1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

325677 inlägg · 3867 ämnen

DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?

1923690 · » Till forumet


Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Kunglouie: Modo dam avgjorde på 49:e straffen i SDHL mot Damgnaget.
+2
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
wolper:
Kaliffa - spontanitet. skall snart ljuda i omklädningsrummet igen!
+1
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Kunglouie: bra inställning och motiverande där😉 kul att se att det dyker upp nya namn här lite då och då på senaste! Dock tycker jag att man med all rätt skall oroas över varför man på senaste åren förlorar så många matcher irad från att börja så bra. Hoppas de kan lös den gåtan.
+1
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
atomragnar:
Men är det så svårt att hålla ev kritik på en vettig nivå? Är rätt säker på att jag kan sätta mig ner med alla som varit delaktiga i Modos PP de senaste 10 matcherna och konstatera att det inte varit bra och känslan är att de slarvat ibland utan att de skulle ta särskilt illa upp.

Att däremot kalla dem nollar/värdelösa/sopor eller annat känns inte särskilt vettigt.
+2
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Snake Streamer:
Om jag känner mig värd framgång för Modos a-lag, nej faktiskt inte. Inte pga att jag känner mig träffad av ditt inlägg snarare tvärtom😁. Är inte helt säker på kopplingen mellan positiv support och framgång, känns som att leksand isf borde ligga bättre till. Och ett litet under att Brynäs vart i SM-final för två år sen.

Jag hejar på laget och önskar dem välgång( och även bygden Örnsköldsvik)men tror inte jag har så mkt med denna välgång att göra, kanske har jag fel tänker fel osv. Följer laget för att det är mitt sätt att kanalisera mitt intresse för hockey, hur byggs laget, vilka spelare kommer utvecklas, skall man värva inte värva osv. Ger aldrig upp om avancemang förrän det är matematiskt kört.

Däremot så håller jag med om kärnan i ”noll impulskontroll”, tyvärr så tkr jag samtalsklimatet på kvitter/forum mm är vedervärdigt i hel del fall. Undrar om inte kvitter är värst, relativt välkända personer som kallar andra debattörer för idioter och diverse förolämpningar stör som spön i backen. Att säga att laget inte gör en dålig match eller att PP/BP inte fungerar är sin sak och en på hkyforun mkt intressant diskussion. Detsamma kan även gälla tonläget när man skriver om domare.

Visst kan det snackas en del i fikarum mm men inte i närheten av den nivå som finns på nätet. Själv tror jag den ökade distansen till den man skriver om och anonymiteten leder till att man tar sig enorma friheter i hur man uttrycker sig om andra. För det är väl knappast troligt att skribenter kastat sig ur diverse kommentarer med spelare ledare framför sig.
+6
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Nu är det tid att vi visar hjärta och stöttar laget. Som tur är ligger vi fortfarande bra till i tabellen. Vi har spelat bra tidigt på säsongen. Vi kan göra det igen. Får vi lite medstuds så bättras självförtroendet i laget. Är otroligt mycket kvar av säsongen. Nu sluter vi upp och visar att vi verkligen vill detta tillsammans.
+7
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Från Hörnefors: ah hoppas den skiten håller sig utanför hockey så länge som möjligt. Skrika och gapa på match är okej tycker jag för är endel av matchen men att gå till handling speciellt utanför match är illa. Men fotbollen är ju full av hulliganer som inte bryr sig om sporten utan bara är ute efter att bråka
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Från Hörnefors: Det finns alltid ett fåtal idioter...
+1
Kommentera


Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
J F K: Inga fotbollsfans är dom bästa, bara massa våld och bråk!
Men dom sluter upp bra och hyllar sina lag även fast allsvensk fotboll är lika kvalitativ som att skotta snö med en jordfräs.
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Gavelo: Bajens fans är de bästa. Väldigt lite gnäll och bara hyllning. motsatsen till Modo.
+1
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
atomragnar: Sen är det väl inget unikt för just Modo att vi fans gnäller när det går dåligt, jag tror det är preciiis lika dant bland alla landets fans.
Minns när jag bodde i Dalarna 13/14 och leksand hade flertalet förluster i rad, jisses då övervägde folk att börja hålla på mora, när Timrå åkte ut mot oss 07 så var stora sågen framme, och på tidigare 2000 talet när Prestberg, Jönsson, Nordström dominerade och Fbk råkade förlora en match efter en säsong full av vinster så höll det på att bli kollektivt sjölvmord i byn.

Samma lika på alla platser
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Snake Streamer: Fint skrivet men så funkar det inte. Är man i underhållningsindustrin och inte presterar då får man höra det. Oavsett sportstjärna, skådespelare whatnot. Det är förvånansvärt många som trotsallt sluter upp kring detta skal av som ska kallas hockeylag på slutet. Jag tycker man måste kunna hantera viss kritik som spelare och även hålla sig borta. Man vet hur mycket saker och ting beror diverse fans. Går man till jobbet utan hjärta och vilja/lust att kämpa då är det så. Som man bäddar får man ligga heter det. Klyschor är klyschor av en anledning.

Detta utopia som det snackas om att ingen kritiserade förr finns inte. Man måste vakna och se hur verkligheten är. Förändringen är dock att det digitala har gjort det möjligt att dela sina åsikter mycket vidare och utanför närmaste kretsen. Därav tror jag det är delvis en illusion att de skulle vara värre. Det är bara att information är tillgänglig för den som vill läsa den. Så håll er borta från sådana kanaler om det får er att må så dålig likt hur de undveks förr dock svårare att välja att deltaga då.

Tror inte de är unikt för Modo att folk skulle reagera så här. Dock är det ganska unikt av Modo att kollapsa så totalt som föreningen gjort i 10 år. Hur kan man förvänta sig att stödet ska vara som de är det finns ingen glöd inget hjärta. Vad är det ens man ska supporta längre? Om det erbjuds utåt inte längre återspeglar vad man tycker klubben ska representera? Det känns som rent krasst att klubben inser det bäst av att se hur oattraktiv den har blivit. Dvs det kan då inse hur illa det faktiskt kan vara. Framförallt hur illa de kommer bli om de inte kan styra upp det snart.
+2
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Snake Streamer: Du har mycket rätt i det du säger, men...
1 spelare och ledare läser inte sociala medier, det är något man får lära sig att hantera som ”proffesionell idrottsman”
2 Så kan man absolut komma med konstruktiv kritik, är man sämst i serien på allt så har man rätt att såga lagets insatser, det är ju faktiskt vi supportrar som bekostar kalaset.
Övrigt så håller jag med om att det är lite folk på hemma matcherna men då måste man ta i beräkningen att övik är en väldigt liten stad som alltid varit beroende på att tillresta skall fylla upp arenan, idag vet jag inte ens om Svanbergs trafik ordnar resor längre eftersom folk helt enkelt inte är intresserade av att åka 20 mil för att ”stötta” laget när det finns vettigare saker att lägga tiden och pengarna på, lägg därtill att den yngre generationen inte har upplevt samma kultur av att gå på hockey son oss 60/70/80 talister, idag skall allt serveras på tv vilket aktivt kommer bidra till att förre folk kommer åka på matcher, allra helst när man bor i en annan kommun.
Hade det sportsliga varit bättre så hade man garanterat haft bättre publiksnitt, dock kan inte 7 års misär på isen bygga upp förtroendet bland fansen genom att vinna 10 första omgångarna eller kanske inte ens av att göra en hel bra säsong, det kommer att ta tid att återfå intresset bland väldigt många som har tröttnat på Modo hockey och deras väldigt ofta usla insatser.

Jag kommer inte åka mina 30 mil förens laget börjar spela attraktivt,om och när dom börjar göra det så tar jag med mig sambon som är Luleåit och visar upp övik och arenan från den bästa sidan.

Trevlig helg på dig med
+1
Kommentera


DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Alltså - vad är det som händer? Och då menar jag inte på planen när grabbarna spelar ishockey. Jag menar runt om i supporterled?

Trodde att även VI var med på resan. Att vi nu (efter två jobbiga säsonger) landat i att vi är ett allsvenskt lag, vi börjar om på nytt och kraftsamlar tillsammans. Attitydförändring. Klubb, lag och supportrar/bygd tillsammans. Den ENDA vägen till framgång, vilket alla borde inse.

När nu de sportsliga motgångarna stirrar oss i vitögat igen så blir det ganska uppenbart: vi är inte ens nära det som krävs. Är det något som är ”som vanligt” så är det hur vi hanterar motgång och hur vi aktivt bidrar till en negativ spiral, istället för en positiv.

Tycker ni att vi är värda framgång? Allvarligt?

- Drygt 2000 pers på hemmamatcherna
- Noll impulskontroll i sociala medier efter förluster. Toksåga lag och enskilda. Kan tänka mig tugget i fikarummen...
- Folk beter sig verkligen som riktiga nötter. Noll insikt i kopplingen mellan positiv support och framgång.

Alltså - vad ska grabbarna i laget tänka? En runda i sociala medier igår efter matchen gjorde mig mörkrädd. Sänkningen av MITT lag var total. Helsike vad omotiverad jag skulle bli om jag spelade. Övik - ”världsmästare på att sänka sitt eget lag. Kom hit och spela!”. Allt detta vittnar om att vi tar klubben och laget för givet, vilket är det största misstaget vi kan göra. Vi väntar vid sidan om på att laget/klubben ska lösa det här. Vi är åskådare (på CMore, inte i Fjällräven), inte deltagare. Det som egentligen krävs. Sorgligt. SHL? Not so much...

Fick lära mig redan som barn att ”i nöden prövas vännen”. När det gäller vår vän MoDo Hockey tycks många luta sig mot något annat ordspråk, oklart vad. För man beter sig som att det vore fienden.

Jag brukar leva på hoppet, men nu börjar det sina. Resan är så oändligt lång till den sundhet som krävs för framgång. Vi våldar på det som står oss allra närmast - klubben. När de egentligen behöver oss som allra mest.

Imorgon ska jag se matchen mot Vita Hästen tillsammans med min åttaåriga grabb. Jag ska berätta om den kraft bygden hade en gång i tiden, hur vi slog uppåt tillsammans.

Trevlig helg.
+7
Kommentera

1923690 · »