1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481263 inlägg · 4078 ämnen

En lista

1351029 · » Till forumet


Sv: En lista
J F K: När Modo efter nyår hade sin bra period. Ja, då flyttade sig backarna och lät motståndarna skjuta, samtidigt som de plockade bort motståndare. Nu är vi tillbaka till att alla försöker blocka skott, ingen tar bort motståndare som försöker styra eller peta in returer och det set återigen ut som en hönsgård. Ingen målvakt skulle trivas bakom det försvaret, men de flesta målvakter skulle ändå kunna stjäla någon match här och där. (Krizan stal massor)
Kommentera

Sv: En lista
bj21: Jag tror att om vi haft lite bättre poängutdelning tidigare under säsongen så hade man vågat att fullt ut spela det aggressiva försvarsspelet. Tyvärr krävs det att man litar helt på varandra och att man går ända in i kaklet när man ska vara så aggressiv. Nu litar inte backarna på att forwards ska jobba hem, så de tjuvar i hemjobbet. Jag tror att om man bara hade haft ett kollektivt självförtroende i försvarsspelet så skulle det sett betydligt bättre ut, även om man alltså i grunden haft exakt samma intention.
Kommentera

Sv: En lista
Niklas Persson: Vi behöver vinna matcher när vi bara gör två eller tre mål och det har vi inte fått hjälp med i år! Om det sedan beror på försvaret eller dåliga målisar kan man ju bara spekulera i! Men om vi hade haft samma defensiv som i bortamatchen mot Luleå den 6/1 hela den här säsongen då hade vi inte varit ett lindansar lag nu.
Kommentera

Sv: En lista
Niklas Persson: Man får faktiskt säga att våra målvakter "stal" fler poäng ifjol än i år, trots att vi borde ha bättre målisar.

Jag vill inte behålla någon av dem inför nästa säsong.
Kommentera

Sv: En lista
J F K: ja att Tarkki är där han är på min lista, är inte för att han är en dålig målvakt eller varit dålig. Utan för att jag förväntar mig att då man tar in en äldre finsk målvakt ska han vara grym och som du säger stjäla mather till sitt lag.

Då det gäller Dahlberg så är det ju svårt utstråla säkerhet då man spelar lite.
Kommentera

Sv: En lista
Niklas Persson: Svårt att uttala sig om Dahlberg. Han har riktigt hygglig räddningsprocent, men hans största problem är att han inte utstrålar säkerhet. På något sätt ser det mer stabilt ut när Tarkki står, trots att statistiken säger tvärtom.

Dock håller jag med om att man väntat sig mer av Tarkki. Vi har i princip inte vunnit några matcher där våra målvakter "stulit" matchen.
Kommentera

En lista
Hejsan på er.

Jag har gjort en lista, där jag listar vilka målvakter jag tycker presterat bättre, som eller sämre än jag förväntat mig i år.

Vad tycker ni om era keeprar?

Kommentera gärna inne i bloggen.

mvh
Niklas
Kommentera

1351029 · »