Labban

1550 inlägg · 397 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
dunderklumpen: Ryktas om Barys Astana, som dock ligger i Kazakstan, inte Ryssland. Men han bidrar nog ändå till krigskassan på ett eller annat sätt i och med att han kommer spela matcher i Ryssland(Om det nu stämmer att han är påväg till KHL)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Lite besviken om det "bara" blir Eronen. Stjärnspäckad forwardssida i all ära, men var det något förra säsongen visade så var det väl ändå att problemen vi hade började bakifrån. Inte det att vi inte höll tätt, utan att vi hade problem (med några undantag som Rindell, Lyytinen) med uppspelen. Vi hade alltså svårt att vara spelförande och med den forwardssidan vi har skulle man vilja vara det oftare. Nu står hoppet till att juniorerna som vi har några av nu på kontrakt, kan göra skillnad.

För mig ter det sig lite märkligt att man vill vara ett lag med utpräglad defensiv struktur, men satsar så mycket pengar på forwards. Nu säger jag inte att de backar vi har är dåliga på något sätt, men nog hade man kunnat lägga lite mer krut där istället för på forwards.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Jag tror stenhårt på Walli. Han har alla förutsättningar att bli en riktigt bra spelare på SHL-nivå om några år. Men det var nog bra med miljöombyte för båda parter i detta läge.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Unpopular opinion: Men jag ser hellre Alvarez än Lekkerimäki i laget. Som Alvarez kämpade för varje millimeter denna säsong gjorde han enorm nytta. Lekkerimäki är såklart en stor talang, men av det jag sett i Djurgården så är han ännu ingen som skulle tillföra så mycket i ett slutspel. Blir relativt lätt bortplockad. Vi har dessutom väldigt mycket skills på forwardssidan.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Apropå back. Är Eronen helt avskriven förresten? Har ju låtit länge som att han är påväg bort, men inte framkommit något konktret. Lät även som Kapanen hade en dialog med honom. Jag tyckte han var rätt bra på slutet, men lär ju kosta en hyfsad slant att behålla.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Enligt Kapanen så verkar även Lundin bli kvar i laget nästa säsong. Alvarez låter lite mer osäkert, men är inte borträknad.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Jag hade gärna sett man tar in lite nytt folk och kanske passar på byta ut några pjäser. Inte nödvändigtvis för att laget presterat dåligt, tvärtom, laget överpresterade och slutade 5a i grundserien men då kan det vara svårt överträffa detta kommande säsong. Kommer det däremot in lite nytt folk så har de förhoppningsvis bilden av ett lag på uppgång, ett lag som kan ta ytterligare steg. Det tror jag hade varit en bra krydda till lagbygget.

Det finns några läger i laget. De som absolut inte var nöjd med ett åka ut och även har mer i sig spelmässigt. Sen finns det de som kanske inte har så mycket mer att ge spelmässigt och mest åkte snålskjuts på resten av laget hela säsongen. Vad har de för motivation nästkommande säsong? Efter att ha sett de flesta matcher så var vi sällan särskilt spelförande och vann ofta på ren inställning, så ska vi behålla majoriteten av laget blir det att de måste överträffa sig själva igen. Jag tror det kan bli svårt för vissa, så hade därför gärna sett några fler nya spelare som förutom är rätt karaktärer såklart även är snäppet skickligare än de vi redan har.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Bernhardt är en riktigt kylig och smart spelare. Frågan är om hans kyliga spelstil håller i SHL där allt går dubbelt så fort. Kommer inte ligga sömnlös om MoDo går upp. Som du är inne på har han spelat i SHL, dock var han ung och hade begränsat med speltid så går väl inte dra allt för stora slutsatser av det, men ett osäkert kort är han helt klart.

Jag hoppas vi kan få in någon mer etablerad back som löser situationer i egen zon snabbt och kan driva upp spelet på egen hand.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Lomond: EA måste haft en lite bättre period när Kapanen och han tog i hand om nytt kontrakt. Ser man över hela säsongen känns han inte som någon framtidsman direkt. Nu går ju ryktet att Lundin också ska erbjudits kontrakt, vilket förvånar mig. Lagets två kanske spelmässigt minst bra spelare tillsammans med Bojjan.

Men har båda fått lönesänkning så kanske det inte är hela världen ändå och utrymme finns att förändra under säsongens gång.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
BrynäsAdam: Kan bli 4 lag på 16 poäng om detta resultat står sig och Kalmar vinner mot Piteå på OT. Blir intressant sista omgång mellan Väsby och Kalmar. Ganska mycket talar för Väsby då de vann 4-2 förra matchen mot Kalmar och att de har målskillnaden på sin sida. Men man ska inte räkna bort Hudik och Nybro(som kan förändra allt om de vänder mot Troja)
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Ta mig tusan SebbO gjorde mål för Mordor. Fick för mig Missing People lagt ned sökandet efter honom sedan han försvann på E4an norr om Timrå för några år sedan
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Tråkig match. Känns som allt går i slowmotion. Hade lika gärna kunnat vara omgång 15 i grundserien.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Öndulat: Jag tror det blir DIF, men hoppas Modo. Fast båda har sina fördelar. Med DIF får vi Bernie, med MoDo bättre publiksnitt hemma. Lutar åt att jag vill MoDo går upp ändå för roliga derbyn. DIF slipper man helst direkt efter man skickat ned dem också
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Tror det är för tidigt för OJ att gå in som ordinarie i SHL. Men sitsen för Timrå och OJ är ju optimal, han kan prova på lite spel de första omgångarna, sen beroende på hur det funkar kan han bli utlånad framåt novemberuppehållet. Men helst hade jag sett honom gå till något mittenlag i HA istället för ett tilltänkt topplag som Löven. Han behöver mycket förtroende och speltid vilket han inte fick i Löven.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
JanneH: EA skulle funka bättre som vinge enligt mig, har för mig han spelat det i Rögle? Center verkar inte riktigt vara hans melodi, känns inte så bra i den rollen. Dålig tekare är han också tyvärr.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Zäta75: Värmhed känns mer mogen än OJ i sitt spel. Sen kanske OJ har högre högstanivå. Ett par matcher i Löven var riktigt bra, snudd på dominerande, sen var han osynlig i en radda också. Tycker man borde satsa på att låna ut honom, känns inte redo för SHL ännu. Men man kan väl möjligtvis ge honom några matcher först när han ändå står på kontrakt.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2023-2024
Jag är väldigt glad att man tog in Värmhed i A-laget. Han är en fysisk och smart spelare och kan nog bli ännu starkare. Man tror nog starkt på honom. Tror han går in på centerplats verkar luta åt att det blir EA på sista och att Lundin får se sig om efter annan klubb. Inte helt nöjd med att ha kvar EA, men efter inte helt enkelt få tag på bra centrar. Nu vill jag gärna se en fysisk och snabbtänkt back som kan driva med puck.

Forsmark är ju spännande och även Edfeldt, men hade gärna sett ett till lite mer etablerat namn på backsidan.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Trist med förlust, men laget har väl egentligen överpresterat utifrån grundserien. Får ladda om för en bronsmatch
Kommentera

IF Björklöven > Sv: Matchserie Djurgården - Löven
Greg P: Ni var dåliga idag. Tycker överlag ni är bättre än Djurgården i serien, men ingen domarinsats i världen kan förklara bort när man spelar på 75% och slår bort så många passningar. Ska ni ta det här måste ni nog steppa upp.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Vargher85: Hanzl känns off på något sätt denna säsong. Inte riktigt närvarande. Kanske har känner han att han vill flytta hem till Tjeckien och ägna sig åt familjelivet?Han är ju ändå 34 år och har kanske inte så många år kvar som elithockeyspelare. Sen är han kanske inte riktigt så dålig som endel vill få det att se ut som, men förväntan på honom är ju också stor. Nu har han kontrakt över nästa säsong, kanske kan han hitta tillbaka till bättre spel efter lite semester och vila?

För övrigt är det intressant att se hur spelare presterar i grundserie vs slutspel. Tror man har endel hintar där när man ska bygga ett lag för slutspel nästa säsong. Hartmann och Pääjärvi är sådana som höjt sig enormt. Lyytinen, Stenqvist höjde sig också även om Lyytinen har varit bra hela säsongen så la han in en extra växel. Bara som några exempel. Det finns ju besvikelser också, men alla vet nog ungefär vilka spelare det handlar om.
+12
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Ja vilken säsong av laget. Surt nu såhär efteråt att vara så nära, men någonstans kanske Örebro vann rättvist ändå. Vi fick hela tiden kämpa i motvind vilket vi gjorde bra med tanke på att vi nästan tog oss hela vägen till Semi. Nu kommer ju såklart förväntningarna på nästa säsong trissas upp och det finns inte riktigt samma utrymme för att överraska. Men som Timråit de senaste säsongarna i SHL har ju icke varit bra för hjärtat, så kan vi undvika kval och fortsatt se SHL i ladan är man ju hyfsat nöjd enbart med det.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
BoyceBoyceBoyce: Känns mer som vi redan har Kinnvall i Lyytinen,Rindell, Bernhardt. Nu gapar man såklart efter mycket, men hade mycket hellre sett en Oscar Engsund-typ i laget. Någon som ger allt defensivt och kan ta en fight men ändå delta endel offensivt. Ska vi gå längre nästa säsong tror jag vi behöver bli ännu mer fysiska.
+14
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Jättebesviken om vi tar in Kinnvall faktiskt. Inte för att han är en dålig spelare, mer att vi agerar svamp åt alla spelare som på ett eller annat sätt spelat i misslyckade lag. Han har en offensiv uppsida men det jag såg i Brynäs denna säsong imponerade inte. Vi behöver defensivt starka backar som kan lösa situationer snabbt i egen zon och sedan delta konstruktivt i uppspelen.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Tikarn97: Vilket ramaskri det skulle bli hos SHL-illuminati om Mora vann den finalen. Dock inte helt omöjligt scenario, Mora har överraskat positivt denna säsong
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Japp. Ser Löven som knappa favoriter. I andra semin Modo, även om Mora kanske tar ett par tre matcher. Är upplagt för take two av "finalen som aldrig avslutades" 2020
+6
Låst ämne

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Beklagar. Höll på er. Men en riktigt stark avslutning av säsongen, även om det såklart kommer ta ett tag att smälta när man är så nära.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Hoppas han struntar fullständigt i den där pucken mot slutet. Såg ut att vara styrning på egen spelare
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Fy fan vad sjukt
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Tror inte laget har haft en enda spelare som sluppit undan lien under säsongen. Alla har fått sin slev om man ser det på lång sikt. Det viktigaste jag tar med mig därför är att ingen ger upp utan att spelarna kommer igen! De gör det här för laget, och enskilda dippar kommer alltid att förekomma men det är ingenting man kan rå för. Så jag väljer hylla laget idag, inte förkasta enskilda prestationer. Bra jobbat Timrå IK! Nu ser vi till att få en sjunde avgörande match
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Olle: Han filmar kanske så mycket att det blir svårt att hålla reda på alla varianter av ursäkter 🤷🏻‍♂️
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
JAAAA. Så jävla skönt. Nu kan allt hända och vi får en till hemmamatch åtminstone = bra för kassan om inte annat.
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Äh vi tar detta i fjärde, vi gjorde det sist i Örebro, vi gör det igen.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Zource: Förbundet kvittade mot Bromés böter och sa att det var even
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Nu vänder vi detta. Tryck dit dom filmarna och kööör
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Simmalugnt: Detta kommer vara bortglömt om vi förlorar ikväll och vinner vi så är det "sånt som händer, men ni vann ju iaf matchen". Man rationaliserar bort sådana här vidriga saker hur enkelt som helst, tyvärr. Det måste till hårdare straff. Annars kommer sådana som Bromés och Shinnimin bli "förebilder" för yngre spelare för hur man ska bete sig.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Bromé-sopan "drar mig i brallan" hahah vilket skämt
+13
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
FH - avdammad: Ja böter är ju ett skämt egentligen. Sånt är kaffepengar för dessa spelare
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Aja detta får användas som tändbränsle. Ge järnet nu sista minuterna och i tredje. Denna matchserie ska hem till Timrå igen. Fuskarna ska inte få vinna.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Örebro är mycket skickligare att bygga anfall. Kommer med fart. Fast vi gör det lätt för dem också då vi ligger så lågt i försvaret och inte kan stoppa gubbar på blå.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
DJ Hemp: Malmö är givetvis plast. Men det är skillnad på plast och plats. Malmö känns mer som bakelit, medan ett lag som Växjö känns mer som Polypropen. I sin plastighet är nog Malmö något mer charmiga ändå.

Det lag jag har svårast för är dock LHC, lyckas både vara plastiga och har sveriges drygaste supportrar. Undrar vad som brann i hjärnan hos Rattie när han signade för dem. Höll på glömma Oskarshamn, men de kan dela på sistaplatsen med LHC.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
mikenomad: Wennerholms besvärjelser han ägnat sig åt om kvällarna har givetvis fått vågskålen att tippa över. Men Lander håller just i detta nu på att bekämpa honom med sin svarta blick tvärs över hela landet och gör framsteg i att mota bort demonen. Förhoppningsvis ser vi en artikel imorn vid lunch där Wennerholm ser loppet som kört för Timrå.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Greven: Japp. Det kan alltså bli Modo - Björklöven i final. Modo bör ta SSK/Mora och ha en bra chans i den semin och sen blir det av allt att döma Löven - DIF, där jag ändå tycker Löven har det starkare laget överlag.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Andersson: VVIK hamnade verkligen i ett avgrundsdjupt förfall jämfört tidigare säsonger. Först lämnar Karlin, sen Georgsson. Men kanske lika bra det.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Sättet Rögle spelar på mot Skellefteå är imponerande. Kanske blir de årets FBK? Hoppas vi kan se lite av den slutspelskaraktären hos våra lirare också imorn
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Rip Kirby: Ja givetvis gör det jättestor skillnad. Jag hade gärna sett att man satsar ännu mer på att flyga under nästa säsongs slutspel. Kanske går få något paketpris om man redan på förhand bestämt att flyga flera gånger med samma bolag? Visst kostar det, men ett antal missade hemmamatcher kostar ju också om laget åker ut tidigt i slutspel pga att de är trötta...
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Jag säger såhär: Örebro kanske leder matchserien rättvist MEN det vore underbart om laget kan fixa en till hemmamatch åtminstone. Jag tror och hoppas att många i laget är revanschsugna
+15
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Nisse på Mon or: Apropå Brynäs backar. Samuel Johannesson är INTE Johannes Kinvalls son, även om det kan låta så
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
söder över: Bra sammanfattning!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Propagandus: Nja haha. Han är ju duktigt offensivt. Men frågan är om han är så pass bra att det är värt det? Jag anser inte det. Mot Malmö visade han prov på endel grodor i egen zon och tycker allmänt han är lite för vek i det fysiska spelet. Känns lite som att vi skulle ta in en något bättre Stenqvist, på sin höjd. Jag saknar resoluta spelare i egen zon som inte dräller med pucken. En puckskicklig och fysiskt stark back helt enkelt, gärna någon som kan driva spelet själv och inte slå omöjliga passningar.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Slutspel 2023
Sputnik: Tolkar det som att Örebro är intresserade av Johannesson och vi är intresserade av Kinnvall. Hoppas såklart jag har fel.. Kinnvall känns inte så jätteexalterande
+2
Låst ämne

·