1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480494 inlägg · 4078 ämnen

6-2 till MODO...

106515 · » Till forumet


Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday:

Hirsch är fortfarande ung och hade kanske inte den erfarenheten som behövs när det hettar till i en final. Sedan kan man undra hur han kände det när inte Tobbe kunde matcha honom, han hade ju vid den tiden tappat intresset för jobbet.

I 2:a finalmatchen blev målvakten lämnad väldigt ofta ensam, när utespelarna gjort en del tabbar. Självförtroendet växer knappast när puckarna börjar rasa in, även när han själv inte direkt ställde till det.

Ett som man kan vara säker på är att gnället på killen på div. forum kommer aldrig att göra honom bättre.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday: Han fick dessutom stundtals väldigt dålig hjälp av backarna..
Dock var han väl inte på topp under slutspelet....
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
n0llan: Har varit lite för mycket snack om att Hirsch inte håller måttet.
Måste säga att jag inte håller riktigt med. Han är en mycket bra målvakt och under grundserien förra året, var han stundtals rena rama muren.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
n0llan: Jag tror modo med en bra målis som Riksmann verkar vara. Kan modo slåppa in mindre mål samtidigt sså tror jag att modo kommer att göra mindre mål
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday: Det hoppas jag också han kommer för Hirsch är inte allt för bra!
Inte många som har samma syn för spelet som Magnus Hedlund.
Hoppas han har varit hemma och lärt sig skjutit isf kan vi få till ett bra PPspel...
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
n0llan: Enligt Allehanda har inte Brithén inte bestämt sig angående vem som skall vara förste målvakten.. Dock är det ju uppenbart att om Riksman fortsätter så här kommer han få stå större delen av säsongen.

Jag hoppas verkligen mycket på Magnus Hedlund i år. Jag tror att
han besitter en väldigt hög kapacitet.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
ModoAnte:
Japp....Hirsch är ingen första målvakt iallafall...
Ska bli kul att se Tobias Enström och sedan följa utvecklingen på Magnus Hedlund..
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
n0llan: Jo Mickep kommer jag att sakna.Det verkar som om modop har gort ett kap mär dom värvade Riksmann han kan bli den förstemålis som saknades förra säsongen.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
ModoAnte: Peter Öberg är en typisk grovjobbare så han komma nog att ta över rollen...men att ersätta MickeP det är svårt!
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
samjo: Jag har en känsla att TP kommer att bli viktig för modo men jag undrar ven som ska bli grovjobbar nr 2 nu när Mickep inte finns med oss?
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Björn VII: Det är väl spelare som TP som är de flesta tränares dröm, men som gemene man sällan lägger speciellt mycket märke till (förutom då MODO möter Luleå och personen ifråga alltid pytsar ett par mål :)

Det känns som en "riktig" kedja utkristalliserat sig. En som kan komma att spela ihop även i ES-premiären. Jag tänker då på Pettersson-Öhman-Söderberg. Jag har tidigare varit av åsikten att Öhman skulle "centra" mellan Wernblom och Högardh, men det kan nog Hlinka fixa lika bra. Den senare skulle väl i så fall bli förstafemman...
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Björn VII: Djävligt bra sagt... Håller med till 100 procent! :)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
alla:

Ett litet inlägg av uppskattning bara:

*Dumpa honom som 21-åring.
*Låt han harva i Div. 1 Norra.
*Se honom gå till Boden för karriärens höjdpunkt.
*Ge honom en fantastisk möjlighet för att sedan låta honom förlora två SM-finaler på raken.
*Bryt hans ben.

Vem då?

MODOs svar på Rocky Balboa förstås, Tommy P.
Inget illa ment gentemot vissa #9:or, men finns det en spelare med riktigt hockeyhjärta i det här laget är det faktiskt TP, en karriär så långt ifrån Petrars och bröders det bara kan bli, låt honom översköljas av motgångar och han bara:...keeps going and going and... Om den flyktade Pettersson var "Duracell" måste Tommy vara originalet: "Energizer". Ett aldrig sinande batteri med kärlek till sporten hockey. Skulle det finnas en plats ledig i Foppas kedja om något år borde det iaf inte vara något snack om vem som har FÖRTJÄNAT den.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
samjo: Japp. De verkar ju vara redan på gång.
Hoppas att Högardh kan komma upp i samma standard som förra året.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Skönt med en vinst för en gångs skull. Tror MODO börjar "varva upp" nu. Men det är inte förrän om 3½ vecka som de ska vara som bäst. Därefter ska de bara ÖKA! :)

Tommy Pettersson och Anders Söderberg fortsätter producera. (2+1) för TP och (1+1) för AS. Det verkar som att dom två kan komma att göra en bra säsong. Roligt för dem och för MODO.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: Ok, låter som en bra idé. God natt MODO-forumet, ses på söndag.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Vi kanske ska ägna oss åt utanför-ämnet-ämnena i enbart LHF:s gb istället då så får de som eventuellt vill diskutera hockey och särskilt kanske Modos match mot BIK fortsätta med det här. Jag står ju ändå för en stor del av inläggen i LHF:s gb och just nu är det inte så mycket hockey att diskutera, nästa match är ju inte förrän på onsdag.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: Verkar som att vi har lyckats komma ifrån ämnet ganska fint även här! Nåväl jag är väl inte den som är sämre än att jag fortsätter.

Det är klart, det gäller ju att sköta sig så att man får fina vitsord den dagen det eventuellt blir tal om att byta jobb.

Ajdå, tänkte inte på det. Får sätta mig ner och fundera på en uppgradering då.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Jag brukar faktiskt vara snäll mot notarierna. Det är ju inte så länge sedan jag själv var notarie och till skillnad från mina äldre kollegor har jag upplevelsen i relativt färskt minne, därför försöker jag tänka på att göra deras tid hos oss så bra som möjligt och att inte bara se dem som arbetskraft utan också tänka på att det för dem skall innehålla ett visst mått av utbildning.

Problemet är ju då förstås att avgöra om alkoholmolnet kommer hemifrån mig eller från A-lagarna som huserar i parkerna runt om i stan. Förresten ska jag nog installera alkolås på min dator, annars lär jag ångra mig efter att ha suttit och fyllepostat någon natt efter att jag har kommit hem från krogen.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: Varför bara nästa vecka? Sen stjäl du säkert den stackarns lunchpengar också :-)

Ok, jag lovar. Har installerat alkometer på datorn så det borde väl vara lätt att se när det kommer ett alkoholmoln från Luleå.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Vissa saker är svåra att delegera, annars skulle jag förstås ha tvingat någon notarie att jobba 24-7 nästa vecka, elak som jag är : )

Det går att jobba även om man inte riktigt har vaknat upp ur dimman. Om jag någon gång skriver på HS när jag är full, vilket jag nog har tänkt försöka undvika om jag kan, så kanske du kan lura mig om att berätta om en fest vi hade på jobbet en torsdagkväll och arbetsdagen därefter. Den historien är riktigt kul, även om jag har försökt förtränga att jag någonsin upplevt den. Huga. Hemskt!
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: Hahaha. Du är då för dråplig.
Vaddå hela helgen, det tar ju ett tag antar jag att vakna komma ut ur dimman från festen imorgon, sen så måste du ju förbereda dig innan och allt sånt. Har du inga undersåtar som du kan delegera ut sånt där till :-)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Ja, du får väl läsa rapporter från riktiga hockeymatcher istället, som LHF:s till exempel ; )

Nu i efterhand när man hört om matchen ångrar jag faktiskt lite att jag inte åkte. Vad fasiken, jag har ju - som de säger i reklamen - hela helgen på mig att jobba. Särskilt intressant hade det förstås varit att se målisarnas försök till uppgörelse, sånt händer ju inte direkt varenda dag.

Att spelarna är nästan övertända under en träningsmatch tycker jag man ska se som ett gott tecken. Själv kände jag mig till och med lite nöjd när Burra och Rönnqvist höll på att börja slåss vid spel 5 mot 5 under en träning, det tyder ju åtminstone på att de inte bara glider omkring och väntar på ES-premiären. Fast sådant kan ju också bara vara ett tecken på att de är nedtränade och slutkörda. Efter en riktigt intensiv träningsperiod är det nog många som inte riktigt är sig själva.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: Jäklar, och jag som hade sett fram emot ett superintressant matchreferat. Nåväl, man får väl nöja sig då med de andra rapporter man kan finna.
Kan tänka mig att så är fallet, det är väl det som är nackdelen med att vara hockeybiten, att man åker iväg på allt som stavas hockey. Har själv inte kommit in i den fasen än och med de magra slantar som man lyckas skrapa ihop så...
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Nix, det blev ingen Bodenresa. Valet mellan att åka och se huggargänget möta Modo eller att istället hinna på bolaget för att handla till 80-talsfesten jag ska på imorgon samt jobba en stund till för att slippa jobba så länge imorgon kändes ganska enkelt när klockan började närma sig dags-att-fara. Nog hade det förstås varit kul att se matchen, men eftersom LHF inte var inblandat kändes det inte akut. Jag har nog ändå sett mer hockey än de flesta under försäsongen så jag kan nog stå ut till på onsdag när det är våran tur att möta BIK.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: Ja, det är klart. Går väl bra att säga för de som har gratis hockeybiljetter :-)
Hur blev det, kom du iväg till Boden eller?
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Jag lägger inga pengar på hög, däremot brukar jag lägga en hel del pengar på kläder och annat "nödvändigt" för att slippa lägga några pengar på hög.

Hockeyresor brukar jag se som en ren vinst. Resan går ju oftast på mindre än matchbiljetten skulle ha kostat om jag hade varit tvungen att betala för den.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday: Kanske ska tillägga att Warg tog sig upp benen och av isen för egen maskin efter en stund. Såg ut som om han kanske fick ett slag mot ansiktet eller nåt sånt, men något blodvite uppstod nog inte.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
gizMODOs: Tack för inlägget.

Snälla, inte fler skador...

Måste säga att det finns stunder då man hopppades på att MODOs hemsida skulle vara snabbare med uppdateringen av matchrapporter och dylikt..
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Lulekickan: OK, ska komma ihåg det. Förresten, om du skulle råka ha en liten hög med pengar som du inte vet var du ska göra av de så kan du få mitt kontonummer :-)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Äh, pengar kommer ju varenda månad i alla fall, och då är det ju lika bra att slösa upp de gamla först. Tänk om man hade samlat en massa pengar på hög och blir överkörd av en lastbil eller nåt imorgon, då hade ju samlandet varit till ingen nytta alls.

Varenda krona man sparar är ett monument över allt roligt man inte har haft.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Det är ju ingen utgift, bara ett nöjje att pengarna går till att se hockey :)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Portello: Mitt avgrundsdjupa hål har premiär 24/9 och kommer antar jag att inte bli något grundare innan den 25/2. Tungt med alla matchuppladdningar som man "måste" ha.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: ont i plånboken har man ju alltid.Nu är hålet större än någonsin för mig........
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Då har man varit på hockey i Boden också av alla ställen på denna jord. Kan väl inte påstå att jag hade speciellt höga förväntningar angående underhållningsvärdet på denna match i förväg, men det var faktiskt rätt skoj. Fast det kanske bara är den tidigare omtalade hockeyabstinensen som får en att gilla allt i hockeyväg.
Första två perioderna var väl Modo lite allmänt loja och Boden rätt kvicka när de väl kom in i anfallszon. I tredje så åkte dock Modo i åttor runt de stackars Bodenspelarna och det blev väl några rätt snygga mål. 6-2-målet var t.ex. ett utmärkt exempel på Modos blixthockey.
Matchens ”höjdpunkt” kom i slutet av tredje perioden när Pär Rova gav sig på Högardh och vann nog den fighten, men sen skulle ju Wernblom blanda sig i det hela och hamnade i luven på Robert Nordberg. Nordberg hamnade självklart i horisontalläge på isen till slut. Därefter när domaren höll på höll på att reda ut det hela med sekretariatet så fick Bodens målvakt, Mårten Engren, för sig att han skulle slåss med killen längst bort på andra sidan av planen, Riksman. Så han slängde handskarna och tog fart mot Riksman, som inte ville vara sämre, men de båda stoppades av domarna innan de hann komma åt varandra. Själva slagsmålen var det nog ingen som tog på speciellt stort allvar, men matchen i övrigt var även den lite väl gruffig för att vara en träningsmatch.
En sak som var lite oroande var att Warg fick en smäll framför eget mål i andra perioden och spelade därefter inte mer, får hoppas att det inte var nåt allvarligt.

Puh, då var detta otroligt korta inlägg äntligen över.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Portello: Tackar så mycket. Nej, inte så vitt jag vet, jag hade i och för sig lite ont i plånboken idag men annars så verkar det vara skadefritt ;-)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Man får väl säga grattis till vinsten modo:ister.
Inga nya skador va?? :)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday: Den upplysningen kan till och med jag lämna: alla som inte spelade. Vilket borde betyda att Karlin var strålande på sin plats någonstans utanför laget.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Jens: Vad tyckte du om modos insats, förrutom att den inte var så imponerande?
Vilka var bra(förrutom Söderberg) i MODO?

Tacksam för lite uppgifter...
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Jens: Självklart vet jag att det var i den där golfbollen som målet kom till. Men jag sa att han SPELADE i den där hallen, inte att han gjorde just det målet där.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Paddan: Ulf "Sasse" Sandströms straffmiss var i Globen. Vad jag vet så var jag i Björknäshallen och såg dagens match :)
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday: Skönt med en seger för en gångs skull. Dessutom i hallen där mannen spelade som sköt straffen som innebar att Boden fick fortsätta i division 1, eller hur det nu var.
Laget har ju verkat ungefär lika stabilt som Ozzy i The Osbournes på sistone.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
poffa: Webb-tv, direkt efter matchen är något MODO borde ta efter...
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
poffa:

Gå och lägg dig...
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
poffa:

Ähh, håll käften.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
poffa:

Här är målskyttarna. Bekymra dig om att kolla först innan du frågar.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Wewillwintoday:

För mig som skumpat runt i buss under matchen gång så skulle väl någon vänlig själ kunna dra målskyttarna.
Kommentera

Sv: 6-2 till MODO...
Intervju med Wernblom efter matchen mot BIK (se länktips).
Kommentera

6-2 till MODO...
Utbröt stort slagsmål(hehe som vanligt när våra kämpar spelar:)).
Uppenbarligen försökte t.om Riksman åka över isen och slåss ^_^

Matchonline-rapporteringen på biks hemsida var det ett väldigt tjat om hur modo inte imponerade. Det stämmer dock säkert...

Blixtkontringarna som modo har levt på tidigare år verkar vara som bortblåst så långt..

Jaja, långsamt börjar det nog ordna upp sig..
eller vad säger ni...?
Kommentera

106515 · »