han ska vara gjuten på typ tre backpar men där vet man ju inte, det kan kanske ta ett tag för honom att acklimatisera sig. Almtuna liknar oss på många sätt men de har varit riktigt dåliga på senare år, Svensson kan lika gärna få det krångligt att platsa på tre backpar. Det hänger nog lite på hur pass stora steg ynglingarna Lerebäck och Ragnarsson tar under vintern. Positiv utveckling är aldrig dåligt men det är nog enskilt viktigare att Svensson blir den värvning vi hoppas att han ska bli, floppar han så blir det lite tunnt bakom när det kommer till den backtypen.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
covfefe: Om det nu blir så att Väsby flyttas upp så lär nog Berglund gräma sig lite över att han kritade på så snabbt för Almtuna. Hade ju varit lite extra vackert om han fått representera moderklubben nu när han ändå tänkt röra på sig.
+14
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Nubben har börjat leta ersättare för Hirsch, vilket kanske inte är det absolut enklaste.

Viktor Alm borde vara ett av de där namnen de tittar på. Varit i Oskarshamn i två år nu, där verkar han inte bli kvar då de redan rekryterat en annan målvaktstränare. Gjorde någon hastig koll bland SHL-lagen och de flesta verkar redan ha tillsatt den där positionen. Göteborgskille som jag gissar att Nubben har lite koll på sedan tiden i Frölunda.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Håller med, utgångsläget kunde ha sett sämre ut trots allt.

Det blir nog ingen superenkel nöt att knäcka för Nubben, men samtidigt så hade Hirsch bara ett år under rocken när han kom hit. Mycket handlar nog om att hitta rätt person, "bara". Om det finns ekonomiskt utrymme för det så hade det väl kanske varit rimligt att anställa någon ytterligare ledare kring laget som sysslade mer med video och liknande. Hirsch verkar ju haft ansvaret för såväl video som i stort sett samtliga målvakter i föreningen, samtidigt.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
bar mofftak: Ja det är fan bara att gratulera Hirschen! Mycket välförtjänt. Johan Mattsson kom hit i stort sett helt stukad från Björklöven, två år senare gick han till Frölunda. Haukeland hade en hoppig säsong sista året i Leksand, kommer hit och får ordentlig fason på grejerna. Victor Brattström var förvisso en högintressant talang när han kom hit, men honom har ju Hirsch karvat fram under många år nu. Alla tre gissar jag framhåller Hirsch som en av de viktigaste personerna i deras karriärer och högst tongivande för var de befinner sig idag.

Jahopp. Ska vi ringa Åkerlund eller? Såg att han rundat av karriären precis.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Nisse på Mon or: Det får vi hoppas, men med tanke på att Jacob Johansson pratade om att han såg fram emot att få jobba med Hirsch i samband med att Johansson offentliggjordes så kan jag tänka mig att detta dykt upp med kort varsel. Hirsch har haft sån oerhört fin utveckling på varenda keeper han jobbat med nu (Svedberg får man väl kanske räkna bort då, men han var ju å andra sidan en 'färdig' målvakt när han kom hit) så det har väl känts lite som att vi levt på lånad tid innan någon annan klubb får upp ögonen.

Tråkigt som fan, gissar att vi behöver värva in den där kompetensen nu.
+3
Kommentera


Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Timrågogogo: Spännande! Alexander Ytterell, kanske allra mest känd för den här struten.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Lerebäck är en roligare back att titta på än Ragnarsson, men jag väljer nog tråkspåret där och låter Ragges erfarenhet väga över i ganska markant fördel. Han är bara ett år äldre än Lerebäck men går redan in på sin fjärde säsong på seniornivå, i egenskap av ordinarie back på tre backpar så väger det tungt när ett lagbygge ska pusslas samman. Framförallt när man ser på de båda som defensiva pjäser, det är många år kvar tills att de ska ha närmat sig någon form av peak.

I en direkt jämförelse mellan Westerlund och Albin Carlson så tänker jag att de inte riktigt konkurrerar om samma position. Carlsons främsta egenskap är att man sällan minns att han ens varit på isen, han lägger all sin kraft på riskminimering, enkelhet och stabilitet. Perfekt för ett tredje backpar, men går egentligen att användas överallt så länge man inte ställer några poängkrav på honom. Westerlund är något annat. Hade vi tappat Hardegård så hade jag köpt Westerlund som ersättare rakt av, nu har vi chansen att behålla båda och ska dessutom kanske in med Ytterell utöver det.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Jag tror faktiskt inte att det är så vansinnigt optimistiskt, däremot lär det stanna vid åtta backar om Nubben håller det han tidigare sagt. Sen kan det säkert fyllas på längs vägen, eller bytas ut på någon position. Stämmer det som sägs att Lander lämnar och Westerlund och Albin Carlson blir kvar så har vi isåfall sju backar med Per Svensson inräknad. Den sista backplatsen bör då vigas till ett nyförvärv, vilket är den logiska följden av Nubbens prat om "2-3 nyförvärv" bland backarna. Det bör med andra ord stanna vid två nya på backsidan totalt, och ska Nubben kunna vidimera vår satsning bör då detta vara ett meriterat nyförvärv som i hög grad ska mönstra in bland de två första backparen. Min sammantagna bild av det hela skulle isåfall innebära ungefär denna rangordning:

1. Hardegård/NY
2. NY/Hardegård
3. Westerlund
4. Svensson
5. Albin Carlson
6. Ragnarsson
7. Lerebäck
8. Jonathan Carlsson

Frågan är ju bara vad i jesu namn som går att hitta på den där sista nyförvärvspositionen. Det tisslas och tasslas om att man är på jakt efter en "toppback", därav placeringen på plats ett eller två. Men ska jag hålla mina egna allt mer skenande förväntningar stången så hänfaller jag gärna till att tänka att det mer kan handla om en back som hör hemma i Svenssons skikt i rankingen. Vi får se, tråkigt att spekulera är det då sannerligen inte.

I stunder av ren skörlevnad så är det dock kul att sväva iväg lite och ge sig ut på oombedd backjakt. Backar och centrar känns som det svåraste att hitta, stämmer de centerrykten som florerar så har vi det minst sagt gott ställt på den fronten. Då återstår med andra ord en back och med tanke på att det ramlade in 400k från ingenstans alldeles nyss så tänker jag mig att de pengarna borde gå att vifta med om man vill hitta någon som på pappret kan uppfattas en aning överkvalificerad. Jesse Graham klev in i KalPa i november och kom sedan att spela mest av samtliga spelare i laget. Den naturliga ordningen numera är ju att många går från HA till Liiga och sedan SHL om allt går bra, men samtidigt vill jag tänka att Graham kanske inte riktigt hunnit göra sig högintressant för SHL-lagen på bara 40 matcher. Han snittade en halv pinne per match vilket är bra men inga brutala siffror, däremot har han finfin underliggande statistik. Kan vara ett sånt där namn som typ Oskarshamn kan nappa på, men med tanke på de där extrastålarna vi har nu så bör det inte vara helt utom räckhåll att kunna locka med såväl stålar som "chans att vinna" vilket är precis sånt nordamerikaner brukar gilla.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Det tror jag också, eller jag hoppas det. Men jag tänker samtidigt att det är mest fair att se honom som sjunde/åttonde i dagsläget, det brukar ta några år att mejsla fram den där backtypen. Han jämförs ofta med Didrik Strömberg och Didde började få ordning på grejerna först när han var 23-24 bast, Lerebäck är dock säkrare nu än vad Didde var i samma ålder som jag minns det. Lerebäck har fler verktyg, dessutom. Jämförelsen mellan de två kan lika gärna visa sig bli inaktuell om något/några år.

Sen har vi den uttalade målbilden för säsongen också, jag tänker det skulle skava lite att snacka om att vinna ligan och samtidigt mönstra en backsida där Lerebäck anses kvalificera sig för topp sex redan från start.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Woody: Det senaste är väl, precis som gustav9 hintade om igår, att Lander testar vingarna någon annanstans. Överraskande, men ett måste om vi ska kunna snäppa upp nivån på backsidan. Hade vi sajnat Lander också så hade vi haft tre backar man inte gärna ser på tre backpar såhär redan inför säsongen i han, Lerebäck och J Carlsson. Stämmer gustav9:s info om att Westerlund och Albin Carlson blir kvar så är det med andra ord bara ett nyförvärv som ska in utöver Per Svensson. Frågan är vad Nubben kan hitta, men jag gissar att man kan ha rätt så stora förväntningar på den där sista backplatsen.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
gustav9: Viska till oss övriga då?
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Matsg: Absolut är det så! Sedan är det som det alltid är, det är vanskligt att jämföra med spelare som Hampus Larsson, Didde och Kinnvall då man så lätt hänfaller till att se till vilka spelare de var när de lämnade och att direkt jämföra med vad vi just nu har på bordet. Men i grund och botten så är det en bra idé att jobba efter ett spår där man har de tre backtyperna. Tittar man på de namn vi redan har på kontrakt så finns det tydliga Hampus-egenskaper i Ragnarsson, Lerebäck är en mer rörlig och mångfacetterad version av Didde (om än extremt ung) och Hardegård skulle jag vilja se som en hybrid mellan både Larsson och Kinnvall där det finns mest spår av den sistnämnda. Jonathan Carlsson faller ur ramen och lär få svårt att hitta istid även kommande vinter.

Backsidan behöver mycket riktigt förstärkas, men den stora frågan är hur det ska göras? Får vi behålla Westerlund så har vi med honom och Svensson bara två platser kvar sedan.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Otto1: Haha, ja helt riktigt. Missade den lilla detaljen: 2-3 nyförvärv på backsidan är vad som är sagt.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Otto1: Nubben sa för någon vecka sedan att ”2-3” nyförvärv lär bli aktuellt. Sådant kan ju alltid förändras, men när man suttit hemma på kammaren och laborerat så känns det lite som att det troligaste är att det bara bli ett nyförvärv utöver Svensson. Förutsatt att Westerlund blir kvar då, blir han ej det så tänker jag att det blir två utöver Svensson. Det känns som att Lander blir kvar också.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Matsg: Ja, något sådant hade ju smakat. Samtidigt är jag lite kluven till hur backsidan ska hanteras utifrån att vi trots allt har Hardegård på kontrakt redan. Det snickesnackas lite om att vi är på jakt efter en ”förstaback”. För mig har vi redan en sådan back i Hardegård, det känns inte heller som det enklaste i världen att värva in sådan kompetens till ett allsvenskt lag. Även om det satsas väldigt tydligt så tycker jag personligen att vi ska värna om den linje vi hållit under tidigare år, det är den som tagit oss dit vi är idag. Det går uppenbarligen att bygga topplag i HA utan att ha några större stålar att jobba med, så länge man bygger med omsorg och långsiktighet. Hardegård har fått enormt mycket tid för att växa sedan han kom upp från J20 och nu är han på absolut toppnivå inom sitt gebit i ligan, att då börja gambla med det på grund av att vi plötsligt fått ekonomiskt utrymme kan slå fel.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
404 689:- spänn insamlade under swishkampanjen. Riktigt jävla bra! Själv har man väl suttit och surat lite över att det gått lite för sakta på senaste tid med sajningarna men känslan är väl samtidigt att det funnits en del ”klara” uppslag tidigare som kanske omvärderats en smula nu med tanke på att det ramlat in 400k ytterligare att spela med. Det angenäma ”problemet” för Nubben nu blir nog att leverera något som tydligt är en frukt av kampanjen också. En signering som annars inte kunnat bli av, typ.
+18
Kommentera

·